Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:57 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Meniul turiştilor, sub lupa comisarilor CJPC Autoservirea Azur - închisă, restaurantul La balansoar şi terasa Mike's Bar & Grill - amendate (galerie foto)

ro

25 Jun, 2015 00:00 5926 Marime text

Brânză mucegăită, carne alterată, mâncare preparată şi congelată, produse păstrate necorespunzător sunt unele dintre deficienţele constatate la trei unităţi de alimentaţie publică din Mamaia de către comisarii de la Protecţia Consumatorilor.
 
Marius Alexandru Dunca, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), şi Lucian Lungoci, comisar superior în cadrul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Constanţa au inspectat, ieri, trei unităţi de alimentaţie publică din Mamaia: autoservirea Azur, restaurantul La balansoar şi terasa Mike's Bar & Grill. La autoservirea Azur, inspectorii au găsit produse gata preparate (chifteluţe, sarmale, piept de pui la grătar, peşte, varză murată, carne la grătar) băgate la congelator. Ulterior, aceste produse urmau să ajungă în farfuria turiştilor. La restaurantul La balansoar, comisarii au găsit brânză plină de mucegai, murături mucegăite şi ele şi mezeluri alterate. „Este bine ceea ce faceţi. Noi din greşeli învăţăm. Cu ajutorul controalelor, ne putem corecta greşelile“, a declarat Corina Nicolescu, care s-a recomandat ca fiind administrator al restaurantului La balansoar. La cea de-a treia unitate verificată ieri, Mike's Bar & Grill, comisarii au găsit produse din carne (mici şi cârnaţi) expirate pe 13 iunie, 18 iunie şi 20 iunie. „Am suspendat activitatea autoservirii Azur până la remedierea deficienţelor, adică toate produsele din frigider vor fi distruse. De asemenea, am aplicat o sancţiune de până la 20.000 de lei, cu toate că unul dintre asociaţi a zis că mâncarea neconformă găsită de noi este consumată de el şi angajaţi. Dar nu cred acest lucru. Celelalte două unităţi de alimentaţie verificate vor fi amendate cu sume cuprinse între 10.000 şi 20.000 de lei. Agentul economic trebuie să nu pună în pericol viaţa consumatorilor şi să respecte legislaţia în vigoare. Am crezut că în acest an nu voi mai găsi ceea ce am găsit anul trecut pe litoral la agenţii economici, în special la unităţile de alimentaţie publică. Avem diferite reclamaţii, cazuri de îmbolnăviri. Vom supraveghea atent piaţa şi vom aplica amenzi maxime cuprinse între 10.000 şi 20.000 de lei. În plus, vom cere suspendarea activităţii unităţilor de alimentaţie publică până la remedierea neregulilor. Să vedem atunci dacă că îşi vor mai permite agenţii economici aceste lucruri. Avem toată vara la dispoziţie să efectuăm controale. Avem inspectori din toată ţara pe litoral, care vor verifica şi hotelierii, şi unităţile de alimentaţie publică. Suspendarea activităţii se face până la remedierea neregulilor. Poate fi pentru trei ore, pentru cinci zile sau mai mult. Acasă facem cum vrem. Aici trebuie să servim consumatorii, să respectăm legislaţia în vigoare. La fiecare două săptămâni, pe litoral ajung câte 18 comisari CJPC. În prezent, avem trei unităţi de control: Mamaia, Jupiter şi Costineşti, unde sunt câte şase comisari, care supraveghează activitatea agenţilor economici“, a declarat Marius Alexandru Dunca, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor.

Cui aparţine autoservirea Azur

Autoservirea Azur este deţinută de societatea CRG07-Trans SRL. Potrivit Registrului Comerţului, consultat pe data de 24 iunie 2015, societatea a fost înregistrată în anul 2007 şi are sediul social în municipiul Constanţa, strada Eliberării. Firma are un capital social subscris de 200 de lei, integral vărsat, compus din 20 de părţi sociale, valoarea uneia fiind de 10 lei. Asociat unic al societăţii este Caraiorgu Dan Alexandru, născut pe 9.09.1987, în Constanţa. Administratorii firmei care se ocupă de restaurante sunt Caraiorgu Dan Alexandru şi Caraiorgu Dumitru, născut pe 17.11.1953, în Mihail Kogălniceanu.

Restaurantul La balansoar, deţinut de Neoturism SRL

Potrivit fişei disponibile la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului şi consultată la data de 24 iunie 2015, restaurantul La balansoar funcţionează pe societatea Neoturism SRL. Înregistrată în anul 2008, societatea are sediul social în municipiul Craiova, strada Fraţii Goleşti. Firma are un capital social subscris de 200 de lei, integral vărsat, compus din 20 de părţi sociale, valoarea uneia fiind de 10 lei. Asociat unic al societăţii este Georgeta Aranghel, născută pe 2.09.1975, în Băileşti, judeţul Dolj. Domeniul de activitate al societăţii se referă la „restaurante“. În Monitorul Oficial 4703/2008, este înregistrată înfiinţarea primului punct de lucru în staţiunea Mamaia, zona A3, terasa 15,16, judeţul Constanţa, iar în Monitorul Oficial 5521/2008, este consemnată crearea unui alt punct de lucru, în zona Mamaia Complex Cazino Constanţa, judeţul Constanţa. În aprilie 2010, societatea a înfiinţat cinci puncte de lucru în Mamaia, după cum urmează: unul în zona Aurora, terasa Aurora, unul în zona Cazino, terasa 6, unul în zona Sat Vacanţă, Luna Park, lot 1, unul în zona Radio Vacanţa, Bufet Felix, şi unul în zona Complex Cazino II. Toate acestea au fost închise la data de 14 octombrie a aceluiaşi an. La sfârşitul anului 2013, societatea cu 24 de angajaţi a declarat o cifră de afaceri netă de 685.714 lei şi un profit net de 12.323 de lei. Georgeta Aranghel mai este implicată în societatea Dorviţa SRL.

Terasa Mike's Bar & Grill, deţinută de SC Cinetic Zone SRL

Terasa Mike's Bar & Grill funcţionează pe SC Cinetic Zone SRL. Înregistrată în anul 2012, societatea are sediul social în Valu lui Traian. Potrivit fişei disponibile la Registrul Comerţului, consultată pe data de 24 iunie 2015, firma are un capital social subscris de 200 de lei, integral vărsat, compus din 20 de părţi sociale, valoarea uneia fiind de 10 lei. Asociaţi în Cinetic Zone SRL sunt: Aura Butnaru, născută pe 11.06.1977, în Borşa, judeţul Maramureş, şi Mihai Butnaru, născut pe 27.07.1974, în Constanţa. Ambilor asociaţi le revin câte 10 parţi sociale (câte 50% din capitalul social). Cei doi asociaţi sunt şi administratorii societăţii care se ocupă de „restaurante“. Numele lui Mihai Butnaru a mai apărut în societăţile Media Marketing SRL şi MK Car Parts SRL, ambele cu activitate temporar întreruptă, şi MK Car Parts SRL - radiată.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • anonim 25 Jun, 2015 11:37 Mai au de dat amenzi .și la Cleopatra.și aia au mâncare veche