Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:35 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PSD ar putea lovi în senatorul cercetat penal prin candidatul PP-DD „Darurile otrăvite" ale PSD Constanţa pentru Banias şi Chiru

ro

10 Oct, 2012 02:41 3665 Marime text
deschidere.jpgSenatorul Mircea Banias şi-a exprimat deja intenţia de a candida în continuare pentru un nou mandat de parlamentar şi doar o decizie de ultim moment ar putea împiedica îndeplinirea acestui vis al senatorului. Teoretic, Banias ar trebui să fie parte a USL, practic însă va trebui să-şi organizeze şi susţine campanie pe cont propriu. Motivul: Nicuşor Constantinescu, şeful de campanie al PSD consideră că în acest moment candidatura lui Banias fragilizează şansele USL de a câştiga Colegiul 4 Senat. Un alt motiv pentru care Nicuşor Constantinescu şi-ar fi dorit un alt candidat pe Colegiul atribuit lui Banias este candidatura pe acelaşi colegiu al liderului PDL, Christian Gigi Chiru, pe care nu îşi doreşte să-l vadă alergând câştigător spre Senatul României. Surse din PSD susţin că într-o discuţie de dată recentă, social-democraţii ar fi luat în calcul o variantă de rezervă menită să vulnerabilizeze şi mai mult poziţia celor doi - Banias şi Chiru, în condiţiile în care candidatura senatorului pare greu de încurcat atât pe plan local cât şi la Bucureşti. Contactat telefonic, Mircea Banias susţine că nu cunoaşte strategia PSD pentru parlamentare şi a precizat că oricum îşi va face singur campania electorală. În ceea ce priveşte o schimbare de ultimă oră a candidaturii sale, Banias susţine că nu ar şti nimic. La rândul său, preşedintele executiv al PC la nivel naţional, Vasile Nistor a declarat pentru ZIUA de Constanţa că „nu se pune problema schimbării lui Banias decât dacă acesta şi-ar dori să se retragă".

PP-DD, şah la S4!?

Adversari_Chiru_Banias_Nicusor_Constantinescu.jpgSpuneam că în lipsa unei alternative acceptate de PC, PSD va încerca să blocheze candidaturile lui Banias şi Chiru aşa cum vor încerca şi trimiterea candidaturii lui Dănuţ Culeţu în derizoriu. Rezerva PSD la Constanţa se numeşte că le place sau nu, PP-DD. Astfel pe Colegiul S4, Marian Vasiliev are misiunea să arunce în aer electoratul, la fel cum şeful acestuia pe linie politică, Gheorghe Slabu trebuie să-l încurce serios pe fostul prefect Culeţu pe drumul spre Camera Deputaţilor. Acestea sunt „darurile otrăvite" ale PSD Constanţa pentru PDL în perspectiva alegerilor parlamentare. Marian Vasiliev a confirmat că în PP-DD se intenţionează pentru alegerile parlamentare un tandem Slabu - Vasiliev pentru colegiile din municipiul Constanţa.

Menţionăm că şeful de campanie al PSD, Nicuşor Constantinescu nu a putut fi contactat.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Alt alegător 10 Oct, 2012 21:39 Ba eu cred ca e cel mai potrivit candidat si e cel mai potrivit pentru functia de senator. Mai uitati-va si voi la oameni ce prestanta au, cum vorbesc. Si in plus din cate stiu Banias e un tip saritor care a ajutat pe multi. Se gandeste la cei din jur si deci la cei pe care ii reprezinta in Parlament.
  • Alegător 10 Oct, 2012 03:27 Bravo PSD! Nu are ce caută sub sigla USL un traseist care nu are nici o valoare politica sau profesională.E neica nimeni care cu ajutorul lui Mironescu a ajuns director la APC unde nu a făcut nimic.Sa-si facă meseria de marinar ca tot nu a navigat niciodată. Nu poți fi comandant daca nu ai navigat.Chiar si in meseria lui e zero.Tupeu are cât cuprinde,dar pentru a fi parlamentar e nevoie de calitativ pe care nu le are.