Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:51 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sub ochii inspectorului Aliss Andreescu Cum s-au dus banii ISJ şi CJC către hotelul lui Mazăre şi al lui Nicuşor (document)

ro

09 Apr, 2012 00:00 6265 Marime text
DESCHIDERE_Olimpiada_matematica.jpgInspectorul-şef al ISJ: „Nu ştiu, întrebaţi-l pe contabilul-şef!"

Săptămâna trecută a avut loc la Constanţa Olimpiada Naţională de Matematică. Cei mai buni dintre şcolarii matematicieni ai ţării s-au întrecut la malul mării într-una dintre cele mai de prestigiu competiţii. Însă, din nefericire, se pare că unii preferă să-şi clădească bunăstarea pe inteligenţa şi pe munca unor copii. Participanţii, elevi şi profesori, aproape 700 de persoane, au fost cazaţi în două unităţi hoteliere din staţiunea Mamaia: hotelurile Flora şi Malibu. Aşa cum bine ştie toată lumea, Hotelul Flora aparţine societăţii Xenoti SRL, în care asociaţi sunt primarul Radu Mazăre şi preşedintele Consiliului Judeţean, Nicuşor Constantinescu, alături de partenerul lor, Sorin-Gabriel Strutinsky. Cât despre Hotel Malibu, nu este niciun secret că aparţine societăţii Stop SRL, a omului de afaceri Costică Zelcă, cel care poate fi situat în sfera de prietenii şi afaceri a lui Mazăre şi a lui Constantinescu. Mai mult decât atât, şedinţele de Consiliu Local au loc la acelaşi Hotel Malibu, de la intrarea în staţiunea Mamaia. Aşa cum spun organizatorii, condiţiile în care au fost cazaţi copiii şi profesorii au fost excelente, mâncarea foarte bună, iar toată lumea a fost încântată şi a lăudat competiţia. Însă nu întotdeauna rezultatul final scuză mijloacele.

„De la mine pentru... mine"

olimpiada_matematicaz-_Hotel_Flora.jpgÎn februarie 2011, prin hotărârea nr. 6, Consiliul Judeţean Constanţa semna un parteneriat cu Societatea de Ştiinţe Matematice din România, pentru organizarea Olimpiadei Naţionale de Matematică, în luna aprilie 2012. Hotărârea poate fi vizualizată pe www.ziuadeconstanta.ro. De altfel, pe banner-ul competiţiei, în dreptul organizatorilor, au fost menţionate Consiliul Judeţean Constanţa, Inspectoratul Şcolar Judeţean, Societatea de Ştiinţe Matematice şi Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Sportului. De asemenea, Consiliul Judeţean ar fi dat, aşa cum au spus surse din cadrul organizatorilor, şi o sumă „frumuşică" de bani pentru organizarea olimpiadei. N-ar fi fost nicio problemă dacă aceştia nu ar fi ajuns la una dintre firmele controlate de şeful CJC, mai precis societatea care deţine Hotelul Flora, sau la acoliţii acestuia, cum ar fi Zelcă de la Malibu.

olimpiada_matematica_hotel_malibu.jpgReprezentanţii celei din urmă unităţi de cazare ne-au declarat că au găzduit 90-100 de persoane. „Am avut copii şi profesori de la olimpiadă. Vreo 90, 100...", a declarat Costică Zelcă. Însă acesta, neştiind detalii, ne-a îndrumat să discutăm cu una dintre angajatele sale de la hotel, care a precizat că elevii şi profesorii au fost cazaţi în perioada 2-6 aprilie şi că „decontul îl face ISJ". La rândul său, Aliss Andreescu, inspectorul-şef al ISJ, spune că nu ştie legătura dintre Xenoti, Flora şi Nicuşor Constantinescu şi că nu este treaba ei să cunoască asemenea detalii, că au fost necesare suplimentări la suma dată de minister şi că „ISJ nu decontează cazarea". Atunci cine? „Nu ştiu, întrebaţi-l pe contabilul-şef!" Bun răspuns pentru un şef de Inspectorat Şcolar Judeţean pus în funcţie de un partid, în acest caz de Partidul Democrat Liberal, aflat în acerbă competiţie electorală cu Partidul Social Democrat, condus la Constanţa de Radu Mazăre şi de Nicuşor Constantinescu. Pentru a înţelege mai bine întâmplarea, trebuie să subliniem faptul că surse din rândul organizatorilor susţin chiar că CJC-ul lui Nicuşor a dat mai mulţi bani pentru această olimpiadă decât însuşi Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Sportului. Aşa că, banii au plecat de la CJC şi au ajuns la Flora lui Nicuşor şi la Malibu-ul lui Zelcă. Afacere profitabilă pe spatele unor copii inteligenţi şi muncitori care vor să atingă performanţa într-unul dintre cele mai grele şi mai solicitante domenii, matematica.

„Este o nouă diversiune! Eu nu sunt administrator la Flora, sunt acţionar la SC Xenoti. Nu eu decid cine se cazează! H. Flora are contracte cu 87 de agenţii de turism din România! Organizarea olimpiadei de matematică e atributul exclusiv al Ministerului Învăţământului! Poate sunt bănuit că mă iubeşte PDL-ul! Eu îl detest, ca şi majoritatea românilor! Acum trei ani, când ministra Învăţământului era doamna Ecaterina Andronescu - PSD, tot CJ Constanţa a cofinanţat olimpiada de matematică şi s-au cazat la Neptun! Nu mai bine nu finanţam deloc olimpiada de matematică şi nu mai mînca nimeni...?", a declarat Nicuşor Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • mihai 20 Nov, 2013 10:08 felicitari domnului constantinescu pentru gazduirea asemenea evenimente de progres a copiilor nostri bucces pe viitor
  • consiliul consultativ 09 Apr, 2012 12:31 Banii nu s-au dus "sub ochii inspectorului sef", ci cu ajutorul ei, pentru ca ea semneaza toate documentele. De aceea a fost numita in functie sa dea bani PSD-ului si sa organizeze toate evenimentele cu PSD
  • GHICI GHICITOAREA MEA... 09 Apr, 2012 11:03 Ghici ghicitoarea mea ?...Ati auzit de " PARANDĂRAT " ?...Stie domnul contabil sef ce face si desface, numai DNA-ul trebuie sa mai asculte putintel telefoanele si afla totul, dar absolut totul, daca se doreste asta insă...contabilul sef " este cheia succesului ", el face si desface iţele si banii ISJ-ului de peste 30 de ani...alo ?..DNA-UL ?...sunteti pe val ?...
  • Marius 09 Apr, 2012 10:49 Mazare- Constantinescu... Oricum ei or sa fie alesi din nou, ar fi culmea sa se voteze altfel acum cand USL-ul o sa castige alegerile si in sfarsit Constanta va primi banii asa cum trebuie
  • colegiul director 09 Apr, 2012 07:47 Daca punem problema asa la Constanta nu mai trebuie realizat nimic.De ce nu spuneti ca s-au donat de CJC 220.000 mii lei ca sa poata avea loc aceasta olimpiada,ca s-a pus la dispozitie si Pavilionul Expozitional pentru Olimpiada.De fapt ce doriti?Era mai bine sa cazeze copii la hotelul lui Cusu?