Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:20 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Reglare de conturi cu împuşcături la 23 August? Calu, Gogu, Delu, Costea şi Dumitru, condamnaţi la trei decenii de închisoare

ro

30 Sep, 2015 00:00 8394 Marime text
Pe data de 27 decembrie 2012, instanţa a dispus restituirea cauzei la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, pentru refacerea urmăririi penale. 

Tribunalul Constanţa a dictat, ieri, primele condamnări în dosarul celor cinci bărbaţi trimişi în judecată în urma unei altercaţii din 2007, din localitatea 23 August. Concret, Vasile Calu, Florin Delu, Alexandru Dumitru Bogdan, Ilie Costea şi Şerban Victor au fost acuzaţi de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa că ar fi încercat să-l omoare pe Dacian Silviu Butoi. În timpul scandalului, s-ar fi tras şi mai multe focuri de armă.
 
După un proces care a durat aproape trei ani, judecătoarea Cornelia Dumitra a dat următoarele pedepse: Vasile Calu a luat şase ani de detenţie pentru tentativă de omor calificat şi 1,10 ani pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea gravă a ordinii şi liniştii publice. În final, bărbatul va executa pedeapsa cea mai grea, cea de şase ani. Florin Bogdan Delu s-a ales cu cinci ani de închisoare pentru infracţiunea de tentativă de omor calificat şi 1,6 ani pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea gravă a ordinii şi liniştii publice. După contopire, inculpatului i-a fost aplicată pedeapsa cea mai grea, de cinci ani de închisoare. Dumitru Bogdan Alexandru a fost condamnat la şapte ani de închisoare pentru tentativă de omor calificat şi 1,10 ani de închisoare pentru infracţiunea de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea gravă a ordinii şi liniştii publice. Tribunalul a decis ca bărbatul să rămână, în final, cu pedeapsa de şapte ani de închisoare. Victor Şerban, zis şi „Gogu“, a luat cinci ani pentru complicitate la tentativă de omor calificat, dar şi 1,6 ani de închisoare pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea gravă a ordinii şi liniştii publice. În final, Victor Şerban s-a ales cu pedeapsa cea mai grea, de cinci ani de închisoare. Ultimul, Ilie Costea, a primit şapte ani pentru complicitate la tentativă de omor calificat şi 1,10 ani pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea gravă a ordinii şi liniştii publice. Ulterior contopirii, Costea s-a ales cu pedeapsa cea mai grea, respectiv cea de şapte ani de închisoare.

Despăgubiri materiale şi daune morale


Mai departe, judecătoarea Cornelia Dumitra a admis, în parte, acţiunea civilă formulată de partea civilă Dacian Silviu Butoi, obligându-i pe cei mai sus precizaţi, în solidar, la plata sumei de 10.000 de lei cu titlu de despăgubiri materiale şi 50.000 de lei - daune morale. Mai mult decât atât, instanţa a admis şi acţiunea civilă formulată de Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa şi i-a obligat pe inculpaţi, în solidar, la plata sumei de 3.292.09 lei, reprezentând cheltuieli de spitalizare a lui Dacian Silviu Butoi, în perioada 9 - 26 aprilie 2006. Inculpaţii au mai fost puşi să plătească 8.600 de lei, cu titlu de cheltuieli judiciare în folosul statului, din care suma de 5.000 de lei - cheltuieli judiciare la urmărire penală. Decizia Tribunalului Constanţa nu este definitivă, ea putând fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.

Condamnat alături de Cristel şi de fraţii Vasea 

Într-un alt dosar, Victor Şerban şi Cristian Marian Gheorghiu, zis Cristel, au fost condamnaţi de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României la câte 1,6 ani de închisoare. În cauză, Mihai Vasea a primit trei luni, iar fratele său, Traian Vasea, s-a ales cu şase luni. Cei mai sus precizaţi au fost judecaţi pentru mai multe scandaluri din anii 2005 – 2006, petrecute în Constanţa.

Citeşte şi 

Alături de Gogu şi Cristel
Fraţii Vasea au fost condamnaţi definitiv (document)​
 

Urmărire penală nelegală?
Curtea decide într-un caz de tentativă de omor
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii