De-ale iernii
Evenimentele iernii in Constanta
10:47 23 01 2017 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

UPDATE. Strigăt de ajutor al chirurgilor din SCJU Constanţa Binomul Avram-Căpăţînă a comasat în bătaie de joc Secţia Chirurgie! (galerie foto+memoriu)

ro

14 Dec, 2015 00:00 5639 Marime text
 

Nu mai departe de săptămâna trecută, vă prezentam nemulţumirile şi conflictul din Clinica de Cardiologie a Spitalului Clinic de Urgenţă Constanţa, care a escaladat odată cu întârzierea punerii în funcţiune a angiografului adus la Constanţa printr-un proiect coordonat de Academia de Ştiinţe Medicale şi prof dr. Radu Deac.
 
Odată fiind deschisă Cutia Pandorei, reclamaţiile cu privire la situaţia din spital au început să curgă pe adresa redacţiei.
 
Aşadar, starea de nemulţumire de la Cardiologie nu este singulară. Indignare există şi în alte secţii din spital. De pildă, la nivelul Clinicii de Endocrinologie, care funcţionează cu doar cinci paturi, sau la Pneumologie, cu activitate clinică de asemenea, care funcţionează ca urmare a reorganizării, cu şase paturi. Şi Clinica de Urologie a fost izolată, contrar tuturor regulilor de circuit şi PSI de restul spitalului, numai pentru a nu deranja Secţia de Chirurgie, în care operează “Măria Sa” dr. Mihnea Avram, directorul medical al Spitalului Clinic Judeţean Constanţa.
 
O altă nemulţumire generală a cadrelor medicale din spital vizează modalitatea de aprobare a medicamentelor de către acelaşi director medical Avram, care se face fără o regulă firească de etică, susţin medicii. Nu în ultimul rând, cadrele medicale de bună-credinţă au ajuns la disperare şi reclamă aroganţa directorului medical, care are o atitudine vădit antiuniversitară. Practic, murmurul de nemulţumire în spital se aude de la intrare (paznici, lifturi) şi până la etajul 9. Toate aceste nemulţumiri au fost puse pe hârtie şi s-au transformat, în repetate rânduri, în memorii adresate atât managerului spitalului, dr. Dănuţ Căpăţînă, rectorului Universităţii „Ovidius“, dr. Sorin Rugină, şi, nu în ultimul rând, vicepreşedintelui cu atribuţii de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, Cristinel Dragomir.
 
Intuiţi deja probabil că niciunul dintre cei trei nu s-a deranjat să le răspundă medicilor, deşi termenul legal a expirat.

Chirurgii cu activitate clinică reclamă abuzurile conducerii SCJU

În materialul de faţă, ne vom opri asupra nemulţumirilor chirurgilor din cadrul Secţiei Clinice Chirurgie Generală 1 a spitalului constănţean. Cei 35 de chirurgi protestează vehement faţă de situaţia faptului împlinit pe care conducerea spitalului le-a adus-o la cunoştinţă deunăzi, cu foarte puţin timp înainte de „inaugurarea“ sectoarelor în care urmează să-şi desfăşoare în curând activitatea, după marea renovare şi perversa comasare în regia directorului medical Mihnea Avram şi a managerului Dănuţ Căpăţînă.
 
Pentru ca cititorii să înţeleagă demersul medicilor chirurgi, vă redăm mai jos faptele în detaliu.
 
În urmă cu cinci ani, Chirurgia îşi desfăşura activitatea în două clinici universitare conduse de profesorii Vasile Sârbu şi Ion Aşchie, ocupând sectoarele 3 şi 4 de la etajele 4 şi 5, respectiv Clinicile 1 şi 2 Chirurgie. Clinica Ortopedie îşi desfăşura activitatea în sectorul 2 al etajului 5. După reorganizare, sectoarele 3 şi 4 de la etajul 4 au fost date Clinicii Ortopedie, condusă de dr. Alexandru Şerban, o achiziţie a fostului şef al CJC, Nicuşor Constantinescu. Iar sectorul 2 al etajului 5, care a aparţinut Ortopediei, a revenit Clinicii Chirurgie, comasate într-una singură, invocându-se reducerea cheltuielilor materiale pentru plata a doi şefi de clinică. În toată această perioadă, pentru renovarea clinicii, chirurgii au fost mutaţi când la etajul 5, când la etajul 9, unde, de altfel, i-am găsit şi noi la momentul documentării acestui material.
 
