Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:24 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

S-a dat sentinţa care poate „îngropa“ Clubul de Rugby Farul Constanţa (document)

ro

08 Mar, 2016 00:00 7920 Marime text
În anul 2012, echipa de rugby seniori a ocupat locul 4 în Super Liga CEC Bank, iar echipa de rugby juniori a devenit campioană naţională la juniori U 18.
 
Camelia Ciucă, judecător al Tribunalului Constanţa, a constatat, ieri, nelegalitatea unei hotărâri emise de Consiliul Judeţean Constanţa în luna martie 2013. Mai precis, decizia instanţei vizează hotărârea cu numărul nr. 50, prin intermediul căreia Consiliul Judeţean Constanţa, întrunit în şedinţa din data de 12 martie 2013, a aprobat alocarea sumei de 1.500.000 de lei către Clubului Sportiv (CS) Rugby Club Judeţean Farul Constanţa, pentru susţinerea clubului în anul 2013. Următorul termen a fost stabilit pentru data de 31 martie, când Tribunalul Constanţa ar putea dispune ca CS Rugby Club Judeţean Farul Constanţa să restituie suma de 1.500.000 de lei, ca urmare a constatării nelegalităţii hotărârii nr. 50 din 12.03.2013.
 
Răzvan Bota, preşedintele Clubului Sportiv Rugby Club Judeţean Farul Constanţa, crede că returnarea banilor către CJC este aproape imposibilă.
 
Revenind la hotărârea nr. 50 a CJC, în expunerea de motive se arată că, „în judeţul Constanţa, rugby-ul are o veche tradiţie, echipa Clubului Sportiv Rugby Club Judeţean Farul Constanţa fiind de şase ori campioană a României“.
 
„În anul 2012, echipa de rugby seniori a ocupat locul patru în Super Liga CEC Bank, iar echipa de rugby juniori a devenit campioană naţională la juniori U 18, aducând titlu la nivel de juniori la Constanţa. Obiectivele stabilite pentru anul competiţional 2013 constau în jucarea în finala Super Ligii CEC Bank, câştigarea Cupei României, precum şi descoperirea şi îndrumarea tinerelor talente pentru practicarea rugby-ului de performanţă şi organizarea şi dezvoltarea rugby-ului profesionist la nivelul acestui club, iar echipa de juniori are ca obiectiv câştigarea campionatului U 19. Pentru atingerea acestor obiective, este necesară suma de 1.500.000 de lei, ce urmează a fi utilizată pentru susţinerea activităţii sportive în vederea pregătirii, participării în campionate, cantonamente, jocuri de pregătire şi jocuri oficiale. Având în vedere că echipa Clubului Sportiv Rugby Club Judeţean Farul Constanţa este cea care are cea mai veche tradiţie pe podium, este oportună alocarea sumei de 1.500.000 de lei, în vederea susţinerii echipei pentru anul 2013“, se arată în documentele oficiale ale CJC.
 
Contactat telefonic, Răzvan Bota, preşedintele Clubului Sportiv Rugby Club Judeţean Farul Constanţa, a declarat că aşteaptă deciziile judecătorilor, însă a ţinut să precizeze că, în situaţia în care se va dispune ca CS Rugby Club Judeţean Farul Constanţa să înapoieze suma de 1.500.000 de lei, acest lucru „este mai mult decât imposibil“.
 
Clubul Sportiv Rugby Club Judeţean Farul Constanţa nu este singura structură sportivă care ar fi fost finanţată de CJC prin hotărâri nelegale, după cum au fost ele declarate de judecători.
 
Citeşte şi
 
Clubul de volei Tomis Constanţa, tras pe linie moartă? Campionii trebuie să returneze CJC-ului peste un milion de lei alocaţi „nelegal“
 

Veste cruntă pentru Şcoala de Fotbal Farul Constanţa 2010! (document)
 
După CVM Tomis Constanţa
Hotărârile „nelegale“ ale CJC mai fac o „victimă“ - Clubul Sportiv Universitar Neptun

 
Voleibaliştii, finanţaţi de Primărie
CVM Tomis trebuie să returneze peste un milion de lei Consiliului Judeţean (rechizitoriu + referat DNA) 

 
Judecătorul care a anulat taxa de linişte „loveşte“ din nou!
Organizaţia Studenţilor Basarabeni, finanţată de CJC prin două hotărâri nelegale? (documente)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • farist 08 Mar, 2016 21:52 De bani vb? cand s-a desfiintat echipa jucatorii nu au fost platiti de trei luni si asa au fost lasati liberi de contract,si au plecat pe unde au apucat.As vrea sa vad daca cei din conducere ar putea traii 3 luni fara salarii,au noroc ca nu au prins echipa anilor '90 ca vedeau ce pateau!Banii sunt la firmele capuse ,stiu toti dar toti tac din gura,rusine mare pentru asa oras mare ,niste neaveniti au venit sa faca legea in C-ta.Hotii,am spus de mult ca o sa raspunda in fata legii,este in istoricul TV NEPTUN. Se intoarce NEA NACU in mormant,rusine nesimtitilor ,o sa mancati cu doua guri.
  • marian 08 Mar, 2016 15:49 ar trebui trasi de mineca toti care au contribuit la acest dezastru al rugbylui si recuperata suma de bani ,din conturile fiecaruia.
  • Vai de noi, tineretul... 08 Mar, 2016 09:57 De 2014 nu se zice nimic? Sa ajungi vice-campion e o nimica toata?! Oricine poate, nu-i asa?! De sfarsitul lui 2014 si inceputul lui 2015 nu zice nimeni nimic? De salariile baietilor, alea pentru care s-au antrenat cateva luni degeaba, nu se mentioneaza?! Vreti banii inapoi? Mergeti sa-i luati de la Florian, Nicusor, de la Flora si de pe unde s-au mai pierdut!