Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:01 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peste 35.600 de cetăţeni sunt aşteptaţi la urne Mangalia îşi alege duminică primarul

ro

23 Jun, 2012 01:00 2946 Marime text
1_alegeri_repetate_Mangalia.jpgLocuitorii municipiului Mangalia ies, duminică, la vot. Au făcut-o şi pe 10 iunie, data alegerilor locale din întreaga ţară. Dar pentru că la Mangalia scrutinul pentru Primărie şi Consiliul Local se repetă, cetăţenii vor merge din nou la urne pentru a-i alege pe cei care, în următorii patru ani, vor lua decizii care îi vor afecta şi pe ei.

Potrivit buletinelor de vot, în această competiţie sunt înscrise 11 persoane. E drept, una dintre acestea s-a retras din cursă. Este vorba despre Claudiu Tusac, fostul edil-şef, care, pe 10 iunie, s-a clasat pe locul 3.

Pe 10 iunie, în jurul orei 21.00, un exit poll îl dădea câştigător al alegerilor locale din municipiul Mangalia pe Cristian Radu. Numărarea voturilor a continuat însă mult de la acel moment. Astfel, pe 11 iunie, despre rezultatul oficial al scrutinului din Mangalia nu se ştia mare lucru. Ulterior, câştigător a fost dat deputatul Zanfir Iorguş, fost primar al Mangaliei. Pe data de 13 iunie însă, Biroul Electoral Central (BEC) a anunţat că a decis să admită cererile de anulare a alegerilor pentru Consiliul Local şi pentru Primăria Mangalia, formulate de două formaţiuni politice şi de unul dintre cei 11 aspiranţi. Hotărârea BEC a fost publicată, oficial, abia două zile mai târziu, pe 15 iunie. Potrivit acesteia, BEC constata o serie de nereguli în derularea scrutinului din 10 iunie de la Mangalia, dintre care o parte erau legate de prelungirea procesului de votare în câteva secţii după ora 21.00, fără ca o hotărâre în condiţiile legii să fi fost emisă în acest sens. BEC a considerat că alegerile au fost fraudate şi, din această cauză, rezultatele acestora au fost, evident, viciate, fapt pentru care a decis reluarea alegerilor aşa cum prevede legea, adică la fix două săptămâni de la data iniţială a scrutinului.

26 de secţii de votare îşi aşteaptă alegătorii

Astfel, duminică, 24 iunie, locuitorii municipiului Mangalia vor fi prezenţi din nou la urne. Potrivit declaraţiilor lui Anton Cristian David, preşedintele Biroului Electoral de Circumscripţie Mangalia, pe listele cetăţenilor cu drept de vot figurează peste 35.600 de alegători.

În ceea ce priveşte secţiile de votare din localitate, acestea sunt în număr de 26. Amintim că la alegerile din 10 iunie alegătorii s-au plâns de faptul că urnele au fost insuficiente în secţiile de votare. Din acest punct de vedere, menţionăm că, potrivit declaraţiilor primarului Tusac, acestea ar fi fost suplimentate. Rămâne de văzut dacă neregulile semnalate pe 10 iunie vor fi înregistrate şi duminică, având în vedere faptul că alegerile sunt organizate de aceeaşi administraţie publică locală.

Nu în ultimul rând, este oportun să îi amintim pe cei 11 aspiranţi la mandatul de primar înscrişi pe buletinul de vot (chiar dacă şi-a anunţat retragerea, Claudiu Tusac încă figurează pe buletin): Zanfir Iorguş, Marin Oprea, Adrian Cîrlescu, Ion Niculescu, Marian Dorner, Marin Ciocîia, Marios Thiera Cotlet, Teodor Munteanu, Cristian Radu, Vasile Moldovan şi Mihai Claudiu Tusac.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • fantomescu gheorghe 23 Jun, 2012 09:25 APASA AICI