Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:30 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mitrana „85% din BPJ il sustine pe Mitroi pentru sefia PD-L"

ro

07 Jan, 2010 02:30 2870 Marime text

deschidere.jpgPrimarul din Valu lui Traian, dorit preşedinte la judeţ

„Rezultatele bune pe care organizaţia judeţeană le-a obţinut la alegeri aparţin echipei şi este meritul preşedintelui Băsescu că a scos aşa scor bun într-un judeţ în care predomină primarii PSD. Nu este meritul lui Banias"

Scandalul prin care organizaţia judeţeană a PD-L a trecut la finele anului trecut nu a rămas fără urmări. Imediat după alegerile pentru şefia statului, câştigate de Traian Băsescu, preşedintele interimar al PD-L-ului judeţean, Mircea Banias, a încropit o listă cu şapte membri pe care îi dorea înlăturaţi din Biroul Permanent Judeţean şi s-a dus să o prezinte Biroului Permanent Naţional, care ar fi urmat să o aprobe.

Numai că, fostul director al Administraţiei Porturilor Maritime nu a ţinut cont de faptul că nu poate lua o astfel de decizie de unul singur, sau în cercul său de apropiaţi, şi că lista ar fi trebuit să treacă mai întâi prin BPJ. Într-un final, BPN-ul nu a fost de acord cu propunerea lui Banias, iar BPJ-ul constănţean a rămas cu 36 de membri. De fapt, chiar numărul prea mare (statutul prevede ca Biroul Permanent Judeţean să aibă 29 de membri) a fost scuza PD-L-istului şef de la Constanţa, în faţa liderilor de la nivel central. Doar că, momentul găsit de Mircea Banias - succesul alegerilor şi rezultatele bune ale organizaţiei locale - a părut „cusut cu aţă albă". Ba mai mult, democrat-liberalii locali au înţeles faptul că Banias s-ar fi dus la centru pentru a se lăuda cu rezultatele bune şi a şi le aroga în totalitate. Însă, aşa cum spuneam, BPN-ul nu a fost de acord cu propunerea lui Banias, iar la poarta organizaţiei judeţene bat alegerile pentru noua conducere. Şi, se pare că mişcarea greşită de după alegeri va fi plătită cu vârf şi îndesat de către actualul preşedinte interimar, care şi-a pierdut susţinerea colegilor de partid.

mugur_mitrana_05.jpgDorit de echipă

Unul dintre primarii cu cele mai bune rezultate la alegerile locale din 2008, Mugur Mitrana, şeful administraţiei publice locale din 23 August şi membru cu influenţă în organizaţia judeţeană spune că deja s-a gândit pe cine va susţine la şefia partidului, mai ales din cauza atitudinii pe care a avut-o Banias: „Nu mi s-a părut corect ce a făcut el imediat după alegeri. Orice decizie se ia la nivelul BPJ-ului, iar el a sărit peste etapa asta. Este lipsă de respect pentru colegii lui de partid, nu altceva. În plus, s-a purtat de parcă rezultatele la alegerile prezidenţiale i-ar aparţine. Nu, ele aparţin echipei şi este meritul preşedintelui Băsescu că a scos aşa scor bun într-un judeţ în care predomină primarii PSD. Nu este meritul lui Banias. Echipa insistă ca cel care va prelua conducerea organizaţiei judeţene a PD-L să fie primarul comunei Valu lui Traian, Florin Mitroi". Mitrana a subliniat faptul că 85% dintre cei care fac parte din BPJ îl vor susţine pe Mitroi pentru şefia organizaţiei judeţene, în ciuda faptului că „dânsul nu prea şi-a dorit această funcţie". „Primarii îl vor susţine pe Florin Mitroi, pentru că ne ştie problemele şi va ştii cum să ne reprezinte. El ştie şi problemele instituţiilor deconcentrate şi, cu siguranţă, va avea toată susţinerea noastră. Este normal să fii alături de un coleg, să fim o echipă", a mai spus primarul comunei 23 August, Mugur Mitrana.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Dorian 08 Jan, 2010 09:26 De unde scoateti chestia ca Mitroi are o sustinere de 85%? Terminati cu intoxicarile de tip pesedist, v-ati infestat de la ei si n-o sa va fie bine. S-asi depuna candidatura 3-4 personalitati si atunci sa vedem adevarul, eu unul nu-l agreez pe Mitroi, are nasul prea pe sus, accept un presedinte mai apropiat de oameni, mai prietenos si mai dulce cum zic moldovenii.
  • Chiar conteaza? 07 Jan, 2010 22:36 Sa speram ca urmatorul presedinte de organizatie judeteana va tine cont de ceea ce Dl. Banias nu a tinut.
  • Ilie Mileanul 07 Jan, 2010 13:07 lasati-l pe banias ca are treaba. divortul e iminent, isi materializeaza frumoasa legatura de dragoste cu andeea nistor...Sa le uram casa de piatra si copii marinari. Deci, sa nu-i mai dam motive de stres. Divortul costa, Andreea Nistor preseaza, partajul e complicat. Nu ne putem pune in calea iubirii dintre doi oameni de succes
  • Rozicrucianul 07 Jan, 2010 12:21 Oamenii de ,,incredere'care au fost chemati (numiti) sa aduca liniste si mangaierea in PDL ,nu au facut altceva decit sa stea, sa mediteze,si sa croseteze intrigi.Rezultatul?Principiile frumoase ale doctrinei?liberal democrate nu se vad ,iar prevederile Statutului au fost spulberate.Demnitatea portocalie tesuta in fata cafelutei s-a dovedit a fi lasitatea cea mai banala.Pentru ca cineva sa se impuna ca lider salvator al PDL-Ct este nevoie de drama dar si de carisma.Departamentul de cadre al PDL lucreaza?NU!Nadejdea portocalie nu moare niciodata.
  • IVASCU 07 Jan, 2010 11:43 Daca nici primarii din propriul partid nu te mai vor situatia e clara.Mai bine te retragi decat sa te arunce ei afara.Banias a hotarat ca la Constanta el decide totul si acum a ramas singur.Asa se intampla cand esti prea lacom...
  • Marcel Cretu 07 Jan, 2010 11:26 Foarte bine ca 85% dintre ei il sustin pe Mitroi. Pe Banias nu-l sustine oricum nimeni. Ce-o fi cautat pirlitul asta lacom presedinte nimeni nu stie. Toti osv-istii din Constanta stiu ca a tinut capul la cutie sa nu-l deranjeze pe Nicusor.
  • pdl-ist 07 Jan, 2010 11:13 "Da-i puterea omului pentru a-i vedea caracterul". Toate vechile proverbe s-au dovedit a fi adevarate. Banias a dovedit un caracter mic, mic, josnic. Cum a fost PUS, repet PUS de citiva colegi presedinte interimar, a dovedit ce poate. Sa ia spagi, sa puna oameni de doi lei in functii, sa treaca peste hotaririle BPJ, sa trimita de capul lui la Bucuresti numele unora pentru posturile centrale. Si ce a mai facut? I-a dat in cap celui mai bune prieten, care l-a tirit toata viata dupa el. De ce??? De frica sa nu-i ia locul de presedinte. Deci...ce ne-ar face noua, restul, daca a fost capabil de asa ceva??? Pai, pe noi ne-ar minca la micul dejun. Asta e Banias.
  • Mihaita 07 Jan, 2010 10:28 Inainte de a deschide gura e bine sa stii ce iese pe ea.De asemenea trebuie sa-ti cunosti lungimea nasului.Referitor la traseistii politic gen Mitrana sau Mitroi,stiu ca Basescu avea o vorba.Sunt niste "maidanezi politici".Trebuie castrati si legati in lesa.
  • MUGUREL 07 Jan, 2010 10:06 CARLOS SAU COSTICA CUM TE NUMESTI AI GRIJA DE PUB-UL TAU CA POLITICA-I CURVA. PARCA, COSTICA B. ?!
  • Carlos 07 Jan, 2010 08:30 Mugurele tataaa, e dezgustator! Te credeam baiat destept, rational si fara parti-priuri. Vezi ca devii AVOCATUL DIAVOLULUI. Voi primarii astia grozavi ati cam inceput sa pierdeti din notorietatea locala de care, cred ca mai aveti nevoie. Sau Nu ? Sincer sa fiu cred ca te-ai ratacit in jocurile altora si care-ti dauneaza. Revino-ti Mugurele tata!
  • redivivus 07 Jan, 2010 07:59 De retinut faptul ca fiecare insista pe ideea de colegialitate si echipa.Ceea ce nu este rau.Dar,la randul lor,colegii si echipele acestora trebuie sa formeze,sa constituie organizatia care nu poate exista fara coeziune,disciplina si lideri de valoare Mai este insa un element ignorat de candidati si de sustinatorii lor.Ca intotdeauna,partidul care se doreste a fi democrat,ignora democratia de partid, ignora existenta si parerea membrilor de partid "de rand" cum se obisnuieste sa se spuna,unii find in afara randurilor,adica in frunte.Nici unul dintre cei vizati nu catadicseste sa aminteasca de faptul ca doar ALEGERILE hotarasc cine conduce organizatia. Prin mijloacele devenite clasice,membrii de partid,alesi pe spranceana,"mobilizati" prin diferite procedee si proceduri vor avea satisfactia sa-i "aleaga" pe cei deja stabiliti.Toate partidele procedeaza la fel.Si mai exista un fenomen:daca sunt alesi realmente democratic,la scurt timprespectivii sunt debarcati si intervine interimatul.Ca de obicei se mizeaza pe lipsa de opinie publica pe care nimeni n-o cultiva sistematic in partide, pe apatia si indiferenta membrilor de partid care nu misca un deget fara ca sa li se dea ceva urmand exemplul celor alesi care intotdeauna se aleg cu ceva.De retinut si faptul ca nimeni nu pomeneste o vorba despre STATUT.Si nici nu este necesar.Se poate face politica si fara el.