Acest aspect vizează organizarea, următorul însă vizează abuzul.
 
„În urmă cu doi ani, după renovarea sectorului 2 de la etajul 5, am constatat cu stupoare că în loc să ne mutăm noi cu o parte din clinică, s-a înfiinţat o secţie neclinică, în detrimentul Clinicii de Chirurgie. Secţia neclinică, adică în care nu lucrează şi cadre universitare, a fost încropită cu medici aduşi din alte părţi şi care formează actualmente echipa de ţiitoare a doctorului Mihnea Avram, adevăratul şef al acestui spital, cel care, practic, îi trasează sarcini managerului Căpăţînă“, ne-au povestit medicii chirurgi.
 
Secţia neclinică de chirurgie îi are în componenţă pe medicii Mihnea Avram, Iulia Dogaru, Mihai Gherghinoiu şi este condusă de şeful de secţie Vitalie Moroşanu, originar din Republica Moldova.
 
Fără a le pune în discuţie calităţile profesionale celor mai sus menţionaţi, cei 35 de chirurgi care au semnat protestul împotriva înfiinţării acestei secţii neclinice susţin că tinerii medici constănţeni au fost intimidaţi să participe la concursul pentru ocuparea posturilor din secţia condusă de Moroşanu, tocmai pentru a li se facilita angajarea medicilor aduşi de dr. Mihnea Avram.
 
„Această secţie a luat fiinţă în condiţiile în care tinerii medici din Clinica 2 Chirurgie au fost intimidaţi, şicanaţi şi presaţi să demisioneze. Un exemplu în acest sens este cel al as. univ. dr. Florin Botea, care a plecat de la Constanţa la spitalul Humanitas din Milano, iar apoi s-a întors prin concurs la Spitalul Fundeni din capitală“, ne-au relatat chirurgii.

Spaţiu insuficient

În prezent, în perspectiva mutării celor două clinici chirurgicale în spaţiul renovat, din sectoarele 3 şi 4 ale etajului 5, cei 35 de chirurgi atrag atenţia că sunt în situaţia de a profesa înghesuiţi „ca oile“ în trei cabinete medicale, care, pe timpul nopţii, vor avea şi utilitatea de camera de gardă, cu 75 de paturi (68 de paturi pe secţie plus alte şapte la postoperator) şi aproximativ 150 de studenţi care studiază zilnic pe secţie. Această situaţie devine cu atât mai umilitoare cu cât, în sectorul 2 al aceluiaşi etaj 5, secţia neclinică condusă de dr. Moroşanu, dar în care şef suprem este dr. Avram, dispune de 25 de paturi pentru patru medici, fără activitate didactică cu studenţii şi cu regim preferenţial de „stat în stat“.
 
Precizăm că, dincolo de nemulţumirile legate de insuficienţa spaţiilor medicale (lipsă ploscar, WC personal, dependinţe, cameră pentru pacienţi decedaţi, cabinete pentru medici), cadrele medicale reclamă insuficienţa spaţiilor pentru activitatea didactică ca fiind acută şi îngrijorătoare.
 
Ca o paranteză, aproape la fel de jignitoare ca aroganţa directorului medical Avram şi ca nepăsarea lui Căpăţînă este şi lipsa de implicare şi non-combatul conducerii Universităţii „Ovidius“ şi în mod special ale rectorului dr. Sorin Rugină, care nu s-a implicat în soluţionarea solicitărilor colegilor săi, profesori şi medici, de la momentul în care i-a fost adusă la cunoştinţă această stare de fapt.

Ce solicită chirurgii din Clinica Chirurgie 1 a SCJU?!

Chirurgii cer să li se pună la dispoziţie, ca urmare a solicitării făcute şi în cadrul Consiliului de Administraţie, documentele care au stat la baza desfiinţării Clinicii Chirurgie 2 şi înfiinţarea Secţiei neclinice de Chirurgie conduse de dr. Vitalie Moroşanu. Precizăm că, potrivit medicilor chirurgi, această desfiinţare-comasare ar fi trebuit să aibă aprobarea universităţii, prin Facultatea de Medicină, a Ministerelor Sănătăţii şi Învăţământului, precum şi a CA-ului SCJU.
 
„S-a refuzat permanent să ni se pună la dispoziţie aceste documente, acesta fiind motivul care ne determină să considerăm că această comasare s-a făcut fără respectarea legii“, mai susţin cadrele medicale de la Chirurgie 1.
 
Cea de-a doua solicitare vizează transformarea secţiei neclinice în clinică (cu activitate universitară), fie prin absorbţia ei în cadrul Clinicii Chirurgie, fie prin integrarea unor cadre universitare în acea secţie şi transformarea ei în clinică chirurgicală, cu şef cadru universitar, conform legilor în vigoare.
 
Nu în ultimul rând, se doreşte respectarea legii în numirea directorului medical, care, potrivit normativelor, amendamentul la Legea Sanitară publicat în MO din 4 decembrie 2014, Legea 154/2014, trebuie să fie cadru universitar.
Reamintim că dr. Mihnea Avram nu este cadru universitar, însă numirea sa a avut loc la începutul anului 2014, înainte de modificarea legii. (http://www.dreptonline.ro/legislatie/legea_154_2014_modificare_art_184_legea_95_2006_reforma_domeniul_sanatatii.php).

Cine poate rezolva situaţia de la Secţia clinică Chirurgie Generală 1?!

Chirurgii sunt decişi să nu se oprească aici cu protestul lor şi, dacă odată cu inaugurarea spaţiului renovat pentru Chirurgie 1 nu se va da curs solicitărilor lor, vor merge mai departe şi se vor adresa forurilor medicale, politice, universitare, ministeriale, administrative şi chiar Justiţiei, până la intrarea în normalitate.
 
Reţinem faptul că, în acelaşi dispreţ afişat şi cu alte ocazii, managerul desemnat al SCJU, Dănuţ Căpăţînă, a remis o notă la memoriul chirurgilor, care nu răspunde concret nemulţumirilor şi solicitărilor acestora. În respectiva notă, Căpăţînă explică faptul că „s-a decis (dar nu se ştie cine a decis???...) ca în secţia neclinică să fie angajate două categorii de personal - medici şi asistente din afara spitalului, care vor fi redistribuiţi din secţia de chirurgie existentă, deoarece sunt cu normativul la maximum, dar şi că blocul operator va fi folosit în comun, pentru o utilizare mai eficientă“. Pe scurt, răspunsul nu vizează în niciun fel solicitările, însă n-ar fi prima dată.
 
Mergem mai departe, fix pe site-ul unităţii medicale, http://www.spitalulconstanta.ro/administrativ/organigrama/, unde tronează, în anul de graţie 2015, organigrama de funcţionare a spitalului din 1.09 2012 şi de unde aflăm, la art. 54, că structura organizatorică, reorganizarea, schimbarea sediului şi a denumirii spitalului se aprobă prin act administrativ al preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, cu avizul Ministerului Sănătăţii, în conformitate cu art. 174 din Legea nr. 95/2006. 
 
Mai departe, art. 52 arată că structura organizatorică a Spitalului Clinic Judeţean Constanta, valabilă pentru anul 2012, a fost aprobată prin Dispoziţia Consiliului Judeţean Constanţa nr. 432/2012, cu avizul Ministerului Sănătăţii, şi cuprinde 23 de secţii însumând 1.200 de paturi de spitalizare continuă, la care se adaugă 240 de paturi închise temporar şi 78 de paturi de spitalizare de zi; laboratoare, servicii, cabinete medicale şi aparatul funcţional.

Cristinel Dragomir poate rezolva situaţia

Aşadar, rezolvarea solicitărilor medicilor de la Secţia Clinică Chirurgie 1 stă în pixul Consiliului Judeţean, respectiv al vicepreşedintelui cu atribuţii de preşedinte, Cristinel Dragomir.
Menţionăm că, la depunerea memoriului la Cabinetul lui Dragomir, chirurgii au primit de la acesta promisiunea că solicitările lor vor fi rezolvate şi că directorului medical dr. Mihnea Avram nu i se va mai permite obstrucţionarea activităţii Secţiei Clinice Chirurgie 1, însă acest lucru nu s-a întâmplat până în prezent.
Vom reveni.
 
P.S. Aşteptăm pe adresa electronică a redacţiei, tomis@ziuact.ro, sau la adresa de email lavinia_siclitaru@yahoo.com sesizările dvs. în legătură cu neregulile constatate în calitate de pacienţi ai SCJU şi nemulţumirile dvs., ale cadrelor medicale, care aţi rămas să salvaţi vieţile constănţenilor, indiferent de secţia din spital în care activaţi. Vă mulţumim!

UPDATE 14.12.2015
În data de 14 decembrie, conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa a solicitat un drept la replică, pe care îl redăm integral, aşa cum ne-a fost transmis:

Conducerea S.C.J.U. Constanţa respinge în mod categoric toate acuzaţiile aduse în acest articol şi va furniza mass-media toate argumentele în sensul demontării acestor afirmaţii neadevărate, cu ocazia proximei conferinţe de presă.
Secţia Chirurgie generală 2 a fost înfiinţată şi aprobată de Ministerul Sănătăţii din anul 2013, respectându-se toate normele legale în vigoare. Toţi medicii acesteia au obţinut posturi prin concursuri, organizate legal, la care nu s-au înscris cadre didactice. În această secţie de 25 de paturi, lucrează 4 medici, printre care şi directorul medical, desemnat tot prin concurs.
Principala nemulţumire a unor medici chirurgi din secţia Chirurgie 1 este refuzul conducerii spitalului de a transforma saloane noi, complet renovate, pentru pacienţi, în cabinete medicale pentru doctori. Pe secţia Chirurgie 1, cu 75 de paturi, există 14 posturi de medici chirurgi (şi nu 35), care dispun de 6 cabinete pentru medici.
S-a refuzat crearea de noi cabinete pentru medici în detrimentul pacienţilor, deoarece locul chirurgului este în sala de operaţii sau la patul pacientului.
Oricum, conducerea S.C.J.U. Constanţa a solicitat un audit al chirurgiei generale din partea M.S., iar concluziile vor fi aduse la cunoştinţa mass-media.
Manager Capaţînă Dănuţ
Director Medical Dr. Avram Mihnea

Ti-a placut articolul?

Comentarii

 • Dr. House 18 Dec, 2015 22:07 Si dupa ce s-a spus adevarul, s-a lasat linistea...
 • Medic 16 Dec, 2015 15:16 Mai Iulia Dogaru, ca acum stim cine esti, proctoloaga vestita. Daca esti atat de buna ce cauti in Cta? In Bucuresti nu aveai loc de buna ce erai? Ai venit pentru o bucata de pâine. Proctoline exista peste tot in tara si folosesc aceleasi tehnici. Cum ai ajuns cum ai fost pusa sefa peste sterilizare...de parca in cateva zile ai căpătat competenta si ai invatat cum merg lucrurile in spitalul nostru. Cum indraznesti sa vorbesti, cand mureai de foame in Bucuresti? Cand ai facut primele operatii ca prim operator abia in Constanta si te-au ajutat colegii pe care i-ati dat afară din gărzi ulterior. Cat despre renovat si bani pentru spital ce sa vorbim? Parca a adus Avram bani de acasă! Sunt tot banii nostri, de la Consiliul Judetean, bani ai constantenilor. Avram nu a facut nimic. Blocul operator si clinicile au fost renovate din niste bani publici. Crezi ca ceilalti directori nu puteau face asta daca aveau bani? Sa va fie rusine chirurgi ratați! Daca este sa vorbim de reinterventii, fistule, etc cred ca mai bine va uitati in ograda voastră. Nu cred că stati atat de bine si dovezi sunt destule. Asa ca ai grija despre ce vorbesti sau mai bine iti strangi bagajele si pleci impreuna cu toata gasca de ratați. Stiai ca in clinica de chirurgie a prof Sârbu s-a facut prima laparoscopie din Romania, transplant de celule pancreatice, transplant renal si multe altele. De ce apelati la chirurgii nostri constanteni cand nu sunteti in stare sa rezolvati o hernie hiatala sau sa faceti o sutura mecanica? De ce convertiti 30% din colecistectomiile laparoscopice si de ce nu ati finalizat nici un colon laparoscopic? Mari specialisti de București plecati de unde ati venit! Rusine sa va fie chirurgi ratati in Bucuresti!!!
 • un OM 16 Dec, 2015 10:35 - pentru Dragoi: nu stiu pupincuristul(a) carui cadru universitar esti, dar distribui informatii FALSE pe aceasta pagina....zici tu ca dr. avram "si gasca" au fost singurii candidati?...pe bune?...noi, cititorii asteptam DOVEZI in acest sens nu vorbe in vant si declaratii abuzive ....si ca nimeni nu a stiut de concurs si alte bazaconii care le inventezi.....daca as fii in locul tau as avea grija ce scriu ;) - pentru barbu si ceillti care aduceti jigniri : domnule Iusuf Timurlenc, doctor si prof. universitar ,va este frica cumva de competitia unei alte clinici de proctologie in oras care sa rivalizeze cu Clinica On? sau de faptul ca nu o sa mai puteti vinde asa usor crema de galbenele la 200 ron cutiuta? ;) ....Toti aduceti jigniri si puneti la indoiala competenta dr. avram si celorlalti medici "de la etajul 5"...dar va intreb, cati dintre voi a-ti fost in sala sa operati cu ei?....sa vedeti efectiv ce si cum.....si culmea, nu vreti sa oprim conversatia aici, inainte sa incepem sa pomenim de fistule postop,interventii amanate in detrimentul pacientului, reinterventii - chestii care in ciuda vorbelor voastre, sunt consemnate in acte medico legale si pot fii dovedite ;) Sa nu mai vorbim de faptul ca dr. avram v-a renovat 2 sectii de chirurgie si v-a facut cel mai nou bloc operator din tara- si tot voi, sunteti aceia nemultumiti....pana si asistentele de pe diferite sectii spun ca de cand a venit "maria sa" dr. avram (cum l-ati ironizat in postarile vostre indoielnice) , sunt medicamente in spital, si asta se vede... Inainte sa aruncati cu rahat in altii, ar trebui inainte sa va analizati pe voi insiva, in oglinda.. sarbatori fericite la toata lumea!
 • medic de provincie 16 Dec, 2015 01:43 Draga Pacientul X , Constanta este un oras atat de vechi si atat de heterogen incat nimeni nu te va judeca in functie de mediul de provenienta, ci poate doar, si asta daca ne facem mila, vom aprecia cu scaraba nivelul intelectual de care dai dovada. Sa fie doar prostie pura? Sa fie dezinformare sau poate doar rea-vointa combinata cu pupincurism? Vorbesti de progres? Progresul presupune o dezvoltare in linie ascendenta, o dezvoltare in bine. Poate ne explici si noua ce s-a schimbat in bine? De ce au fost distruse/fuzionate doua sectii de chirurgie pentru ca ulterior sa fie reinfiintata Chirugia 2 si data in “grija” acestui “fantastic four” de chirurgi “bucuresteni” . Imi vei spune ca pentru binele cetateanului constantean, care, nu e asa, vrea chirurgic de elita din capitala… Pe cuvantul tau de pionier ca de asta… Pai…de ce nu a venit domnul profesor Irinel Popescu sau orice alt nume cu adevarat greu din Bucuresti? S-a incercat stergerea urmei profesorului Sarbu (primul chirug roman care a efectuat o interventie laparoscopica in Romania in 3 dec. ’91 alaturi de prof. Descottes si printre altele fost presedinte al societatii romane de chirurgie etc.) intr-o maniera miseleasca. Sa nu ma intelegi gresit, suntem deschisi progresului, dar acesti nou veniti nu au ce sa ne invete, pe noi, umilii medici din provincie. Si pentru cultura ta generala, scoala chirurgicala constanteana, sarbeasca dupa cum ii spunem noi cu drag, isi are origini reale si solide in nume frumoase ale chirurgiei romanesti…Iti spun unul singur: Setlacec. Cand in oraselul asta talharit de golani, profesorii nostri, mult blamati, faceau transplant de “antrenament” pe model suin alaturi de echipe de la Fundeni, tu incercai sa evoluezi de la Homo erectus la un soi de Homo sapiens… Poate gandesti, insa o faci cu mare dificultate. Draga gigelule “xyz”, noi nu ne spalam rufele in public. Tie iti spun, cu umilinta, ca ne-am saturat de golani si golaniile lor, iar daca cunosti vorba romaneasca “mori cu dreptatea in mana”, poate vei intelege ca articolul asta este reprezentativ pentru tot ce se intampla in SCJUC. Stie cineva ca o buna parte din activitatea chirurgicala a SCJU a fost dusa ani la rand, pana la sosirea prin “concursuri” a “salvatorilor” de tip Avram, de catre medici fara post, cu contracte de voluntariat (neplatiti) si contracte de garzi (remuneratie modica, romaneasca) care si-au rupt vietile si sufletele din pura pasiune pentru meserie? Cu si
 • cetatean constantean 15 Dec, 2015 18:24 Cu parere de rau, in loc sa dezvoltam sistemul sanitar si sa tinem aproape profesionistii, noi (conducerea spitalului) le punem bete in roate. E clar ca dintr-o Clinica s-a facut o Sectie.....
 • Doruletul 15 Dec, 2015 16:32 Nu. Nu sunt 2 sectii competitive, dl xyz. Dar s-a tacut atata timp, incat chirurgia constanteana moare incet si sigur. Doar daca le facem publice, putem obtine ceva. In afara de umilinta.
 • Brob 15 Dec, 2015 16:31 Gata? De ce nu publicati toate comentariile?
 • Dragoi 15 Dec, 2015 14:19 Stimate Pacient X (iti doresc din suflet sa fii pacientul cui stiu eu). Sa ne intelegem. Culmea, nu fac parte din spital. La fel cum nici u nu ai creier. Scuza-ma: ai, dar e spalat. Cu Coccolino. Sa fie pufos. Hai sa iti povestesc ceva. In urma cu ceva timp, la fel ca si mai curajoasa mea colega ( autoarea articolului), am demarat un demers jurnalistic care viza lipsa posturilor pentru medicii constanteni. Culmea, nu era vizata sectia de chirurgie, dar acolo erau cele mai mari frustrari. Aparuse recent in peisaj domnul consilier pe probleme de sanatate al baronului Constantinescu (dr Avram), fiind indepartat golaneste cel mai bun profesor constantean in chirurgie, dr Sarbu. Primul dr mentionat isi adusese de la Bucuresti si gasca (din care si dumneata, Paciente X, faci parte). Dumneata (banuiesc ca mataluta esti vesnica domnisoara Dogaru) si alt medic. Fusesera intampinati cu neincredere datorita modului in care procedasera cu Profesorul Sarbu, dar nicidecum cu ostilitate. Tinerii chirurgi asteptau schimbari pozitive, cu toate ca auspiciile sub care se instalasera dansii si incercasera sa se integreze nu eraui aducatoare de vreme buna. Poate cititorii acestor comentarii nu stiu, bieti platitori de CAS, ca toate ordinele in spitalul nostru se dau de catre baronul Nicusor. Care nu il agrea pe profesorul Sarbu. Deloc. Asa ca l-a mazilit golaneste, cum numai el stie, aducandu-si prietenul de pahar la conducerea unitatii. Nimeni nu stie nimic despre concursurile in urma carora dr Avram & gasca au fost numiti. De ce oare? SOC SI GROAZA: au fost singurii candidati. Nu ca nu ar fi fost amatori...NUUUu!!!! Doar ca cine a indraznit sa se gandeasca sa se inscrie a fost intimidat, amenintat si pedepsit. Am incercat sa vorbesc cu chirurgii sectiei dar erau reticenti, le era teama sa divulge ceva, invocand faptul ca toti au familii acasa si au nevoie de serviciu. Am facut acest demers timp de cateva luni, timp in care am fost oripilat de informatiile primite. Binomul Avram - Capatana isi instalase regimul tiranic, securist si irational. Dupa ce pseudo-chirurgul terfelise numele unor somitati chirurgicale ale Constantei, a numit in fruntea sectiei un chirurg pe care l-a speriat cu iminenta unor urmari similare celor suferite de Prof Sarbu. Stimabilul domn doctor, ajuns aproape de varsta pensiei, a cedat, devenind un subordonat supus si meticulos in a transmite mesaje pentru si de la Sef. Distinsul domn profesor este tot un cadru constantean, un medic vechi si foarte
 • PACIENTUL X 15 Dec, 2015 11:34 Rog cei care filtreaza aceste comentarii sa aiba un minim de respct si sa nu admita postari de genul lui Dragoi, cu apelative gen :mizerii latratoare, pupincuristi, etc". Asta e limbajul celor care vor sa impuna noi reguli in spital? Cine tipa mai tare si injura mai mult are castig de cauza? Probabil , din pacate, inca unii sunt in epoca de piatra, unde daca esti bucurestean trebuie sa fii dat afara din Constanta, unde daca esti ungur, nu ai ce cauta in Romania, unde daca esti tigan trebuie sa stai in ghetouri. Cu persoane gen dragoi nu vom avea parte de progress Este doar parerea mea. PS:Nu sunt nici molusca latratoare si nici nu fac parte din vreo gasca. Pur si simplu am creier si gandesc si spun ce am de spus. sau cumva e interzis asta?
 • iulia 15 Dec, 2015 11:14 Excelent articolul!!! Felicitari pentru implicare si va multumim pentru ajutor! Sa nu uitam ca fara educatia tinerilor medici, educatie care se face inclusiv in SCJU Cta, am ajunge de izbeliste. Din pacate aceste lucruri indeamna tinerii medici sa plece in strainatate. Exportam inteligenta, si suntem invadati de ratati care se cred stapani. Se pare ca dsoara dr (rezidenta sub indrumarea domnilor profesori pe care ii blameaza si de la care a invatat carte) are o obsesie cu juramantul lui Hipocrate. Acest juramant ne aduna si ne indeamna sa respectam lumea universitara. Sa nu uitam ca spitalul asta este un spital clinic, astfel are acces la fonduri suplimentare si poate sa instruiasca tineri studenti si rezidenti. Din pacate actuala conducere nu intelege ca fara activitate clinica nu se poate. Sa ne sustinem profesorii, sa ne sustinem medicii care si pana acum isi faceau datoria pe deplin, fara sa apara in presa cu inovatii si premiere chirurgicale inchipuite! Multumim ziarului si dnei jurnaliste pentru corectitudine, atitidine si profesionalism!
 • xyz 15 Dec, 2015 10:50 Din cate inteleg exista o disputa intre 2 sectii competitive ale spitalului orasul nostru...se pare ca unii mai frustrati au apelat la media pentru a-si spala rufele in public.....RUSINE DOMNILOR DOCTORI! iar unii dintre dumneavoastra sunteti si prof. universitari.....pentru dumneavoastra nu pot decat sa va dedic in prag de sarbatori melidia trupei Parazitii - Shoot youresef ....vizionare placfuta