Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:32 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mutilat de haite

ro

16 May, 2008 00:00 1793 Marime text
1210882280.jpg

Un batran de 76 de ani, din Techirghiol, a ramas infirm pentru totdeauna, viata fiindu-i pusa in pericol, dupa ce a fost atacat de doi patrupezi

Pe 21 martie 2006, in jurul orei 20.00, Vasile Neagoie, de 74 de ani, a fost adus la Sanatoriul Balnear Techirghiol, pentru ca prezenta "mai multe plagi provenite de la muscaturi de caine". Cele doua animale care l-au atacat se aflau in livada unui anume Ion Acsan, care ar fi fost si proprietarul lor, dar care a decedat inainte de momentul accidentului. Ulterior mortii lui Acsan, cainii au ramas in grija lui Petre Nedelcu. Potrivit actului de inculpare a lui Nedelcu, intocmit de procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Constanta, este vorba despre o femela ciobanesc german si un mascul alsacian. Acestia ar fi trebuit inchisi in padocuri prevazute cu porti si sisteme de inchidere. Totusi, cainii erau liberi, pentru ca nu fusesera niciodata agresivi cu muncitorii din livada si nici nu incercasera sa iasa vreodata din perimetrul curtii. In ziua cu pricina, Romeo Onofrenco, unul dintre muncitori, a realizat, la un moment dat, ca cele doua animale nu se mai aflau in livada. Dupa ce i-a cautat un timp, i-a vazut tragand de ceva. Ulterior, Onofrei si-a dat seama ca era vorba despre mana si piciorul unui om.

A aruncat cu fierastraul dupa caini

Muncitorul a speriat patrupezii si, ajutat de ceilalti colegi, l-a transportat pe ranit la spital. Pe drum, Vasile Neagoie, victima celor doua animale, i-a povestit lui Onofrei cum cainii au sarit pe el din senin, iar el, incercand sa scape, a aruncat dupa ei cu foarfecele de vie si cu fierastraul, insa, in zadar. Medicii au constatat ca batranul are nevoie de sase luni de ingrijiri medicale, iar viata i-a fost pusa in primejdie prin soc traumatic si hemoragic. Doua degete de la mana stanga si articulatiile piciorului stang i-au ramas anchilozate pe viata si nu le va mai putea folosi niciodata. In mai putin de o luna, cei doi caini au fost eutanasiati. Petre Nedelcu a fost trimis in judecata pentru infractiuni privind regimul de detinere al cainilor agresivi si periculosi. Magistratii Judecatoriei Constanta au apreciat, insa, ca procurorii nu si-au facut bine treaba si, prin sentinta din 28 februarie anul acesta, dosarul a fost restituit Parchetului, pentru a se reface urmarirea penala. Acest fapt a venit ca urmare a mai multor sesizari facute de Neagoie, care a afirmat ca procurorii au stabilit gresit autorii si faptele de care acestia se fac vinovati in urma tragicului accident. Vasile Neagoie considera ca nu s-a investigat suficient cui apartineau cainii, intrucat, desi erau ingrijiti de Nedelcu, ei puteau sa-i fi ramas fiului lui Ion Acsan dupa moartea acestuia. Pentru a se lua in considerare si aceste aspecte, dar si altele, judecatorii au restituit dosarul procurorilor. Totusi, Parchetul de pe langa Judecatoria Constanta a atacat aceasta decizie in recurs, care se va judeca pe 29 mai.

Scris de: {autor}Cecilia ZAREA{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii