Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:52 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Procurorul care i-a dat SUP lui Alexandru Mazăre are probleme cu legea! (rechizitoriu)

ro

03 Oct, 2015 00:00 4628 Marime text
Veste proastă pentru Lucian Papici, fostul procuror-şef al Secţiei de Combatere a Corupţiei din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie! Ieri, judecătoarea Ilie Ioana Alina, de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României, a confirmat redeschiderea urmăririi penale faţă de Lucian Papici, acesta fiind acuzat de trafic de influenţă. Fostul procuror DNA este suspectat că ar fi intervenit pentru a i se închide vărului său un dosar de proxenetism. Mai mult decât atât, Papici este acuzat şi că ar fi instalat un soft de spionaj pe telefonul soţiei sale.
 
Procurorul a instrumentat, printre altele, atât dosarul referendumului din 2012 - organizat pentru demiterea lui Traian Băsescu, în care Liviu Dragnea, şeful PSD, a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare -, cât şi cel în care fostul senator PSD Cătălin Voicu a luat şapte ani de închisoare cu executare, pentru trafic de influenţă. În acest ultim dosar, Papici l-a avut în atenţie şi pe Alexandru Mazăre, actual senator al României, fratele lui Radu Ştefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa.
 
La momentul trimiterii în judecată a lui Voicu, Lucian Papici a hotărât disjungerea cauzei cu privire la Alexandru Mazăre, pentru infracţiunea de cumpărare de influenţă.
 
După cum arătam şi în ediţiile trecute, în rechizitoriul prin intermediul căruia a fost trimis în judecată fostul senator, Papici a arătat că „intervenţiile solicitate inculpatului Cătălin Voicu de învinuitul Alexandru Mazăre vizau în principal punerea sub acuzare a specialiştilor DNA Cucoară Ion Cătălin şi Macovei Gheorghe, în scopul lipsirii de eficienţă probatorie a raportului de constatare tehnico-ştiinţifică întocmit de aceştia în dosarul nr. 29/P/2005 al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, privind pe Ştefan Radu Mazăre şi alţi 36 de inculpaţi, dosar aflat în prezent pe rolul Curţii de Apel Bucureşti“.
 
„În această cauză, fratele învinuitului Alexandru Mazăre a fost trimis în judecată pentru săvârşirea, în calitate de primar al municipiului Constanţa, a mai multor infracţiuni soldate cu un prejudiciu total de 77,77 de milioane de euro, localizat în bugetul de stat, şi de 36,16 milioane de euro, în patrimoniul municipiului Constanţa“, conform rechizitoriului.
 
Ulterior cercetărilor specifice, Lucian Papici a dispus scoaterea de sub urmărire penală (SUP) a lui Alexandru Mazăre, pentru infracţiunea de cumpărare de influenţă, soluţia fiind dată în temeiul art. 10 lit. d din Codul de Procedură Penală, deoarece „faptei îi lipseşte unul dintre elementele constitutive ale infracţiunii“.
 
Alexandru Mazăre este cercetat în prezent, conform datelor noastre, pentru complicitate la luare de mită şi fals în declaraţii, în dosarul Campusului Social „Henri Coandă“, unde Radu Mazăre este suspectat de luare de mită şi fals în declaraţii, iar în sarcina afaceristului israelian Avraham Morgenstern s-a reţinut dare de mită.
 
Revenind la judecătoarea care a confirmat redeschiderea urmăririi penale pentru Lucian Papici, Ilie Ioana Alina, menţionăm că aceasta are în lucru şi dosarul în care Victor Viorel Ponta, prim-ministrul României, a fost deferit Justiţiei pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracțiuni), complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată, şi spălare a banilor.
 
Ioana Alina Ilie a făcut parte din completul de judecată care a dispus, la finele lunii mai, menţinerea în stare de arest preventiv atât a lui Radu Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa, cât şi a omului de afaceri Sorin Gabriel Strutinsky. Mai mult decât atât, judecătoarea a analizat şi dosarul celor aproape 20 de ofiţeri din conducerea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea“ acuzaţi de fapte ilegale aparent comise în legătură cu concursurile organizate la ISU „Dobrogea“ în anul 2007.

Citeşte şi 

„Cine să vă mai ia pe voi? (...) Un Dumnezeu, poate, atât!“
Senatorul Alexandru Mazăre, scos de sub urmărire penală


Femeile care-l judecă pe Dragnea
Legături cu dosarul în care a fost arestat Mazăre, dar şi cu „Bani pentru şefi din CJC“


Judecătoarea lui Ponta şi „victimele“ de la Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii