Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:26 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Politician cu fiu-problema Fiul pedelistului Vicentius Petrescu, inculpat pentru droguri

ro

30 Mar, 2010 02:43 7647 Marime text
deschidere.jpgPDL-istul a negat iniţial că ar fi vorba despre fiul său, însă, pus în faţa „coincidenţelor", a dat înapoi

Daniel Petrescu, fiul cunoscutului PDL-ist Vicenţius Petrescu, figurează ca inculpat într-un dosar de trafic de narcotice. Achitat şi amendat în primă instanţă, judecătorii au constatat că acesta mai avea o condamnare cu suspendare, astfel că au dispus executarea primei pedepse primite, de un an şi şase luni, tot pentru stupefiante. Tânărul, acum în vârstă de 28 de ani, a fost achitat ulterior de judecătorii Curţii de Apel, care au apreciat că fapta sa nu prezintă pericolul social al unei infracţiuni, şi amendat cu 500 de lei.

Ultimul cuvânt, însă, l-a avut Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care a admis recursul procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, în privinţa lui Daniel Petrescu. La momentul de faţă, tânărul a făcut mai multe cereri de revizuire a cazului său. În prezent director de exploatare în cadrul Companiei Naţionale Administraţia Canalelor Navigabile SA şi vicepreşedinte al Biroului Permanent Local al PDL Constanţa, Vicenţius Petrescu, aspirant la şefia organizaţiei municipale a PDL Constanţa, a negat iniţial că fiul său ar fi fost tânărul-problemă din dosarul cu drogurile. Ulterior, acesta a declarat că fiul său este major de multă vreme şi răspunde singur pentru faptele care îl privesc.

Droguri din Capitală

Potrivit informaţiilor pe care autorităţile le-au făcut publice la vremea respectivă, Daniel Petrescu, ar fi fost depistat în noaptea de 27 spre 28 mai 2006, în pădurea de la Negru Vodă, având asupra sa ceea ce anchetatorii au apreciat a fi droguri de risc şi de mare risc. Alături de juniorul Petrescu se aflau Cristian Tache şi Anca Bulgaru. Mergând pe firul anchetei, procurorii au stabilit că narcoticele veneau, de fapt, din Capitală, şi astfel s-a ajuns la ceilalţi suspecţi din dosar, Ovidiu Emil Ghiurcă, Ionuţ Ţiplea, Ştefan Andrei Marin şi Ştefan Marian Radu. Conform procurorilor, în sarcina lui Ghiurcă s-a reţinut faptul că ar fi traficat 23 de comprimate de ecstasy, Ţiplea a fost depistat cu 134 de pastile, iar la domiciliul lui Marin au fost găsite 77 de comprimate de ecstasy. De asemenea, anchetatorii au mai spus că asupra lui Radu au fost găsite 2,33 grame de heroină şi 20 de pastile de ecstasy. În plus, la locuinţa Luminiţei Elena Sârbu au fost găsite alte 20 de comprimate, care i-ar fi fost încredinţate spre deţinere de Ştefan Marian Radu. Majoritatea suspecţilor au primit condamnări cu suspendare în prima instanţă. La rândul său, aşa cum am arătat, Petrescu a fost achitat şi amendat, dar instanţa a constatat că acesta mai avea o condamnare cu suspendare, într-un alt dosar, astfel că judecătorii i-au revocat beneficiul suspendării pedepsei de un an şi jumătate de închisoare. Lucrurile s-au modificat la Curtea de Apel, unde Petrescu a fost achitat după ce judecătorii au apreciat că fapta nu prezintă pericolul social al unei infracţiuni. Decizia aceasta a fost, însă, răsturnată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care a admis recursul procurorilor în ceea ce-l priveşte pe Petrescu.

vicentiu_petrescu.jpgDe la „categoric, nu", la „fiul meu este major"

Contactat telefonic, politicianul Vicenţius Petrescu a negat, iniţial, că ar fi vorba despre fiul său, declarând că acesta este plecat în voiaj, fiind navigator. Cu toate acestea, gurile rele spun că fiul PDL-istului este dat dispărut. Întrebat dacă fiul său a fost vreodată implicat în trafic de droguri sau dacă a fost inculpat în vreun dosar privind traficul de droguri, PDL-istul a spus „Categoric, nu. Fiul meu nu a avut probleme cu legea penală". Ulterior, pus în faţa coincidenţelor dintre locul de naştere al tânărului din dosarul cu drogurile şi, respectiv, numele părinţilor acestuia, politicianul a părut să dea înapoi. Acesta a refuzat să răspundă la întrebarea privind numele soţiei sale, dacă acesta este sau nu Lenuţa (precum al mamei inculpatului) dar a confirmat că fiul său s-a născut la Galaţi. Întocmai ca inculpatul din dosar. În cele din urmă, Vicenţius Petrescu a invocat că este în timpul serviciului şi nu mai poate discuta, cu atât mai puţin dacă este vorba despre alţi membri ai familiei sale: „Fiul meu este major, are o vârstă destul de înaintată şi răspunde demult pentru faptele sale. Dacă aveţi probleme cu el, întrebaţi-l pe el", a tranşat politicianul problema.

Afacerile juniorului

În ceea ce-l priveşte pe Daniel Petrescu, potrivit datelor oficiale, acesta este asociat cu Lenuţa Daniela Petrescu în firma Omega Trade SRL Constanţa. Înfiinţată în 2000, obiectul principal de activitate al societăţii este reprezentat de „activităţi de consultanţă pentru afaceri şi management". Cei doi Petrescu sunt asociaţi, fiecare cu câte 50%, Lenuţa Daniela Petrescu îndeplinind şi funcţia de administrator, din 2005. În 2006, 2007 şi 2008 firma a avut profitul brut zero, iar numărul angajaţilor a scăzut de la trei, la unu, iar, în 2008, fiind zero. În schimb, cifra de afaceri a scăzut şi ea, de la 120.968 de lei, în 2006, la 36.233 de lei, în 2007 şi, în final, la 2.017 lei, în 2008. Acelaşi Daniel Petrescu apare şi în firma A.C.I.D. Media SRL Constanţa, societate aflată în lichidare, în care Petrescu figurează cu 33,33%. De menţionat că ceilalţi doi asociaţi sunt Diana Chiriţă şi Adrian Gheorghe, ambii cu câte 33,33%, ultimul fiind şi administrator. Foarte interesant, numele lui Daniel Petrescu apare şi în SC Consultanţă Profesională şi Recrutare de Personal SRL, când tânărul s-a retras din firmă, pe 6 martie 2007 şi şi-a cesionat toate părţile sociale, în mod egal, către Vicenţius Petrescu şi Cecilia Paloma Rodica Petrescu, mătuşa sa, fost secretar de stat în cadrul Ministerului Educaţiei. Totuşi, Daniel Petrescu a rămas administrator al firmei, având mandat pe o perioadă nelimitată. La rândul său, Daniel Petrescu a intrat în societatea respectivă în 2005, după ce s-au retras Cristina-Ileana Merscic şi Mircea Maxim, însă este de menţionat că printre acţionarii firmei se număraseră, anterior lor, şi Vicenţius Petrescu şi Cecilia Paloma Rodica Petrescu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • adevarat 01 Apr, 2010 02:17 nimeni nu stie ca copilul asta de bani gata si a bagat prieteni la puscarie,cei din bucuresti....crezand ca scapa
  • In postul Pastelui??? 30 Mar, 2010 21:50 As vrea sa vad si copii celor ce au comandat articolul asta de rahat ce o sa ajunga?!?Ce zici Mironescule sau Stavrosito???Ganditi va bine ca astea se intorc impotriva voastra, NEMERNICILOR! AVETI SI VOI COPII!!!
  • EU 30 Mar, 2010 11:28 E NEVINOVAT!!
  • postul Pastelui 30 Mar, 2010 11:15 oare autoarea articolului si cei care l-au comandat au copii?
  • mihai 30 Mar, 2010 10:56 O mizerie de articol! Rusine ca te numesti ziarista. Oare tatal tau raspunde pentru infectiile pe care le insiri prin ziare? Oare tatal tau poate merge cu fruntea sus pentru ca fiica lui nu stie sa discearna? Ar trebui sa stii ca un parinte raspunde de greselile copilului doar cat acesta este minor. Eu in locul lui te-as da in judecata si as castiga 100%.
  • constantean 30 Mar, 2010 10:22 Care este legatura dintre tata - candidat la conducerea PDL Constanta si fiul major, care suporta rigorile legii pentru greselile sale? este vreo legatura? asta e stire? asta e mizerie!!!
  • nicolaii 30 Mar, 2010 08:57 ce are una cu alta?ai insirat societatile in care este sau a fost actionar,si?daca daniel petrescu a luat droguri,sa fie sanatos!probabil a vrut sa incerce si asa ceva!ce legatura are Vicentius,tatal sau?de ce il amestecati in mizeria asta?sau aveti cumva comanda,pentru ca vincentius nu poate fi corupt,si nu raspunde la comenzi?
  • jalnic 30 Mar, 2010 08:35 e jalnic ca ati ajuns sa va legati de copiii oamenilor. si chiar daca ar fi asa, asta nu inseamna ca Petrescu nu e mai bun decat ciocarlanul pesedist.