Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:15 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tinere din Constanţa, percheziţionate la mişto Un „poliţist de la Antidrog“, condamnat la trei ani de închisoare cu executare

ro

17 Oct, 2015 00:00 4366 Marime text
Mai multe tinere din Constanţa au căzut în plasa unui fals poliţist de la Antidrog. Individul, anterior condamnat pentru furt calificat şi tâlhărie, le arăta fetelor o legitimaţie falsă şi le cerea să-şi golească poşetele, pentru a efectua un control în vederea identificării deţinerii de droguri. Cum a ajuns „poliţistul de la Antidrog“ în faţa adevăraţilor oameni ai legii vom afla puţin mai târziu.
 
Bărbatul a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, el fiind acuzat de uzurparea de calităţi oficiale.
 
Potrivit rechizitoriului, s-a reţinut că, în timp ce se afla în incinta unei cafenele, local amplasat pe bulevardul Tomis din municipiul Constanţa, a folosit fără drept calitatea de poliţist de la Antidrog şi a efectuat un control al bagajelor pe care le aveau asupra lor două tinere.
 
Concret, cetăţeanul le-a prezentat fetelor o legitimaţie falsă, afirmând că este ofiţer de la Antidrog, şi le-a cerut să scoată tot ce au în geantă, pentru a efectua un control în vederea identificării deţinerii de droguri. Fetele au făcut exact cum le-a solicitat „omul legii“.
 
În timpul controlului, unul dintre angajaţii cafenelei i-a cerut „poliţistului“ să părăsească localul, însă acesta a refuzat, motivând că este „poliţist de la Serviciul Antidrog“, moment în care un ospătar a apăsat butonul de panică. La faţa locului s-au deplasat lucrătorii firmei de pază, care l-au imobilizat pe individ, acesta fiind dus la Poliţie.
 
În cursul cercetărilor specifice, au fost solicitate relaţii de la Inspectoratul General al Poliţiei Române, iar potrivit unei adrese, a reieşit că inculpatul nu figurează ca fiind angajat al Poliţiei Române.
 
Fiind audiat, cetăţeanul a recunoscut săvârşirea faptelor, precizând că nu a fost pentru prima dată când s-a dat drept poliţist de la Antidrog. Cu doar câteva ore înainte de a merge în cafeneaua mai sus precizată, bărbatul, după cum chiar el al susţinut, a abordat, într-un autobuz, alte fete, cărora le-a spus că este poliţist şi le-a solicitat să-şi deschidă poşetele, să golească tot ce au în acestea, în scopul identificării de droguri.
 
Recent, Ştefania Pîrlogea, judecător al Judecătoriei Constanţa, a finalizat procesul şi a dispus condamnarea bărbatului la trei ani de închisoare cu executare. Decizia nu este definitivă, ea fiind atacată la Curtea de Apel Constanţa.
 
De menţionat că cetăţeanul nu se află la primul conflict cu legea penală. Din fişa de cazier rezultă că acesta a fost anterior condamnat pentru infracţiuni de furt calificat şi tâlhărie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii