Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:49 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prefectul sare in ajutorul lui Matei Palaz duce in instanta centrul de deseuri de la Navodari

ro

09 Jun, 2010 02:39 2479 Marime text
deschidere.jpgPe 23 mai s-a organizat un referendum prin care majoritatea năvodărenilor au spus un NU hotărât construirii centrului de deşeuri al firmei Ecological Center

După un lung război, se pare că primarul Nicolae Matei va reuşi în lupta cu cei de la Ecological Center.

Prefectul Claudiu-Iorga Palaz a atacat în contencios administrativ Certificatul de Urbanism nr. 718/20.12.2007, emis ca urmare a cererii SC Ecological Center SA, în scopul realizării obiectivului de investiţii „centru de gospodărire deşeuri industriale" lângă Năvodari. În fapt, reprezentantul Guvernului în teritoriu a solicitat Tribunalului Constanţa, Secţia comercială de contencios administrativ şi fiscal, anularea Certificatului de urbanism.

prefect_-_claudiu_palaz.jpg„Apreciem că Certificatul de Urbanism 718/2007 intră sub incidenţa art. 3 alin. 3 din Legea 554/2004 privind contenciosul administrativ, modificată şi completată. Ca efect al acţiunii noastre, actul este suspendat de drept, urmând ca instanţa să se pronunţe", a declarat prefectul Claudiu-Iorga Palaz. Acţiunea acestuia vine ca o încununare a tuturor acţiunilor întreprinse de primarul oraşului Năvodari, Nicolae Matei, care încearcă de ceva vreme să arate faptul că dezvoltarea centrului celor de la Ecological Center poate face rău atât locuitorilor oraşului său, cât şi întregului litoral. Matei a fost obligat de instanţa de judecată să elibereze o autorizaţie de construire cu care nu este de acord, pentru centrul de gospodărire deşeuri industriale care ar urma să fie amenajat lângă oraş. Edilul explica în urmă cu ceva vreme că centrul va fi înfiinţat pe platforma fostului combinat de îngrăşăminte chimice, lichidat în 1996 şi „cumpărat de nişte investitori italieni pe bani puţini". „Vor să omoare nu numai oraşul Năvodari, ci şi puţinul litoral pe care îl are România, de 247 km", spunea Matei în luna martie a acestui an. Investiţia aparţine societăţii Ecological Center. Fosta administraţie locală năvodăreană a emis un certificat de urbanism, semnat de fostul primar în 2007, un act care nu solicită, aşa cum spune Legea 50, modificată cu 450, aprobarea din partea Consiliului Local Năvodari, administratorul domeniului public şi privat al oraşului, aprobarea Planului Urbanistic Zonal. Matei reclamă faptul că instanţele de judecată nu au ţinut cont de Legea 50 şi legea 450, care reglementează din punct de vedere zonal şi urbanistic orice localitate din România. De la începutul lunii martie, atunci când subiectul a fost readus în atenţia opiniei publice, locuitorii Năvodariului au ieşit în stradă şi şi-au strigat amărăciunea şi dezacordul în legătură cu deschiderea centrului firmei Ecological Center. Pe 23 mai s-a organizat un referendum prin care majoritatea năvodărenilor au spus un NU hotărât construirii centrului de deşeuri.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • VALI 10 Jun, 2010 01:57 Ar trebui ca Matei sa-l declare cetatean de onoare al Orasului Navodari pe Palas pentru ajutorul pe care il da. Cece nu se zice nimic si de Calapod ca doar el a eliberat Certificatul acala de Urnanism italianului mafiot !
  • minciuni 09 Jun, 2010 14:45 - exercitii de imagine, nimeni nu vrea groapa, dar prietenia lui Palaz cu Matei nu exte decat un exercitiu de imagine deoarece acel certificat de urbanism nu da drept de onstruire iar el era expirat. conta buna gestionare a procesului ceea ce Matei nu a facut a asteptat doar dreptul ... na ca n-a venit
  • bel 09 Jun, 2010 07:57 pai nu am zis eu ca Palaz face treaba?voi nu vedeti ca nu sta degeaba,si tot timpul e in atentia cetatenior?trebuie sprijinit in actiunile pe care le intreprinde.sprijinit de noi !inca o data BRAVO PALAZ CLAUDIU!
  • Florin 09 Jun, 2010 03:02 Va multumesc domnule Palaz in numele a 40.000 de navodareni!
  • Alina C 09 Jun, 2010 01:25 Ca cetatean al orasului Navodari, tin sa-i multumesc Dl prefect Palaz, pt sprijinul acordat noua navodarenilor, intr-un moment cand nici "fratii" nu ne-au fost alaturi.Il vad pe dl Palaz in mom de fata ca pe un om deosebit , care a stiut ca este o problema mult prea importanta ca sa conteze culoarea politica, banii si alte dedesubturi ale acestui centru de deseuri PERICULOASE! Va multumesc, sincer, domnule Palaz in numele tuturor navodarenilor!
  • DAN 09 Jun, 2010 01:19 Bai a facut Palatz treaba asta ? pai atunci chiar merita sa fie prefect ! Uita ajuta un oras cu primar PSD si tot litoralul romanesc ! bravo lui !