Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:40 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tranzacţia judiciară între municipalitate şi firma de salubrizare, în aer! Procesul a fost amânat. Ce a cerut primarul avocaţilor Polaris M Holding? (document)

ro

05 Oct, 2017 00:00 3743 Marime text
Consilierii locali constănţeni au aprobat, marţi, în şedinţă extraordinară, plata eşalonată a sumei de 63 de milioane de lei către firma de salubrizare Polaris M Holding. Curtea de Apel Iaşi trebuia să ia act, ieri, de tranzacţia judiciară între municipalitate şi Polaris M Holding. Tranzacţia judiciară, votată în CLM, prin care municipalitatea scăpa de plata unor penalităţi în valoare de peste 400 de milioane de lei, nu a mai putut fi semnată însă de administratorul societăţii Polaris, care, marţi seară, a fost reţinut de DNA într-un dosar de evaziune fiscală. Pe de altă parte şi Primăria Constanţa ar fi cerut suspendarea procedurii de semnare a tranzacţiei până la clarificarea situaţiei.
 
Prin urmare, litigiul municipalităţii cu societatea de salubrizare continuă, la Curtea de Apel Iaşi, în dosarul civil nr. 2711/99/2016. Având în vedere situaţia creată, Primăria Constanţa, prin intermediul avocaţilor, a solicitat instanţei din Iaşi amânarea procesului, şi au depus documente privind excepţii procesuale dar şi completarea şi explicarea motivelor de apel. La termenul de ieri, magistraţii au decis amânarea cauzei până la data de 18 octombrie, ora 11.00, a precizat primarul Decebal Făgădău. 
 
Pentru această speţă, Primăria a încheiat un contract de reprezentare cu Societatea civilă de avocaţi Trandafir şi Asociaţii, cu sediul în Bucureşti, în valoare de 115.200 de lei fără TVA, cu o medie de 30 de ore/lună, respectiv 360 de ore/an, adică 320 de lei fără TVA/oră.
Serviciile de asistenţă şi reprezentare juridică vor consta şi în reprezentarea autorităţii contractante în faţa oricăror autorităţi publice şi a oricăror instanţe de judecată, prestându-se prin întocmirea tuturor actelor de procedură necesare, îndeplinirea oricăror formalităţi necesare apărării municipalităţii. În hotărârea de CLM se specifică faptul că sumele cheltuite cu activităţile de asistenţă şi reprezentare juridică în legătură cu obiectul contractului vor fi suportate de municipalitate, separat de plata onorariului.

Primarul Făgădău i-a informat pe consilierii locali cu privire la situaţia tranzacţiei cu Polaris 

Ieri după-amiază, consilierii locali municipali au primit prin poşta electronică o informare pe marginea situaţiei tranzacţiei dintre municipalitate şi Polaris M Holding, semnată de primarul Decebal Făgădău. Astfel, consilierilor li se aduce la cunoştinţă faptul că „după ce tranzacţia a fost votată în şedinţa de Consiliu şi a fost semnată de conducătorii structurilor de specialitate din cadrul primăriei, prin intermediul poştei electronice, a fost transmisă societăţii Polaris iar reprezentantul legal al firmei, a fost invitat pentru semnarea tranzacţiei. În seara zilei de 03.10.2017, în intervalul orar, 19.30 - 20.00, am fost informaţi de către avocaţii societăţii Polaris M Holding SRL cu privire, la faptul că administratorul acesteia, Eduard Martin, a fost reţinut de către DNA Bucureşti, în legătură cu fapte privind operaţiuni de evaziune fiscală.
În dimineaţă zilei, de 04.10.2017, un reprezentat al societăţii Polaris M Holding, s-a prezentat la sediul primăriei şi a ridicat în vederea semnării, cele trei exemplare originale ale tranzacţiei judiciare.
Prin urmare, având în vedere cele comunicate de avocaţii societăţii Polaris M Holding cu privire la reţinerea Eduard Martin, am solicitat societăţii să ia act de intenţia noastră fermă de suspendare a procedurii de semnare a tranzacţiei până la clarificarea situaţiei pe de o parte, iar pe de altă parte, să ceară instanţei un nou termen pentru judecarea apelului având în vedere noile circumstanţe de fapt.

Toate aceste demersuri au fost efectuate în urma consultării cu avocaţii angajaţi să reprezinte interesele municipiului, care au şi obţinut un nou termen în instanţă, respectiv data de 18.10.2017, pentru judecarea apelului.
Totodată la termenul de 04.10.2017 au fost depuse note de şedinţă prin care au fost invocate excepţii procesuale şi completarea şi explicitarea motivelor de apel”, se arată în informarea transmisă consilierilor locali.
Totodată, primarul se angajează să-i ţină la curent şi în următoarele etape legat de acest dosar.
 
Notă: În secţiunea „documente” puteţi citi integral informarea adresată consilierilor locali de către primarul Decebal Făgădău.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii