Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:09 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primaria Constanta executa doar silit cererile procurorilor DNA da buzna la Mazare

ro

03 Sep, 2009 02:08 2945 Marime text

deschidere.jpgPrimarul Radu Mazăre nu a răspuns încercărilor noastre de a obţine un punct de vedere din partea sa

În urma tăcerii pe care Primăria Constanţa a păstrat-o faţă de procurori în cazul celor două contracte încheiate, din bani publici, cu Soti Cable Neptun pentru ştiri despre primărie, DNA se pare că a decis să ridice cu forţa actele pe care le-a solicitat în zadar.

Potrivit unor surse judiciare, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie ar fi dat o ordonanţă de ridicare silită, de la Primăria Constanţa, a actelor care au legătură cu cele două contracte. Conform aceloraşi surse, măsura a fost luată după ce instituţia nu a răspuns cererii DNA de a trimite documentele. Astfel, procurorii au decis să le ridice mai mult sau mai puţin cu forţa, DNA dând o ordonanţă în acest sens, de ridicare silită a documentelor, printr-o delegaţie formată din procurorii anticorupţie constănţeni. Contactată telefonic cu privire la acest subiect, Ioana Ţene, procuror-şef Serviciul Teritorial Constanţa, a refuzat să ofere orice fel de informaţii, recomandându-ne pe un ton categoric să luăm legătura cu reprezentanţii DNA Bucureşti. Livia Săplăcan, purtătorul de cuvânt al DNA - Structura Centrală, a declarat că nu poate confirma, dar nici infirma respectiva informaţie, din moment ce poate fi vorba despre acte procedurale cu caracter secret. La începutul lunii trecute, surse judiciare au făcut public faptul că procurorii anticorupţie s-au autosesizat în cazul Primăriei Municipiului Constanţa, la cârma căreia se află Radu Mazăre, cu privire la două contracte, de 800.000 de euro în total, din bani publici, încheiate cu Soti Cable Neptun pentru ştiri despre primărie.

dna_radu_mazare_056.jpgTraseul banilor, verificat

Totodată, se pare că, în urma unor materiale apărute în presă, Direcţia Naţională Anticorupţie ar fi început să verifice traseul banilor şi legalitatea contractele de publicitate încheiate între PMC şi Soti Cable Neptun. În acest sens, DNA ar fi cerut lămuriri oficialilor primăriei, dar nu ar fi primit niciun răspuns, până la acest moment. „Ultimul dosar, cu conflictul de interese, vizează licitaţiile publice câştigate de TV Neptun şi Telegraf Advertising, unde eu am fost acţionar acum şase ani. Mă controlează de la dreapta DNA şi de la stânga ANI", a afirmat Radu Mazăre, pe 28 august, răspunzând întrebărilor presei legate de ultimul dosar în care este anchetat de Agenţia Naţională de Integritate. Edilul a precizat atunci că acesta are acelaşi obiect ca dosarul pentru care este cercetat şi de DNA. Rămâne de văzut dacă şi când va intra DNA în posesia respectivelor documente solicitate. Contactat telefonic, Liviu Tramudana, purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului Constanţa, a replicat sec: „nu am primit o asemenea hârtie din partea DNA". La rândul său, primarul Radu Mazăre, deşi i s-a trimis un mesaj pe telefon, nu a putut fi contactat pentru a-şi putea exprima vreo opinie legată de contractele cu Soti Cable Neptun şi ordonanţa DNA de ridicare cu forţa a actelor respective.

{mos_ri:DNA,Radu Mazare}
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii