Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:43 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Policlinica cu Plată, în centrul unui scandal! Dermatologul Popescu vs managerul Matei (documente)

ro

29 Mar, 2017 00:00 15918 Marime text
Conducerea Policlinicii cu Plată din Constanţa este acuzată că a reziliat un contract de prestări servicii fără motive întemeiate. Dr. Nelu-Doru Popescu, medic primar dermatovenerolog, susţine că directorul unităţii medicale, Adriana Matei, a comis o serie de abuzuri. Popescu s-a adresat cu petiţii Direcţiei de Sănătate Publică, căreia i se subordonează Policlinica cu Plată, Ministerului Sănătăţii, Colegiului Medicilor, dar şi Parchetului.



Dr. Popescu spune că toată situaţia ingrată în care se găseşte astăzi ar fi pornit de la o solicitare de prestare a unor ore suplimentare în locul unei colege de specialitate, care se afla în concediu maternal: „Întrucât nu am primit niciun răspuns în scris, ci doar unul verbal, evaziv, am înaintat o sesizare cu acelaşi subiect DSP Constanţa (de la care am primit ulterior un răspuns scris, evaziv) (n.r. vezi secţiunea „Documente“).

 
După ce am făcut aceste reclamaţii, doamna directoare mi-a organizat un fel de flagrant: împreună cu doamna contabilă-şefă, a intrat inopinat în cabinetul de dermatologie, unde consultam un pacient. După ce s-a convins că pacientul a plătit consultaţia, am fost întrebat ce am de gând să fac cu seringa de 1 ml pe care o aveam pe masă. Am răspuns că intenţionam să-i fac pacientului câteva infiltraţii intra-dermice în plăcile alopeice ale scalpului. Acest răspuns i-a declanşat doamnei directoare un val de furie, acuzându-mă că nu am dreptul să fac injecţii, că numai asistentele au acest drept, după efectuarea plăţii procedurii (...) După ce mi-a adresat un val de admonestări şi ameninţări, doamna directoare m-a informat că deocamdată am fost doar sancţionat cu avertisment verbal, şi nu în scris, aşa cum i-ar fi permis legislaţia“.
 
Totodată, medicul a precizat că nu s-a aflat niciodată, în cei 21 de ani de activitate în cadrul policlinicii, în conflict nici cu ceilalţi colegi, nici cu conducerea unităţii medicale şi nu înţelege de ce nu i s-a mai reînnoit contractul de muncă, ce expiră începând la 31 martie a.c.

Managerul Policlinicii spune că legea este de partea sa

Contactată telefonic, dr. Adriana Matei a explicat că decizia luată în ceea ce-l priveşte pe dr. Nelu-Doru Popescu a fost a Consiliului de Conducere al Policlinicii cu Plată, şi nu a sa, personal. „Contractele tuturor cadrelor medicale, inclusiv ale asistentelor, sunt contracte de prestări servicii pe durată determinată de un an. Contract pe care dânsul l-a semnat şi care expiră la 1 aprilie şi care se poate reînnoi sau nu. Este o decizie unilaterală, nu trebuie să existe vreo motivaţie“.
 
Adriana Matei afirmă că medicul Popescu ar fi avut de-a lungul activităţii câteva reclamaţii, dar, cu toate acestea, şi-a continuat activitatea. Întrebată fiind dacă mai sunt şi alţi medici cărora le va fi reziliat contractul, dr. Matei spune că dr. Popescu este un caz singular. „Intenţia noastră este să avem cât mai mulţi medici şi să oferim servicii pacienţilor cărora ne adresăm prin specificul activităţii noastre. Din 2001, de când sunt manager, a mai fost un singur caz în care am reziliat contractul, era vorba însă de un medic în vârstă, care nu mai putea profesa, dar nu dorea să renunţe. Acum este şi cazul dr. Popescu, care nu înţelege că nu poate programa consultaţii şi la noi, şi la alte clinici private în acelaşi timp“, a conchis dr. Matei.
 
În secţiunea „Documente“ puteţi vizualiza reclamaţiile depuse de dr. Popescu şi răspunsurile instituţiilor abilitate în acest caz.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii