Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:26 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O altă viziune asupra lumii politice, conform zodiacului chinezesc Nicuşor Constantinescu - Cal de Foc, Valentin Preda - Capră, Puiu Haşotti - Şarpe, Radu Mazăre - Maimuţă de Pământ

ro

20 Jan, 2013 23:01 6823 Marime text
DESCHIDERE-zodiac.jpgNe-am propus să surprindem lumea politică dintr-o altă perspectivă, cea a calendarului chinezesc. Ce a ieşit, veţi vedea în rândurile ce urmează.

Precizăm că Anul Nou chinezesc începe pe 10 februarie 2013, dar prima zi a celui astrologic va fi 4 februarie.

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, social-democratul Valentin Preda (13 ianuarie 1968), fost consilier al primarului Radu Mazăre şi alintat de acesta cu apelativul Valerică, cel ce a sărbătorit zilele trecute alături de Roxana Nemeş, bibliotecara sexy, este, potrivit calendarului chinezesc, Capră de pământ. Lucrurile se schimbă dacă ne îndreptăm atenţia spre colegul de alianţă al lui Valentin Preda, liberalul Constantin Matei (22 martie 1959). Subsecretar de stat în Ministerul Transporturilor şi fost director al Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime Constanţa SA, Constantin Matei este Mistreţ de pământ.

Impus de Centru pentru a reprezenta interesele constănţenilor în Parlamentul României, deputatul Mădălin Voicu (10 iulie 1952), este, potrivit calendarului chinezesc, Dragon de apă. Nu este şi cazul lui Remus Cernea (25 iunie 1974), de asemenea parlamentar de Constanţa impus de la centru. Cernea este Tigru de lemn.

Nicuşor Constantinescu este Cal de foc şi ca el şi alţii

Sunt printre noii parlamentari de Constanţa şi oficiali care se potrivesc la zodii. Deputatul social-democrat la primul mandat Mircea Titus Dobre este Cal de pământ (20 decembrie 1978). În aceeaşi zodie, însoţită de acelaşi element, s-a născut şi democrat-liberalul Florin Gheorghe (15 decembrie 1978). Cei doi nu sunt singurii parlamentari constănţeni care s-au născut în Zodia Calului. Mai au acelaşi semn zodiacal senatorul PC Mircea Banias (6 martie 1966) şi proaspătul senator PDL Christian Gigi Chiru (1 februarie 1966). Între cei patru parlamentari născuţi în Zodia Calului există însă diferenţe. Astfel, dacă Mircea Titus Dobre şi Florin Gheorghe sunt cai de pământ, Mircea Banias şi Gigi Chiru sunt cai de foc.

Tot Cal de foc este şi zodia preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu (29 octombrie 1966).

Haşotti - Şarpe de apă

Parlamentarul liberal Gheorghe Dragomir este tigru de apă (12 ianuarie 1963). Nu acelaşi lucru putem spune despre colegul său, Puiu Haşotti, fost ministru al Culturii, în prezent senator. Potrivit calendarului chinezesc, Haşotti este Şarpe de apă (14 iunie 1953). Să nu uităm că, potrivit Calendarului chinezesc, anul 2013 este anul Şarpelui de Apă. Va fi şi anul lui Puiu Haşotti? Rămâne de văzut.

Pesedişti sub zodia Maimuţei

zodii_Alexandru_Mazare.jpgSenatorul Alexandru Mazăre (2 ianuarie 1972), fratele primarului Radu Mazăre, este din zodia Mistreţ de metal, un semn zodiacal diferit de cel al rudei sale. Mai precis, Radu Mazăre (5 iulie 1968) este Maimuţă de pământ.

Tot din zodia Maimuţă sunt şi social-democratele Antonella Marinescu (născută pe 22 februarie 1968) şi Cristina Dumitrache (1 decembrie 1981), dar şi primarul PSD al oraşului Eforie, Ovidiu Brăiloiu, născut pe 19 februarie 1968. Astfel, dacă primarul Radu Mazăre, consulul General al României la Toronto, Antonella Marinescu, şi primarul Ovidiu Brăiloiu sunt maimuţe de pământ, deputatul Cristina Dumitrache este maimuţă de metal. Pe de altă parte, deputata PSD Manuela Mitrea (28 noiembrie 1963), este Iepure de apă.

Hânsă - Câine de foc

Avem şi primari care se potrivesc la zodii. Este şi cazul primarilor liberali Florin Mitroi (21 martie 1967) şi Ancuţa Belu (28 august 1967). Ambii sunt născuţi în zodia Caprei de foc. În schimb, edilul Gheorghe Hânsă, revenit în vara anului trecut la şefia Primăriei Cernavodă, este, potrivit calendarului chinezesc, Câine de foc.

Capra de pământ gustă viaţa din plin

zodii_Valentin_Preda.jpgCapra de pământ, zodie în care, aşa cum menţionam anterior, s-a născut secretarul de stat Valentin Preda, reprezintă, potrivit horoscop.acasa.ro, un exemplu foarte bun pentru bucuria de a trăi. Nativii acestei zodii gustă viaţa din plin şi reuşesc să-i molipsească şi pe cei din jurul lor cu această energie pozitivă. Capra de Pământ ia foarte în serios cariera şi îşi face un plan clar, pentru a-şi atinge scopul. Nativul este o persoana independentă, cu o gândire practică, muncitoare şi apreciată de cei cu care lucrează.

Mistreţul de pământ caută câştigul financiar

Mistreţul de Pământ, zodia liberalului Constantin Matei, îşi eficientizează timpul la maximum, realizându-şi un program de activităţi. Fire organizată şi pragmatică, Mistreţul de Pământ acţionează, potrivit horoscop.acasa.ro, conform unui plan bine pus la punct, menit să-i aducă succesul profesional şi câştigul financiar sperat. Tot ceea ce face este pentru familie, care reprezintă împlinirea lui totală. Mistreţul de Pământ rămâne întotdeauna alături de oamenii la care ţine, fiind un partener şi un prieten de încredere. Are un simţ etic foarte dezvoltat şi nu se abate de la regulile sale. Nativul este rezistent la stres.

Dragonul de Apă are talente artistice

zodii_Madalin_Voicu.jpgCum spuneam, Mădălin Voicu este în zodia Dragonul de Apă. Potrivit horoscop.acasa.ro, dragonul de apă are talente artistice din naştere, o forţă creativă remarcabilă, combinată cu o inteligenţă sclipitoare. Nativul nu doreşte să fie în centrul atenţiei şi nici nu se străduieşte să se facă admirat în vreun fel. Deşi este foarte capabil în domeniul său de activitate, obişnuieşte să înceapă mai multe lucruri, dar pe puţine le şi termină. Este nevoie de eforturi pentru a urmări evoluţia unui proiect în timp, fără ca atenţia să fie distrasă.

Tigrul de lemn adoră să fie provocat

Tigrul de lemn (zodie în care s-a născut Remus Cernea) este unul dintre cei mai buni prieteni pe care îi poţi avea. Este gata mereu să ofere atenţia sa celor care au nevoie, iar altruismul lui cucereşte inimile tuturor. Tigrul de Lemn are adesea idei noi strălucite, iar dacă acestea îi aduc schimbare, cu atât mai bine. Adoră să fie provocat, să rezolve, iar gândirea sa strategică şi simţul practic sunt atribute esenţiale ale succesului său. La locul de muncă se adaptează bine la o muncă în echipă, devenind un coleg iubit.

Calului de pământ îi place în lumina refectoarelor

Calul de Pământ (zodia deputaţilor Mircea Titus Dobre şi Florin Gheorghe) inspiră respect celor din jur, graţie aerului său demn. În general, nativii zodiei sunt persoane mândre, cărora le place să fie în lumina reflectoarelor.
Adesea, nativii sunt înconjuraţi de oameni pentru că au un simţ al umorului foarte dezvoltat şi dau dovadă de toleranţă atunci când situaţia o cere. Nu le plac confruntările, dar sunt extrem de serioşi în privinţa responsabilităţilor profesionale şi a câştigurilor financiare.

Calul de foc, o fire neîmblânzită

zodii_Gigi_Chiru.jpgCalul de foc (zodia în care s-au născut şi senatorii Mircea Banias şi Gigi Chiru, dar şi preşedintele CJC, Nicuşor Constantinescu) iubeşte aventura, noutatea şi schimbarea. Nativul este o fire neîmblânzită, care pune multă pasiune în ceea ce face. Are o putere de muncă uluitoare şi face totul pentru a obţine succesul. Reacţionează din instinct, iar când se supără se manifestă gălăgios. În schimb, reuşeşte să păstreze un echilibru în viaţa profesională şi sentimentală şi îşi gestionează corect bugetul.

Tigrul de apă, fermecător şi afectuos

Cei născuţi în zodia Tigrului de apă (zodia în care s-a născut şi deputatul Gheorghe Dragomir) sunt persoane extrem de receptive la gândurile şi sentimentele celor din jur. În plus, au o gândire modernă, deschisă permanent la nou. Persoană fermecătoare şi afectuoasă, Taurul de Apă îşi câştigă rapid simpatia celor din jur. Ceea ce-i lipseşte acestui nativ este fapta. Pierde prea mult timp visând la ce va face, amânând permanent momentul acţiunii efective. De aceea, s-ar putea să piardă unele ocazii în viaţă.

Şarpele de apă, exemplul omului fruntaş

zodii_Puiu_Hasotti_03.jpgŞarpele de apă (şi zodia senatorului Puiu Haşotti) este un bun exemplu al omului fruntaş atât la serviciu, cât şi acasă, dar care separă întotdeauna cele două arii existenţiale.
Printre cele mai importante calităţi de care dă dovadă este simţul organizării şi al planificării, aspecte unde nativul face adevărate minuni.

Mistreţul de metal, ambiţios şi încăpăţânat

Pe mistreţul de metal (şi zodia senatorului Alexandru Mazăre) lumea îl iubeşte pentru corectitudinea sa şi pentru că este mereu gata să dea o mână de ajutor.
Este un foarte bun prieten, pe care te poţi baza. Tocmai pentru că acordă încredere din prima, Mistreţul de Metal poate fi înşelat foarte uşor. Nativul este o persoană ambiţioasă, încrezătoare în forţele proprii şi încăpăţânată, în special la locul de muncă. Este un coleg de serviciu rezervat, principial, priceput la organizare.

Maimuţă de pământ, extrem de pricepută în afaceri

zodii_Radu_Mazare.jpgMaimuţa de pământ (zodia primarului Radu Mazăre, a consulului general al României la Toronto, Antonella Marinescu, şi a primarul Ovidiu Brăiloiu) este o umanistă convinsă. Nu prea ştie ce înseamnă egoismul, deoarece întreaga ei viaţă se concentrează pe binele persoanelor dragi. Nativii acestei zodii sunt părinţi şi profesori excepţionali.
La locul de muncă, maimuţa de pământ este foarte conştiincioasă, foarte serioasă şi extrem de pricepută în afaceri.

Maimuţă de metal pune mare preţ pe siguranţa financiară

Maimuţa de metal (zodia deputatului Cristina Dumitrescu) acţionează cel mai bine de una singură. Este pricepută în domeniul său de activitate şi capabilă să îndeplinească cu uşurinţă sarcini grele. Are o anumită şiretenie, de care nu se fereşte să se folosească, şi-şi pregăteşte din timp răspunsurile care o pot avantaja. Pe de altă parte, este loială faţă de locul de muncă, pentru că este pasionată de ceea ce face şi pentru că de acolo vin banii. Iar Maimuţa de metal pune mare preţ pe siguranţa financiară.
Pe cât de puternică şi încăpăţânată poate fi, pe atât este de dependentă de părerea celorlalţi despre ea.

Capră de foc are o mare putere de convingere

Nativul în zodia Caprei de Foc (zodia primarilor Florin Mitroi şi Ancuţa Belu) străluceşte în lumina reflectoarelor şi participă cu plăcere la petreceri mondene.


Capra de Foc are o mare putere de convingere şi poate influenţa destul de uşor persoanele din jurul ei. Este carismatică, prietenoasă şi nu se teme să-şi manifeste afecţiunea faţă de oamenii la care ţine cu adevărat.

Câinele de foc atrage şi zăpăceşte publicul

Câinele de foc (zodia primarului Gheorghe Hânsă) are o personalitate îmbătătoare, care incită, aţâţă, atrage, zăpăceşte publicul. Adesea, nativii acestei zodii sunt un fel de vedete, înconjurate de o mulţime de admiratori.
Din punct de vedere profesional, câinele de foc îşi doreşte succesul şi munceşte din greu pentru a-l obţine. Are nevoie însă de cineva care să-l ajute să ia cele mai potrivite decizii.

Iepurele de apă adoră obiectele de artă

Iepurele de Apă (zodia deputatului Manuela Mitrea) îşi face uşor prieteni. Are o fire plăcută, care îl ajută să câştige rapid simpatia celor din jur. Extrem de generos, uneori dă peste profitori care abuzează de bunătatea lui. Nativul trebuie să înveţe să se ferească de astfel de oameni. Poate câştiga bani frumoşi, pe care-i investeşte într-un trai mai bun. Adoră să aibă parte de confort şi să se înconjoare de obiecte de artă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • ILIE GEORGETA 31 Oct, 2013 20:53 ...EU DACA LA-S INTILNI PE PRIMARUL NOSTRU , RADU MAZARE IA-S SPUNE DOMNULE PRIMAR RADU MAZARE SULEIMAN MAGNIFICUL ,NU CAUTA LA PROSTI FI DESTEPT CA DUMNEZEU SA-TI AJUTE DUPA CUM TI-A AJUTAT SI PINA ACUM SI NU MAI OMORI CIINII CA ORASUL NOSTRU A FOST PINA ACUM FERIT DE TOATE NENOROCIRILE CARE AU FOST PE ALTII NU VEZI?INUNDATII ,CUTREMURE ...CE POATE FI MAI RAU DECIT ACESTE NENOROCIRI CARE VIN PE OAMENI ,NU PE PITRE...CI PE NOI DAR NU VEDEM CA SUNTEM ORBI LASA LUMEA SA VORBEASCA SI DACA POTI AJUTA ,CA RAU FACI FOARTE REPEDE SI DA -LE PENSIONARILOR PACETE CA, CU 3SI500 DE LEI PE CARE II AM EU AS MURI DE FOAME IN CASA DACA NA-S AVEA COPII CARE SA MA AJUTE DA, CA-SA PRIMESTI ...AM VAZUT CA, ESTI UN BUN CRESTIN SI FOARTE RESPECTOS ...DE ACEEA MA ADRESEZ D-VOASTRA CA NU TREBUIE SA AUZI CE NU-TI PLACE CI SA FACI CUM E DE DATORIEA TA CA OM AL LEGIISA FI DREPT CU TOT CE TE INCONJOARA ,CA SI CIINI SUNT AI NOSTRI ,LASATI DUMNEZEU SA NE APERE DE DUSMANI ,IAR NOI SA-I DAM SI LUI CE-MI RAMINE DE LA MASA MEA ...CA SAU IMMULTIT ,NU EI SUNT DE VINA CI NOI TOTI CA, AM TACUT DIN GURA CIND TREBUIA SA VORBIM ACUM TOATA LUMEA VORBESTE ,CIND AR TREBUI SA TACA...LASA ACEST ORAS SA FIE CUM A FOST EL IN TOTDEAUNA ....LINISTIT SI CURAT DIN TOATE PRIVINTELE ...EU NA-S LOCUI IN BUCURESTI NICI MACAR O ZI ...DIN CAUZA AGLOMERATIEI CARE E IN ACEST ORAS ....NU-MI PLACE !FATA DE CONSTANTA NOASTRA E ,UN DEZASTRU ...CA ASA SA AJUNS PRIMARII DIN ACEST ORAS ...LASIND TOTUL ;LA VOIA INTIMPLARI SI DIND VINE PE ....!?...