Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:04 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tucan - mână moartă

ro

26 Nov, 2008 01:40 4619 Marime text

deschidere_bogdan_aldrea_jt.jpgSoţia şefului de la DRDP a trimis la licitaţia organizată de CN ACN reprezentanţii a două firme care îi aparţin

Cea de-a doua zi de licitaţii organizate de Compania Naţională Administraţia Canalelor Navigabile Constanţa a trecut într-un amuzament general. Starea participanţilor a fost împărtăşită şi de comisia de licitaţie. Mai bine spus, cu toţii au făcut haz de necaz din cauza comicului de situaţie. Timp de aproape cinci ore, mai mulţi agenţi economici s-au războit pentru patru terenuri de pe malul Canalului Poarta Albă-Midia Năvodari.

Faţă de ziua precedentă, sala în care s-a organizat procedura de atribuire a contractului a fost populată de feţe noi. Doi dintre noii-veniţi aveau cel puţin un lucru în comun: faptul că sunt angajaţii soţiei lui Jean Paul Tucan, directorul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Constanţa. Cele patru terenuri au avut trei adjudecanţi: M&D Sea Farers, Lufadori Extract şi JT Oil (două terenuri). Însă, una dintre firme a fost mai vivace şi mai doritoare de a închiria terenuri decât toate celelalte. Este vorba despre JT Oil, societate reprezentată la licitaţie de Bogdan Aldea. Tânărul a fost şi unul dintre cei mai aprinşi contestatari atunci când venea vorba despre competitorii săi, cerând ca orice abatere să fie notată în procesul verbal al licitaţiei. În mod evident, încă de la prima strigare s-a evidenţiat legătura dintre cele două JT-uri. Despărţiţi de un televizor învechit, reprezentanţii celor două societăţi păreau că nu se cunosc. Însă, datele furnizate de Oficiul pentru Registrul Comerţului ne arată că firmele pe care cei doi le reprezentau au acelaşi patron: Carmen Alina Tucan, consoarta binecunoscutului Jean-Paul.

andreea_pop.jpgLicitaţie doar cu telefonul

Candidat în trecut pentru Primăria Năvodariului, Tucan este şi unul dintre cei care asigură transportul pe ruta Constanţa - Năvodari. Însă, în mod evident, pionul principal în întreaga poveste era JT Oil, căreia JTA Trans Group i-a făcut „pârtie". Firmele înfrăţite au participat la toate licitaţiile organizate ieri, dintre care Oil-ul şi-a adjudecat două. Cum preţurile au fost cam piperate în toate cele patru cazuri, iar cei rămaşi în lupta licitaţiei s-au cam jucat cu banii, Bogdan Aldea, omul lui Tucan, a fost nevoit să dea mai multe telefoane pentru a vedea până la ce sumă se poate merge. De altfel, la un moment dat, când toată lumea se plictisise, iar licitarea pentru una dintre suprafeţe se prelungea inutil, unul dintre membrii comisiei de licitaţie a spus exasperat: „Ştiţi, mereu când sunt licitaţii dintr-astea  neserioase, contractele nu se semnează". Afirmaţia nu a făcut decât să stârnească râsul, pentru că situaţia a continuat. În ceea ce-l priveşte pe Aldea, trebuie spus că tânăra care reprezenta JTA-ul nu l-a ajutat prea mult. Însă, cel care i-a fost întotdeauna aproape a fost Cristian Popescu, reprezentantul firmei Andreea Pop Construct SRL. Acesta chiar i-a făcut un semn la un moment dat, când gluma a prins contur, să-şi sune şeful ca să-i dea raportul. Ba, mai mult decât atât, şi Popescu părea „mâna moartă" a lui Tucan, la fel ca şi domnişorica de la JTA Trans Group. Diferenţa dintre cei doi: unul a fost efervescent, vorbăreţ şi foarte sociabil de-a lungul celor cinci ore, iar cealaltă abia a silabisit două sunete. Popescu a fost chiar luat peste picior la un moment dat, din cauza asemănării numelui său cu cel al cunoscutului PC-ist şi primar de sector bucureştean, Piedone.

Bordel pentru recuperarea investiţiei

Una peste alta, JT OIL-ul a luat două terenuri nu foarte bune. Unul dintre ele este în pantă, după cum s-a explicat în timpul licitaţiei. „Este în pantă... pârtie de schi, nici construcţii nu se pot face, că nu dă primăria aprobarea", a sărit în sus Popescu, de la Andreea Pop Construct SRL, consilier local în oraşul pe care Tucan şi-ar fi dorit să-l conducă. Şi, pentru că preţul de licitare devenise foarte mare, s-a vehiculat ideea că „numai bordel să faceţi aici, ca să vă scoateţi banii". Aşadar, dacă afacerile nu-i vor mai merge, Jean-Paul Tucan se poate reprofila fără mari probleme. Atât JT Oil SRL, cât şi JTA Trans Group SRL o au în acţionariat pe soaţa lui Tucan. Prima societate îl are ca administrator pe Victor Secuiu, socrul lui Tucan. Bogdan Aldea este asociatul doamnei Tucan în firma JT Oil. Tânărul mai deţine şi funcţia de administrator. Săptămâna licitaţiilor la ACN continuă şi astăzi, cu încă patru suprafeţe de teren. Însă, saga nu a luat sfârşit. „Vor urma licitaţiile pentru concesionare de terenuri", promit reprezentanţii Canalelor Navigabile.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii