Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:17 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pilcă, Bogatu, Cadîr şi fostul premier în faţa aceleiaşi instanţe Judecătoarele lui Adrian Năstase şi dosarul Portul

ro

22 Jun, 2012 01:00 5251 Marime text
judecatoareinaltacurtedecasatiesijustitie.jpgŞi cu suspecţii din dosarul Portul judecătoarele bucureştene par să se fi arătat la fel de insensibile ca în cazul lui Adrian Năstase. Cu mici excepţii

Nebănuite sunt căile justiţiei. Trei din cele cinci judecătoare care au pronunţat sentinţa privind condamnarea fostului premier Năstase la doi ani de închisoare cu executare efectivă au avut în mâini, în ultimul an, celebrul dosar de corupţie privind vămile şi porturile constănţene intitulat generic dosarul Portul, în care suspecţii principali sunt Eugen Bogatu, Sunai Cadîr şi Cătălin Aurelian Pilcă. Foarte interesant, şi cu suspecţii din dosarul Portul judecătoarele bucureştene par să se fi arătat la fel de insensibile ca în cazul lui Adrian Năstase. Cu mici excepţii.

judecatoare-LiviaStanciu.jpgLumea justiţiei scria ieri că instanţa care l-a condamnat pe fostul premier Adrian Năstase la doi ani de detenţie cu executare efectivă în penitenciar a fost, în fapt, Completul de 5 Judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Conform aceleiaşi surse, magistraţii care au intrat în acest complet au fost judecătoarele Livia Stanciu, Florentina Dragomir, Maricela Cobzariu, Sofica Dumitraşcu şi Ioana Alina Ilie. Dintre acestea, cel puţin trei şi-au legat numele şi de faimoasa cauză de corupţie de la Constanţa, respectiv dosarul Portul, fiind vorba despre magistraţii Livia Stanciu, Sofica Dumitraşcu şi Ioana Alina Ilie. În ceea ce le priveşte pe judecătoarele Livia Stanciu şi Sofica Dumitraşcu, acestea au făcut parte din Completul de 5 Judecători care, în toamna anului trecut, mai exact, în luna octombrie 2011, a admis recursul acuzării împotriva suspecţilor.

judecatoare-adrian-nastase4sursafotodcnews.ro.jpg

Iluzii spulberate

Mai exact, magistraţii din completul respectiv au admis recursul procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie, spulberând astfel, după câteva luni de arest, iluziile privind eliberarea ale acuzaţilor arestaţi în cauză, în frunte cu Sunai Cadîr, fostul director general al vămilor constănţene, Cătălin Aurelian Pilcă, fost mahăr al porturilor constănţene, şi respectiv Eugen Bogatu, fost vameş şi director portuar. Cu toate că prima instanţă hotărâse ca suspecţilor să li se dea drumul, după câteva luni bune de arest preventiv, magistraţii completului din care au făcut parte Livia Stanciu şi Sofica Dumitraşcu au decis să admită recursul DNA şi să menţină starea de arest. În ceea ce o priveşte pe judecătoarea Ioana Alina Ilie, aceasta a făcut parte din completul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie care a decis să menţină interdicţia de a părăsi ţara dispusă în cazul aceloraşi suspecţi din dosarul Portul, de data aceasta în frunte cu fostul senator PDL Constanţa, Mircea Banias, în prezent senator PC. Pe de altă parte, acelaşi complet din care a făcut parte şi Ioana Alina Ilie a decis în aceeaşi şedinţă să ridice interdicţia pentru trei dintre suspecţi, respectiv fostul şef al Direcţiei Judeţene de Accize şi Operaţiuni Vamale Constanţa Sunai Cadîr, fostul adjunct al Biroului Vamal Constanţa Sud Liviu Bratu, dar şi pentru lucrătorul vamal Valentin Roşculeţ.

montaj.jpg De asemenea, judecătoarea Ilie a făcut parte şi din completul care a decis condamnarea la închisoare cu executare a fostei conduceri a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea, tot pentru fapte de corupţie. În urmă cu două zile, completul din care au făcut parte şi cele trei judecătoare au decis condamnarea la închisoare cu executare a fostului premier Adrian Năstase.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii