Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:01 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PER şi-a lansat candidaţii la alegerile locale Donţu şi Bădrăgan merg în tandem pentru Primăria Constanţa şi pentru CJC (Galerie Constanta)

ro

27 Apr, 2012 00:00 3871 Marime text

DESCHIDERECandidatiPER-PER1.jpgPartidul Ecologist Român (PER) şi-a lansat, ieri, la Constanţa, candidaţii la primăriile din judeţ, dar şi candidatul pentru şefia Consiliului Judeţean Constanţa.

Aceştia au fost prezentaţi de liderul PER Constanţa, Gheorghe Donţu, care este, de altfel, aspirantul partidului la mandatul de edil-şef al municipiului Constanţa. Evenimentul de ieri a fost, susţine Donţu, „prima strigare de cocoş a PER în această campanie". „Suntem pregătiţi să producem surprize", a declarat Gheorghe Donţu.

„Jumătate din Constanţa nu iese la vot"

 

Candidatul PER la Primăria Lumina este Mihai Ştefan, în vârstă de 31 de ani, aspirantul la Primăria Cobadin este Cătălin Chivu, care este şi preşedinte al organizaţiei locale a PER, în vreme ce pentru conducerea administraţiei publice locale din Medgidia va candida fostul primar al municipiului, Mircea Pintilie. Pintilie are 60 de ani şi, potrivit propriilor declaraţii, este cel mai nou membru al PER, în urmă cu zece zile neştiind că va intra în cursa pentru alegerile locale din 10 iunie din partea Partidului Ecologist.

Pentru mandatul de primar al municipiului Mangalia, PER-ul l-a desemnat candidat pe Vasile Moldovanu, fost consilier judeţean PSD. Nu în ultimul rând, pentru Primăria Cernavodă va intra în cursă Viorel Coman, în vârstă de 52 de ani, consilier local PSD în CL Cernavodă, care intenţiona ieri să demisioneze din această funcţie.

CandidatiPER-GheorgheDontu.jpgCât despre Primăria Constanţa, aspirantul la mandatul de primar este, aşa cum a anunţat încă de acum câteva luni, Gheorghe Donţu. Acesta este de părere că PER-ul poate fi considerat „a treia cale" şi speră ca partidul să convingă electoratul să vină la urne, pentru că „azi, jumătate din populaţia judeţului Constanţa nu iese la vot".

 

Candidatul la CJC, convins de şansele sale

 

CandidatiPER-DumitruBadragan.jpgCandidatul PER la conducerea Consiliului Judeţean Constanţa este avocatul Dumitru Bădrăgan, în vârstă de 38 de ani. Bădrăgan nu a ascuns faptul că a fost lider al Organizaţiei Judeţene de Tineret a PD, dar şi vicepreşedinte al Organizaţiei Judeţene de Tineret a PSD. Timp de opt ani însă, Dumitru Bădrăgan nu a mai activat politic, dedicându-se carierei. A revenit acum, cu ocazia alegerilor din 10 iunie, convins de faptul că ecologiştii constănţeni au şanse în lupta cu ceilalţi candidaţi. Dumitru Bădrăgan a menţionat ieri şi că echipa de candidaţi a PER e formată din oameni care nu au făcut parte din grupurile de interese care ar avea, într-un fel sau altul, legături cu administraţia locală şi judeţeană.

 

Slogan verde

 

În ceea ce priveşte sloganul PER pentru alegerile locale din iunie, acesta este unul... verde, în ton cu partidul: „Gratis un oraş ECO-logic!". De altfel, Donţu a şi declarat că îi invită pe constănţeni să-şi ia gratis oraşul, dar un oraş verde. Nu în ultimul rând, în opinia lui Donţu, administraţia locală din România „tinde să devină una de tip tribal". „Sunt ei, cu fraţii şi rudele lor. E rău că o tolerăm", a conchis aspirantul PER la Primăria Constanţa.

Cel mai probabil, candidaţii PER Constanţa îşi vor depune candidaturile la Biroul Electoral Judeţean duminică, 29 aprilie.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii