Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:40 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Petrica Iordache vanduse Hotel Laguna

ro

09 Oct, 2007 00:00 7066 Marime text
1191866962.jpg

Hotelul a fost cumparat de o firma care are sediul in aceeasi locatie in care functioneaza firma lui Babinciuc, omul lui Mazare

Misterul Lagunei lui Petrica Iordache s-a lamurit. Cu exact o luna inainte sa moara, omul de afaceri vanduse hotelul companiei Gold Consult SA. Curios, firma cumparatoare are ca principal obiect de activitate consultanta pentru afaceri si management, lucru care nu are nici in clin, nici in maneca, cu scoaterea de bani de pe urma functionarii unui hotel. Laguna nu i-a purtat noroc lui Petrica Iordache. Potrivit datelor detinute de Registrul Comertului, pe data de 7 iunie 2007, cu o luna inainte sa moara, hotelul trecuse in proprietatea companiei Gold Consult SA. S-a spus ca, in fapt, hotelul nu-i apartinea lui Iordache, ci era al unui important membru PSD, care il trecuse pe numele lui, pentru a nu atrage atentia organelor anticoruptie. Lui Iordache i s-a pus in vedere sa nu vanda un bun care nu-i apartine, dar acesta, ajuns in pragul falimentului, nu a dat atentie amenintarilor. O luna mai tarziu, in dimineata zilei de 7 iulie, a fost gasit mort pe plaja de la Modern. Misterul hotelului s-a lamurit. Proprietara Lagunei este, acum, firma Gold Consult SA. Nu se stie daca aceasta a cumparat hotelul direct de la Iordache sau de la o alta persoana, care il cumparase anterior de la omul de afaceri. Tot ceea ce a declarat Mirela Mihalcea, directorul general al hotelului, a fost faptul ca "acesta este construit pe o structura cumparata de la niste investitori care nu reusisera sa o finalizeze". Investitori care seamana, prin aceasta descriere, tare mult cu Petrica Iordache. Hotelul a fost dat in functiune recent. Are patru stele, 34 de camere, iar investitiile s-au ridicat la 3,5 milioane de euro. Restaurantul hotelului are 60 de locuri si terasa 80 de locuri. Locatia mai dispune, de asemenea, de o sala de conferinte de 30 de locuri, sala de fitness si sauna. Investitiile nu se vor opri insa aici. Noii proprietari intentioneaza ca, in urmatorii ani, sa suplimenteze capacitatea de cazare a unitatii cu inca un corp de cladire, ceea ce inseamna inca 30-40 de camere.

Noii proprietari vor mai baga bani in Laguna

Laguna va fi unul dintre putinele hoteluri de pe litoral care va fi deschis si pe timpul iernii. Pana in vara viitoare, noii proprietari intentioneaza sa mai investeasca 350.000 de euro, bani care vor fi destinati deschiderii, in vecinatatea hotelului, a unei baze de agrement care va cuprinde salupe, scutere si sky-jet-uri. De mentionat ca actionarii companiei Gold Consult SA, cei oficiali, sunt niste personaje "anonime", care pana acum nu au creat valuri pana acum in Constanta. Acestia sunt Dan Mincea, din Constanta, Dumitrita Rizu, din Izvoarele, judetul Tulcea, Marian Vina, din Topalu, si Cristina Larisa Purcarea din Galati. In vreme ce primii trei au adus la firma un aport de 19.000 de lei, ultima a contribuit cu 38.000 de lei, ceea ce inseamna ca Cristina Larisa Purcarea detine 40% din firma, iar ceilalti trei numai cate 20%. Firma are un capital de 95.000 de lei si a fost infiintata in 2005. In acel an a avut un singur angajat, cifra de afaceri zero si profit brut zero. Spectaculos insa, doi ani mai tarziu a reusit sa dispuna de sumele necesare pentru a cumpara Hotel Laguna. Firma isi are sediul pe strada Verde numarul 31, camera 9, adresa la care functioneaza inca cinci firme. Este vorba de Grup Media Sud Holding SRL, controlata de omul de afaceri Cameliu Babinciuc, unul din apropiatii primarului Radu Stefan Mazare, Elpida Oriental SA, Scorpion Prod SA, Autentic Media Art SA, Grup Millenium Security One SRL.

Scris de: {autor}Olimpia CEARA{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii