Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:06 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Perchezitie strict secreta, la casa de amanet

ro

29 Sep, 2007 00:00 4076 Marime text
1191006859.jpg

Sediul firmei calcat de politisti apartine lui Valeriu Raduta si Virgil Dulea, nume pe care le gasim legate de niste tranzactii cu terenuri retrocedate dubios de primarul Radu Mazare * Nimeni nu ofera nici un fel de date despre scopul perchezitiei efectuate de politistii din Constanta si cei din Suceava

O armata de politisti si luptatori DIAS a descins, joi noapte, in incinta casei de amanet Garant, situata la intersectia dintre bulevardul IC Bratianu si strada Theodor Aman. A fost demarata o perchezitie in forta, iar actiunea, potrivit anchetatorilor, se va desfasura pe parcursul a inca trei zile. Scopul operatiunii a fost insa tinut in cel mai mare secret. O parte din anchetatori sustin ca este vorba de o actiune a politistilor de la Crima Organizata Suceava, iar in Constanta s-au desfasurat mai multe perchezitii similare dupa ce o retea de falsificatori de carduri a fost anihilata. Actiunile s-au desfasurat in 12 imobile din Constanta, inclusiv din Piata Chiliei. Unsprezece persoane ar fi cercetate pentru inselaciune si criminalitate informatic, prejudiciul cauzat fiind de 2,5 miliarde de lei vechi si 7500 de euro. Cercetarile au fost demarate dupa ce, in perioada investigatiilor privind o grupare infractionala suceveana, care a fost deja trimisa in judecata, aceasta a contactat-o pe cea din Constanta cu scopul de a procura dispozitive si instrumente de falsificare a cardurilor, carduri false sau pin-uri de card. Pe de alta parte, se sustine ca actiunea de ieri a fost desfasurata numai la casa de amanet Garant, de catre politistii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor si ca are legatura cu un TVA neplatit si o mare cantitate de bijuterii de aur confiscate. Oricare ar fi adevarul, un lucru este cert. Casa de amanet, apartinand SC Agil SRL, este dubios implicata in tot felul de incidente neclare. Patronii firmei sunt Ion Valeriu Raduta si Virgil Dulea, iar firma are vreo zece astfel de puncte de lucru in Constanta. In 2004, societatea a avut o cifra de afaceri de 3.704.137lei de mii de lei vechi, dar profit brut zero, pentru ca, un an mai tarziu, cifra de afaceri sa fie de 1.647.206 lei, iar profitul brut de 557.856 lei. Virgil Dulea are nu mai putin de 16 firme deschise in Constanta, toate avand acelasi obiect de activitate. Increngatura dintre ele probabil nu va fi descifrata niciodata.

Dulea si Mazare

Virgil Dulea si Ion Valeriu Raduta detin impreuna firma Agil SRL, care are in concesiune 15% din lacul Siutghiol, si este la cutite cu SC Marin SRL, care administreaza acelasi lac unde actionar este Sorin Strutinski. In urma cu aproximativ doua luni, directorul de la Marin SRL a declarat ca fusese batut de agentii de paza de la Agil SRL, dupa ce reclamase la politie un braconaj pe lac. Numele lui Virgil Dudea il regasim, in anul 2005, in contractul de vanzare a unui teren de o mie de metri patrati, situat pe bulevardul Lapusneanu, vizavi de Parcul Tabacarie, teren pe care il cumparase de la Daniel Ene, nimeni altul decat beneficiarul unei retrocedari masive din partea primarului Radu Mazare, care la randul sau dobandise dreptul litigios de la SC Holland Developement. Parca ai senzatia ca vanzarea terenului face parte din suveica vanzarilor de terenuri retrocedate si ca cele doua firme se cearta, acum, pe lacul Siutghiol. La randul sau, SC Holland Development dobandise terenul respectiv de la Gardef. Este vorba de 6.487,96 de metri patrati de teren care servea drept loc de joaca, loc de parcare, garaje si spatiu verde, dar care a fost trecut de Primaria Constanta din domeniul public in cel privat. La scurt timp dupa aceasta, municipalitatea l-a oferit firmei Holland Development Group SA, care este implicata si in scandalul provocat de proiectul de construire a unui Mall in Parcul Tabacarie. Terenul apartinuse familiei Gardef, ai carei succesori solicitasera restituirea sa in natura. Dat fiind ca acest lucru nu mai era posibil, municipalitatea a propus alocarea in compensatie a altor terenuri de o valoare de patrimoniu similara. Cei patru mostenitori ai familiei Gardef au cesionat drepturile litigioase firmei Holland Development Group SA din Bucuresti, renuntand la cea mai consistenta parte din mostenire.

Scris de: {autor}Olimpia CEARA{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii