Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:55 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Surse - prejudiciu de aproape 45 de milioane de euro Constanţa a decis! Se constituie parte civilă în megadosarul Mazăre - Strutinsky

ro

18 Jan, 2016 00:00 7704 Marime text


Municipiul Constanţa s-a constituit parte civilă în dosarul în care Radu Ştefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa, şi omul de afaceri Sorin Strutinsky au fost deferiţi Justiţiei alături de alte persoane, printre acestea aflându-se cinci angajaţi ai Primăriei Constanţa şi Gabriel Marius Stan, viceprimar al municipiului Constanţa. Potrivit unor surse judiciare, experţii Direcţiei Naţionale Anticorupţie ar fi calculat un prejudiciu de aproape 45 de milioane de euro. Cererea privind constituirea ca parte civilă a Unităţii Administrativ Teritoriale (UAT) Constanţa în dosarul mai sus precizat a fost trimisă la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi analizată, vineri, de judecătoarea Mariana Ghena, de la Curtea Supremă, învestită cu soluţionarea cauzei.
 
Tot Mariana Ghena a menţinut măsura preventivă a controlului judiciar, pe o perioadă de 60 de zile, luată faţă de Radu Mazăre şi Sorin Strutinsky, respingându-le totodată, ca neîntemeiate, cererile de modificare a controlului judiciar. Nemulţumiţi de decizia judecătoarei, atât Mazăre, cât şi Strutinsky au formulat câte o contestaţie.
 
Următorul termen al dosarului a fost stabilit pentru data de 8 februarie 2016.
 
În perioada 1990 - 1991, Mariana Ghena a fost judecător stagiar la Judecătoria Tulcea, din circumscripţia Curţii de Apel Constanţa.
 
Dosarul a fost instrumentat de Dana Ana, procuror al Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie.
 
Dana Ana instrumentează şi Dosarul Campusului Social „Henri Coandă“, în care fostul primar al Constanţei este cercetat alături de fratele său, senatorul Alexandru Mazăre, şi de afaceristul israelian Avraham Morgenstern.
 
Radu Mazăre mai este judecat în Dosarul Retrocedărilor din Constanţa - octombrie 2008, şi în Dosarul Terenurilor din Mamaia - aprilie 2015.
 
Sorin Strutinsky este judecat într-un alt dosar aflat pe rolul Tribunalului Constanţa, unde omul de afaceri Dorin Lazia are calitatea de martor denunţător.

 
Citeşte şi

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Vali 18 Jan, 2016 19:02 So bage și pe Dospinescu Ramona ca nu se mai sătura de bani vindeau terenuri an mamaia cu 2000eu metru
  • manu 18 Jan, 2016 15:19 PAGUBITII VECTRA ,SUNT FERICITI, TOATE SE PLATESC PE LUMEA ACEASTA,MAI PASTAIE.
  • nartip 18 Jan, 2016 11:34 * Constanta...???...prin cine?...pleaca 'ai nostri' vin 'ai nostri'...DOAR FAPTUL CA AU INCEPUT SA SE MANANCE INTRE EI SA MAI INSEMNE CEVA...DAR CINE GARANTEAZA CA NU SE RIDICA ALTII MAI 'SCOLITI' CA EI...??? ... sa dea Dumnezeu sa ajungem si noi la o JUSTITIE drepata pe care Americani au impuso cu arma dupa ce s-au omorat intre ei 200 de ani mafiotii...PENTRU CA AZI ROMANIA ESTE CONDUSA DE MAFIOTI...se vede oare LUMINITA de la capatul tunelului...???*
  • rrrr 18 Jan, 2016 10:22 da se judeca pana se prescrie
  • opinia publica 18 Jan, 2016 10:19 Ba nene ce tot atata tergiversare a lui Mazare si clica lui. Asteptam sa claseze dosarele..Daca magistratii nostri nu sunt in stare... E grav