Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:42 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primaria autorizeaza ilegalitatile lui Costea Musu

ro

28 Jul, 2008 00:00 3246 Marime text
1217168551.jpg

Administratia publica locala pare a se asocia in faradelegi cu firma Imperial Grup SRL

Cotidianul ZIUA de Constanta va prezenta, pe 14 iulie, modul defectuos in care Costea Musu, administratorul firmei SC Imperial Grup SRL a ales sa-si inceapa constructia de pe strada George Enescu, de la numarul 50. La doua saptamani dupa ce am redat faptele, si dupa numeroase sesizari ale vecinilor lui Musu, tulceanul implicat in afaceri cu alcool si-a gasit ajutor tocmai la Primarie. Daca in editia de pe 14 iulie va prezentam ca imobilul de pe strada George Enescu a fost inceput fara a avea placuta care sa arate beneficiarul, constructorul sau numarul autorizatiei de constructie, acum toate acestea au aparut ca prin minune. Evident, pe placuta afisata langa organizatia de santier, troneaza fara probleme numarul autorizatiei de constructie emisa pentru firma Imperial Grup de catre Primaria Constanta: nr. 1727 din 23 iulie 2008. Cu alte cuvinte, Musu a obtinut actul la nu mai putin de noua zile dupa ce cotidianul nostru semnala problemele de pe strada George Enescu. Insa, in aceasta situatie apare o intrebare: cum a putut primaria sa elibereze autorizatia pentru societatea lui Musu, din moment ce Directia Judeteana pentru Cultura, Culte si Patrimoniu National Constanta nu a eliberat pentru acel obiectiv un certificat de descarcare de sarcini arheologice?

"In afara legalitatii"

Prin adresa nr. 641 din 15 iulie 2008, institutia condusa de Virgil Lungu ne spunea ca nu exista un certificat de descarcare de sarcini arheologice pentru lucrarea lui Musu. Trebuie stiut ca fara acest document, firma Imperial Grup SRL nu putea obtine autorizatia de constructie. Insa, se pare ca Primaria Constanta trece cu usurinta peste prevederile legii. In aceeasi adresa primita din partea DJCCPN se mai precizeaza ca institutia "nu a avut cunostinta de demararea lucrarilor de construire pe amplasamentul in cauza, lucrari care, in lipsa avizului de descarcare de sarcini arhelologice, se afla in afara legalitatii". In ianuarie 2007, Costea Musu primise din partea Directiei de Cultura un aviz favorabil numai pentru faza PUD. Beneficiarul era nevoit sa revina la DJCCPCN pentru a mai obtine o aprobare pentru urmatoarele faze, care ar fi dus, in final, la autorizatia de constructie. Insa, directorul institutiei, Virgil Lungu, spune ca Imperial Grup SRL nu a mai binevoit sa obtina si celelalte avize, chiar daca, potrivit adresei din 4 ianuarie 2007, zona se afla in regim de protectie sit urban CT-II-s-B-020842, sit arheologic CT-I-s-A-02555 - necropole. In document se mai arata ca "pe terenul in suprafata de 272,3 mp, amplasat pe frontul de NE al strazii George Enescu, in apropierea intersectiei cu bulevardul Mamaia, cu front de 19,05 m, in prezent ocupat cu o locuinta parter, se propune construirea unui imobil D+P+5-6E, cu functiune de birouri, cu arhitectura contemporana, acoperire in terasa, cu suprafata construita la sol de 196,5 mp".

14 zile sterse din calendar

Si Inspectoratul de Stat in Constructii a fost sesizat, pe 18 iulie, cu privire la ilegalitatile lui Costea Musu. Institutia condusa de Nicolae Ciocanel a dispus incetarea imediata a lucrarilor si aplicarea unei amenzi de 150 de milioane de lei, pentru beneficiar. Insa, in ciuda acestor dovezi, Primaria a inchis ochii la nerespectarea legii si a emis, la cateva zile dupa, autorizatia de constructie. De asemenea, pe placuta de langa organizatia de santier de pe strada George Enescu se spune ca lucrarile au inceput pe 24 iulie a.c. Asta, in conditiile in care pe 13 iulie, cei care ii construiesc casa lui Musu, angajati ai firmei Venkal Grup SRL, spuneau ca au inceput lucrul "de vreo doua zile". "Am inceput lucrarea de doua zile si placuta este data la facut. Inca nu este gata", explica, la acea data, seful de pe santier. Placuta ne mai dezvaluie faptul ca proiectantul lucrarii este societatea braileana Cospro Construct SRL. In ciuda acestui fapt, documentatia pe care consilierii locali au primit-o la sedinta din luna februarie a acestui an, pentru aprobarea PUZ-ului pentru proiectul lui Musu, ne prezinta un alt proiectant. Se pare ca arhitectul care a pus pe hartie imobilul din strada George Enescu nr. 50 a renuntat la proiect din cauza neintelegerilor pe care le-a avut cu Musu. Atat beneficiarul, cat si SC Venkal Grup SRL, societatea constructoare, nu au vrut sa respecte proiectul arhitectului in ceea ce priveste fundarea imobilului.

Faradelegi Imperial(e)

Fundatia este mai adanca decat ar trebui si, astfel, pot fi periclitate casele vecine. Saparea de subzidire se poate face, conform legii, numai cu acordul proprietarilor vecini. Insa, Costea Musu nu a crezut de cuviinta sa obtina acordurile celor care locuiesc in vecinatate. De altfel, vecinii au facut o plangere penala impotriva administratorilor firmei Imperial Grup SRL, Costea si Adam Musu, dar si a lui Vasile Funda, administratorul firmei de constructii Venkal Grup SRL, in legatura cu savarsirea infractiunii prevazute de articolul 55 al legii 422 din 2001, privind protejarea monumentelor istorice. Se pare, totusi, ca aceasta nu este prima "contra" pe care Costea Musu o are cu legea. Cotidianul Libertatea titra anul trecut ca administratorul firmei Imperial Grup fusese arestat si audiat de Parchetul de pe langa Tribunalul Constanta dupa ce cumparasera de la un bucurestean 60.000 de timbre false pentru marcarea bauturilor alcoolice. De asemenea, presa vranceana spunea in 2007 ca Musu a avut legaturi cu o retea infractionala in domeniul bauturilor, condusa de fratii Teodor si Marius Stan. In centrul gruparii infractionale se afla firma Alco Prod Faurei, administrata de Claudiu Turcu. Imperial Grup SRL are sediul in comuna tulceana Vasile Alecsandri si ii are ca actionari pe Adam si Costea Musu. Firma are ca obiect principal de activitate comertul cu ridicata al bauturilor. In septembrie 2007, Ziarul de Vrancea denumea afacerea lui Musu "firma fantoma".

Scris de: {autor}Corina SAMOILA{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii