Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:32 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Odată cu nominalizarea miniştrilor încep şi problemele Ce directori de deconcentrate au scaunul nesigur

ro

20 Dec, 2012 02:53 4855 Marime text
deschidere.jpgA devenit deja o tradiţie ca fiecare guvernare nouă să-şi aducă oamenii săi la cârma direcţiilor deconcentrate din judeţele ţării. Indiferent de partidul care trece din Opoziţie la Putere, am fost şi suntem la vântul schimbărilor şefilor din instituţiile deconcentrate. Şi cum, ieri, primul ministru Victor Ponta a făcut publică lista noilor miniştri, deja se simte adierea schimbărilor la unele instituţii de stat. Prin urmare, în următoarele zile, noii miniştri îşi vor sufleca mânecile şi vor trece nemijlocit la înlocuirea directorilor de la deconcentrate care nu fac parte din acelaşi partid. La baza numirilor nu va sta însă întotdeauna profesionalismul şi experienţa, ci doar apartenenţa politică şi răsplata celor care au ajutat în campanie.

Aşadar, la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a fost numit Daniel Constantin, de la Partidul Conservator. La Constanţa, la şefia Direcţiei Judeţene pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală se află însă Boris Parpală, de la PSD, ce-i drept tot din USL, dar de la alt partid.

Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional i-a revenit lui Daniel Barbu (PNL). Aici treaba este mai clară, pentru că şi acum Direcţia Judeţeană pentru Cultură şi Patrimoniu Naţional Constanţa este condusă de Magdalena Tiţă (PNL).

ministere_palatul_victoria.jpgLa Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, Victor Ponta a numit-o pe Mariana Câmpeanu (PNL). În judeţul Constanţa, ministerul are trei instituţii subordonate: Inspectoratul Teritorial de Muncă, Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială şi Casa Judeţeană de Pensii. La şefia Inspectoratului Teritorial de Muncă se află tot oameni din PNL, indiferent că ne referim la Eugen Bola, detaşat pe funcţia de prefect, sau la Carmen Răducu, penelistă şi ea. La Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială este Laura Constandin, care a fost susţinută de PDL şi despre care se vorbeşte că ar fi fost suspendată, iar la Casa Judeţeană de Pensii este Cristina Samoilă (PSD).

Şefia Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii este asigurată de Relu Fenechiu (PNL). Ministerul este reprezentat în judeţul nostru de patru instituţii: Administraţia Canalelor Navigabile, Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri, Compania Națională Administrația Porturilor Maritime SA Constanța şi Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu. Administraţia Canalelor Navigabile este condusă, la ora actuală, de Daniel Georgescu (PSD). Compania Națională Administrația Porturilor Maritime SA Constanța de Decebal Şerban (PSD), iar Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri de pesedistul Marian Dima. Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu (AIMK) este condus de Constantin Teodorescu (susţinut de PSD).

Ministerul Sportului i-a revenit lui Nicolae Bănicioiu (PSD). La cârma Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Constanţa se află însă un penelist - Claudiu Teliceanu.

Probabil, la instituţiile subordonate Ministerul Mediului, condus de Rovana Plumb (PSD), nu se va întâmpla nimic. Comisariatul Judeţean al Gărzii de Mediu Constanţa este condus de Cristian Râşnoveanu, iar Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa de Lavinia Monica Zaharia, ambii susţinuţi de PSD.

Ministerul Sănătăţii va fi condus de penelistul Eugen Nicolăescu, care a mai ocupat această funcţie în perioada 2007 - 2008, în Guvernul Tăriceanu. La Direcţia de Sănătate Publică Judeţeană Constanţa, director este pedelistul Constantin Dina.

Cel care a fost numit la Ministerul de Finanţe este Daniel Chiţoiu (PNL). Nici aici nu vor fi probleme, pentru că şeful Direcţiei Finanţelor Publice din Constanţa este penelistul Bodgan Huţucă.

Dar aceste este doar începutul. Vom vedea ce va mai fi.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii