Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:25 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sentinţă irevocabilă în Dosarul „retrocedărilor suprapuse“! Veste proastă pentru autorităţile municipale

ro

19 Feb, 2016 00:00 9110 Marime text
Instanţa i-a dat câştig de cauză Feliciei Arnold, care îşi caută dreptatea în instanţă după ce s-a trezit cu alţi proprietari pe terenul ei, în urma celebrei retrocedări a averii familiei Jules Movilă (în fapt, cumpărători de drepturi succesorale)
 
Judecătorii din cadrul Curţii de Apel Constanţa au dat ieri o sentinţă irevocabilă în Dosarul „retrocedărilor suprapuse“, cauză în care Felicia Arnold i-a chemat în instanţă pe: Georgică GiurgiucanuCristian BorceaGeta SăvulescuMihai Camboianu şi SC Habitat şi Ambient SA, Municipiul Constanţa, prin Primar, şi Primarul municipiului Constanţa (pe atunci, edil-şef era Radu Ştefan Mazăre). Ieri, Curtea de Apel Constanţa a menţinut decizia judecătoarei Beatrice Mariş, din Tribunalul Constanţa, care a constatat „nulitatea absolută parţială a Dispoziţiei nr. 679/11.03.2004, emisă de Primarul Municipiului Constanţa, cu privire la suprafaţa de teren de 478 mp din totalul de 1.500 mp, situat în Constanţa, strada Aristide Karatzali nr. 2, judeţul Constanţa, proprietate a reclamantei Arnold Felicia“.
 
Decizia judecătoarei Beatrice Mariş, din Tribunalul Constanţa, a fost dată la 25 noiembrie 2014. Pe data de 8 ianuarie 2015, Municipiul Constanţa, prin Primar, şi Primarul municipiului Constanţa au atacat, la Curtea de Apel Constanţa, decizia judecătoarei Beatrice Mariş.
 
După trei termene de judecată, pe data de 29 iunie 2015, Curtea de Apel Constanţa a respins apelul Municipiului Constanţa, prin Primar, şi al Primarului municipiului Constanţa, ca neîntemeiat. Decizia nu a fost definitivă.
 
Astfel, pe data de 31 august 2015, Municipiul Constanţa, prin Primar, şi Primarul municipiului Constanţa s-au adresat judecătorilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României, în vederea clarificării cauzei. Aproape de finele lunii decembrie 2015, Curtea Supremă a decis ca dosarul să fie rejudecat la Curtea de Apel Constanţa.
 
Zis şi făcut! Cauza s-a întors la Curtea de Apel Constanţa. Ieri, pentru a doua oară, instanţa a respins atât apelul Municipiului Constanţa, prin Primar, cât şi pe cel al Primarului municipiului Constanţa, ca neîntemeiate. Mai mult decât atât, autorităţile locale au fost obligate la plata sumei de 2.000 de lei cu titlu de cheltuieli de judecată, reprezentând onorariu redus de avocat, către Felicia Arnold.
 
Decizia Curţii de Apel Constanţa este irevocabilă.
 
Aşa cum arătam şi în ediţiile trecute, Beatrice Mariş a decis, în 2008, alături de colegele de complet, condamnarea jurnalistei Feri Predescu pentru prejudicierea morală a fostului primar, Radu Mazăre. Totodată, acelaşi judecător a primit de la fostul edil-şef un teren, în baza Legii 10/2001, fiind vorba despre o suprafaţă de 179,98 mp, dobândită în 2006.
 
De menţionat că Radu Mazăre este judecat alături de Mihai Camboianu, SC Habitat şi Ambient SA, Cristi Borcea, dar şi de alte câteva zeci de persoane, din 2008, în celebra cauză denumită generic „Dosarul Retrocedărilor“.
 
În altă ordine de idei, autorităţile locale au solicitat, într-un alt dosar, obligarea, în solidar, atât a lui Georgică GiurgiucanuGeta SăvulescuCristian BorceaMihai Camboianu, cât şi a SC Habitat şi Ambient SA la plata sumei de 10.631.191,05 lei (peste 2,5 milioane de euro). Banii ar reprezenta o diferenţă de preţ generată de o presupusă schimbare a destinaţiilor unor terenuri (situate atât în municipiu, cât şi în staţiunea Mamaia) primite în compensare potrivit Dispoziţiilor Primarului municipiului Constanţa nr. 796/19.03.2004 şi nr. 1344/31.05.2004.

Citeşte şi 

Arnold, în instanţă cu Borcea, Camboianu şi alţii
Dosarul „retrocedărilor suprapuse“, trimis spre rejudecare la Constanţa (rechizitoriu)


Terenuri în compensare
Cum „a pierdut“ Constanţa aproape 3 milioane de euro (document)


Aceleaşi „retrocedări suprapuse“
Procese fără sfârşit cu Primăria Constanţa şi „moştenitorii“ boierului Jules Movilă (rechizitoriu)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii