Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:44 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mazăre testează rezistenţa lui Victor Ponta Misterele şpăgii pentru PUZ-ul staţiunii Mamaia

ro

24 Apr, 2013 00:00 4059 Marime text
„Nişte funcţionăraşi mi-au cerut, prin intermediari, şi şpagă”, a declarat, ieri, primarul municipiului Constanţa, Radu Mazăre, referindu-se la avizarea Planului de Urbanism Zonal (PUZ) al staţiunii Mamaia. Edilul şef a explicat, în cadrul unei conferinţe de presă, prima de la revenirea sa din Madagascar, că nişte funcţionari publici dintr-un minister i-ar fi cerut şpagă pentru eliberarea unor avize necesare aprobării noului PUZ al staţiunii Mamaia. Mazăre nu a precizat însă despre ce minister este vorba şi a anunţat că mâine va avea o discuţie cu premierul Victor Ponta pe acest subiect. În funcţie de răspunsul pe care i-l va da primul ministru, şeful său pe linie de partid, primarul Constanţei ar putea să facă publice toate informaţiile despre presupusa şpagă solicitată.
 
„Un scandal mare”
 
„Aşteptaţi-vă, că s-ar putea să vin şi să vă pun pe masă un scandal mare legat de Mamaia. Nu se poate, stau de trei luni de zile şi aştept aviz de la un minister”, a anunţat primarul Radu Mazăre. Şeful administraţiei locale a adăugat, ulterior: „O să rămâneţi trăzniţi, cruciţi o să rămâneţi să vedeţi ce hârtii am primit eu de acolo! Pe de o parte, în fiecare zi, la televizor, se discută că e nevoie de locuri de muncă, că e nevoie de bani, că e nevoie de investiţii. Şi pe partea cealaltă o să vedeţi cum nişte funcţionăraşi de la un minister ne chinuie de trei luni de zile şi nu pot să dau drumul nici măcar lucrărilor pe fonduri europene. De PUZ Mamaia vorbesc. Singurul loc din România (n.r. Mamaia) unde e presiune investiţională. Şi de la privaţi, şi pe bani europeni şi nu ştiu ce. Şi nişte angajaţi dintr-un minister ne chinuie de trei luni de zile şi nu pot să votez PUZ-ul, să dau drumul”.
 
„Îşi bat joc de mine nişte funcţionăraşi”
 
Edilul şef a precizat că nu este vorba despre angajaţi ai Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, dar a refuzat să dezvăluie numele ministerului. „Mai lăsaţi-mă trei zile, că mă duc să discut chestiunea cu Ponta, că aşa-i frumos. Mă duc să-i arăt primului ministru cum primarul se chinuie de trei luni să ia un aviz în singura staţiune turistică din România care funcţionează. Şi-şi bat joc de mine şi de oamenii care stau cu bani şi de turiştii României nişte funcţionăraşi dintr-un minister”, a adăugat edilul şef, care se va afla, mâine, la Bucureşti, special pentru o discuţie cu Victor Ponta pe acest subiect.
Întrebat de ce, totuşi, a făcut declaraţii legate de o posibilă şpagă fără a dezvălui şi numele acelor funcţionari care ar fi făcut asta, Mazăre a afirmat că... aşa i-a promis premierului: „I-am promis lui Ponta că n-o să vă spun până când nu port această discuţie cu el. Dar deja sunt... pân-aicea sunt! Şi-o să vi le dau să le citiţi şi-o să vă cruciţi cu mâinile şi cu picioarele ce hârtii şi pe ce şi-au putut pune semnătura şi cum ne chinuie”. „Ca să nu vă mai zic că mi-au cerut, prin intermediari, şi şpagă. Poimâine sunt la Ponta şi, dacă mă întorc fără aviz, o să vă arăt tot”, a aruncat Mazăre „bomba”.
 
Uite şpaga, nu e şpaga?
 
Cel mai important este însă că un politician ales într-o funcţie publică prin votul direct al cetăţenilor vorbeşte deschis despre o posibilă şpagă solicitată, susţine el, de nişte funcţionari publici dintr-un minister. Mai mult, politicianul primar condiţionează declaraţiile sale pe acest subiect de o discuţie cu premierul României. Se vor sesiza instituţiile statului în urma declaraţiilor de ieri? Este firesc ca un primar să iasă public pentru a anunţa că i s-ar fi solicitat şpagă, fără a dezvălui numele funcţionarilor statului, plătiţi din bani publici, care ar fi recurs la un astfel de gest?!?
 
Cine nu a dat aviz PUZ-ului staţiunii
 
Nu e prima dată când Radu Mazăre îşi manifestă nemulţumirea pe marginea întârzierii avizelor necesare aprobării noului PUZ al staţiunii. Pe 8 aprilie, edilul şef afirma că este nevoit să „răcnească” la fiecare ministru în parte pentru ca lucrurile să se deruleze într-un ritm mai alert.
În altă ordine de idei, amintim că Direcţia Judeţeană pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural Naţional Constanţa are o serie de obiecţii pe marginea PUZ-ului staţiunii Mamaia. Instituţia a trimis spre avizare către Ministerul Culturii, la începutul acestui an, mai multe propuneri pentru modificări şi completări ale PUZ-ului. Ministerul Culturii este condus de profesorul Daniel Barbu, specialist în istorie şi ştiinţe politice, numit la conducerea acestui minister cu susţinerea PNL. Întrebat dacă funcţionarii cu pricina sunt din acest minister, Mazăre a refuzat să răspundă, pretinzând că a spus deja prea multe.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • tomass 24 Apr, 2013 08:40 Mazare este simbolul Romaniei curate in care nimeni nu ia spaga.