Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:21 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pentru prima dată în istoria Justiţiei din Constanţa Salonul de spital se transformă în sală de judecată, pentru Nicuşor Constantinescu (rechizitorii)

ro

15 Apr, 2016 00:00 4202 Marime text


Premieră pentru Justiţia din Constanţa! Ieri, Andreea Ianca și Dan Iulian Năstase, judecători ai Curţii de Apel Constanța, au admis cererea formulată de Andrei Bodean, procuror al DNA Constanţa, de audiere a lui Nicușor Daniel Constantinescu, preşedintele Consiliului Județean Constanța, chiar în incinta Sanatoriului din Techirghiol, unde acesta se află internat. Decizia a fost luată în dosarul în care şeful CJC a fost condamnat în prima instanță la închisoare cu executare. Audierea lui Nicușor Constantinescu va avea loc luni, 18 aprilie, în şedinţă publică.
 
Potrivit articolului 350, alineatul 2 din Codul de procedură penală, „pentru motive temeinice, instanţa poate dispune ca judecata să se desfăşoare în alt loc“.
 
Amintim că, în prezenta cauză, pe data de 8 martie, Curtea de Apel Constanţa a admis cererea formulată de Nicuşor Daniel Constantinescu privind atât audierea sa, cât şi a martorilor Viorel Costache, fostul şef al ISU Dobrogea, şi Virgil Coman, directorul Arhivelor din Constanţa.  
 
În primă instanţa, Iulia Cezara Suciu, judecător al Tribunalului Constanţa, i-a aplicat şefului CJC trei ani şi şase luni de închisoare cu executare.
 
În prezent, Nicuşor Constantinescu este judecat în: Dosarul Retrocedărilor din Constanţa, din octombrie 2008 (1), pentru presupusa subfinanţare a Centrului Militar Zonal Constanţa, din aprilie 2014 (2), în dosarul fundaţiilor Thalia şi Fantasio, din aprilie 2015 (3), în dosarul celor 19 persoane (persoane fizice şi juridice) acuzate de un presupus prejudiciu de peste 30 de milioane de lei în dauna Consiliului Judeţean Constanţa şi de peste un milion de lei în dauna statului român, din noiembrie 2014 (4), şi în dosarul elicopterului prăbuşit în lacul Siutghiol (5). Ultimele patru dosare au fost instrumentate de procurorul Andrei Bodean, din DNA Constanţa. Mai departe, şeful CJC este judecat, într-un alt dosar, al şaselea, alături de Adrian George Gâmbuţeanu, director general al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri (RAJDP) Constanţa, din mai 2014, cauza fiind instrumentată de Dana Ana, procuror al DNA Bucureşti.
 
În altă ordine de idei, ieri, Iulia Cezara Suciu, judecător al Tribunalului Constanţa, a decis ca preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Daniel Constantinescu, să rămână sub control judiciar. Decizia a fost luată în dosarul în care şeful CJC a fost trimis în judecată alături de: fundaţiile Thalia şi Fantasio, Cristian Bogdan Zgabercea, fost consilier al şefului CJC şi producător general al TVR, Carmen Florentina Oproiu, director al Direcţiei Coordonare Instituţii Subordonate din cadrul CJC, şi Marcel Brâncoveanu Părău, reprezentant al Fundaţiei Culturale Thalia.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii