Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:05 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Retrocedări suprapuse în Peninsulă Dispoziția de împroprietărire a lui Borcea, Camboianu și alții, „șubrezită“ în instanță?

ro

01 Dec, 2014 00:00 5415 Marime text
Încurcatele ițe ale retrocedărilor constănțene par că încep a fi descurcate de judecătorii constănțeni. Recent, magistratul Beatrice Mariș, din cadrul Tribunalului Constanța, i-a dat câștig de cauză unei femei care, de mai bine de șapte ani, își caută dreptatea în instanță, după ce s-a trezit cu alți proprietari pe terenul ei, în urma celebrei retrocedări a averii familiei Jules Movilă.

Judecătorul Mariș a constatat nulitatea absolută parțială a dispoziției primarului Constanței prin care s-au acordat măsuri reparatorii, în baza Legii 10/2001, moștenitorilor averii boierului Movilă. Nulitatea a fost constatată doar „cu privire la suprafața de teren de 478 mp din totalul de 1500 mp situat în Constanța (...) proprietatea reclamantei Arnold Felicia“. Foarte interesant însă, judecătorul Mariș este cel care, în 2008, a decis, alături de colegele de complet, condamnarea jurnalistei Feri Predescu pentru prejudicierea morală a primarului Radu Mazăre. Totodată, același judecător a primit de la primar un teren, în baza Legii 10/2001, fiind vorba despre o suprafață de 179,98 mp, dobândită în 2006. În ce privește lupta Feliciei Arnold în instanțele constănțene, este de precizat că aceasta a început în anul 2007, când femeia a descoperit că există alți proprietari pe terenul său. Mai exact, aceasta a vrut să realizeze o schiță cadastrală a suprafeței, în vederea îngrădirii acesteia, însă a „aflat cu stupoare de la Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară că o mare parte din teren este ocupată de pârât“.

După lungi procese și suspendări

Așa se face că Felicia Arnold s-a adresat judecătorilor și i-a dat în judecată pe Georgică Giurgiucanu, Cristian Borcea, Geta Săvulescu, Mihai Camboianu și SC Habitat și Ambient SA, alături de Municipiul Constanța prin Primar și de Primarul municipiului Constanța. După lungi procese și suspendări, după plimbarea dosarului la Curtea de Apel și trimiterea lui înapoi, spre rejudecare, magistratul Beatrice Mariș a constatat, pe data de 25.11.2014, „nulitatea absolută parțială a dispoziției nr. 679/11.03.2014, emisă de Primarul municipiului Constanța, cu privire la suprafața de teren de 478 mp din totalul de 1500 mp situat în Constanța, str. Aristide Karatzali (...) , proprietatea reclamantei Arnold Felicia. Obligă pârâții către reclamantă la plata sumei de 2.200 de lei, reprezentând cheltuieli de judecată“.

Urmează Curtea de Apel

Nici această soluție nu este însă definitivă, ci poate fi atacată în apel în termen de 15 zile de la comunicare, la Curtea de Apel Constanța. Nu în ultimul rând, este de precizat că primarul Constanței, alături de Mihai Camboianu, SC Habitat și Ambient SA, Cristi Borcea, dar și de alte câteva zeci de persoane, este judecat în capitală pentru retrocedările terenurilor din Constanța, încă din anul 2008.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Fara 01 Dec, 2014 08:01 Urmeaza palatul copiilor, 10 ha.... langa viitorul mall. au distrus toata activitea prin noul director, pus de cine oare ??!! inotul l-au pus pe butuci, beneficiaza bazinul de la salvamari, patinuarul l-au terminat, beneficiaza noul patinuar de la aqua magic, karatele au fost date afara din sala.... probabil asa se explica faptul ca isi permit sa piarda sute de milioane pe luna incasari extrabugetare.