Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:09 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Caz fără precedent pentru Constanța Trei copii morți într-un incendiu. Părinţii au fost trimişi în judecată

ro

08 Jun, 2015 00:00 2775 Marime text
17 ianuarie 2013! România era marcată de o tragedie prin care trecea o familie din localitatea constănţeană Nicolae Bălcescu. Trei copile, cu vârste cuprinse între trei şi cinci ani, au murit după ce camera în care se aflau a fost distrusă de un incendiu. La vremea respectivă s-a precizat că fetele s-ar fi intoxicat cu monoxid de carbon. În urma cercetărilor specifice, s-a stabilit că focul a fost provocat, cel mai probabil, de jarul din sobă.
 
La momentul producerii nenorocirii, părinţii copilelor lucrau în grădină, fetele fiind încuiate în „camera morţii“. La acest dosar au lucrat poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, care au fost coordonaţi de procurori.
 
La finele săptămânii trecute, după mai bine de doi ani de la tragedie, potrivit unor surse avocăţeşti, procurorii au dispus trimiterea în judecată atât a tatălui, cât şi a mamei celor trei fete. Dosarul a fost trimis spre soluţionare Judecătoriei Constanţa. Primul termen de judecată urmează a fi alocat în perioada următoare.
 
Conform surselor mai sus precizate, acest dosar este unul fără precedent pentru Constanța, având în vedere numărul celor decedați, precum și soluțiile dispuse de procurori. „Îmi amintesc de acea tragedie. Familia nu era din Nicolae Bălcescu, erau veniţi în comună. După acel regretabil accident au plecat, s-au mutat în altă localitate. Nu mai ştiu nimic de ei. Doamna ştiu că a mai avut după aceea unul sau chiar doi copii, dar acum nu mai locuiesc aici“, a declarat pentru ZIUA de Constanţa primarul comunei Nicolae Bălcescu, Viorel Bălan.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii