Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:46 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Soti Cable Neptun Firma administrată de Sorin Strutinsky a pierdut procesul cu CNA

ro

24 Oct, 2014 00:00 3198 Marime text
Societatea comercială Soti Cable Neptun SRL, firmă administrată de Valeriu Mereuţă, dar şi de Sorin Strutinsky (apropiat al primarului Mazăre şi al preşedintelui suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu), rămâne cu amenda de 10.000 de lei aplicată de Consiliul Naţional al Audiovizualului. Decizia a fost luată, ieri, de judecătoarea Adriana Pintea, din Curtea de Apel Constanţa, care a respins cererea Soti Cable de anulare a sancţiunii mai sus precizate.
 

CNA a sancţionat postul Neptun TV după urmărirea emisiunii „Ştirea zilei“, difuzată în ziua de 19 martie, de la ora 21.00, la care au luat parte doi jurnalişti, Cristinel Dragomir - cel care exercită în prezent atribuţiile preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa şi primarul municipiului Constanţa, Radu Ştefan Mazăre. În timpul emisiunii, s-a discutat despre percheziţiile efectuate, în dimineaţa zilei de 19 martie, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, la locuinţa preşedintelui suspendat al CJC, Nicuşor Constantinescu, la Consiliul Judeţean Constanţa, dar şi la Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri. Potrivit raportului de monitorizare a emisiunii, Consiliul Naţional al Audiovizualului a constatat că „difuzarea acesteia s-a făcut cu încălcarea de către radiodifuzor a dispoziţiilor art. 66 alin. (1), lit. a) din Codul Audiovizualului, care prevăd obligativitatea respectării principiului imparţialităţii şi echilibrului ce trebuie să caracterizeze informarea în probleme de interes public, astfel încât telespectatorii să-şi poată forma în mod liber propria opinie“.

Conpress Holding

Aşa cum arătam şi mai sus, Soti Cable a cerut Curţii de Apel Constanţa anularea sancţiunii de 10.000 de lei, însă judecătoarea Adriana Pintea a respins acţiunea promovată de reprezentanţii societăţii comerciale. Numele lui Sorin Strutinsky apare, potrivit Registrului Comerţului, şi în SC Conpress Holding SRL, unitate administrată de Sanda Ciocoiu, fina lui Nicuşor Constantinescu. După cum arătam şi în ediţiile trecute, Ciocoiu a intrat în SC Conpress Holding SRL în 2002, când a preluat părţile sociale de la Radu Mazăre şi de la Nicuşor Constantinescu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii