Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:36 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mazare „Sa iasa Basescu, Brazilia scrie pe mine!" (video)

ro

27 Nov, 2009 00:55 4011 Marime text

deschidere.jpgSperiat că Traian Băsescu va câştiga un nou mandat de preşedinte, primarul Radu Mazăre a ameninţat, ieri, cu părăsirea primăriei imediat după finalizarea scrutinului din 6 decembrie şi achiziţionarea unei case în Brazilia: „Ştiţi bine că nu am toate ţiglele pe casă"

După ce, ieri, Agenţia Naţională de Integritate a cerut verificarea primarului constănţean, cu privire la săvârşirea infracţiunii de conflict de interese, cum îi stă în caracter, edilul Radu Mazăre a ieşit din nou să se plângă în public, cu aceeaşi placă, arhicunoscută: „Slugile lui Băsescu au avut ultima zvâcnire în campania electorală" şi i-au mai intermediat un dosar.

Agenţia Naţională de Integritate s-a sesizat din oficiu, în urma unor articole apărute în presă, potrivit cărora primarul Constanţei, Radu Mazăre, ar fi încălcat dispoziţiile legale referitoare la conflictul de interese. În urma cercetării contractelor de publicitate date TV Neptun, „Agenţia a constatat că, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, Mazăre a efectuat fapte de comerţ, în sensul codului comercial, cu aceiaşi parteneri de afaceri, foşti sau actuali asociaţi". Astfel de „infracţiuni" se pedepsesc „cu închisoare de la şase luni la cinci ani şi interzicerea dreptului de a ocupa o funcţie publică pe durată maximă" - se precizează în comunicatul remis de ANI.

Ieri, plin de nervi, că iar cei de la ANI s-au pus cu ochii pe el, culmea, fix înainte de turul doi al alegerilor prezidenţiale, a ieşit în faţa presei să explice cum, de fapt, DNA-ul i-a dat NUP: „Am şi spus, acum o săptămână, că şi cei la DNA, şi cei de la ANI sunt nişte slugi politice. La fel ca şi acum, cu o lună în urmă, cei de la ANI anunţau că am fost incompatibil, acţionar la nu ştiu ce firmă, în perioada în care eram primar, şi trebuiau să mă dea afară. De la Parchet, după ce m-au anchetat pe mine, judecătorul, notarul, registratorul public au constatat că nu este nimic adevărat din ce constatase DNA şi mi-au dat neînceperea urmăririi penale. Un bluff a fost. Acelaşi bluff îl fac şi azi, înainte de turul doi, pentru a încerca iar să-mi tăvălească imaginea", s-a lăudat edilul.

mazare_ani_2.jpg„Ce treabă are berăria cu contractul cu TV Neptun?"

Acuzele la adresa actualei conduceri a ţării au continuat neîncetat, edilul aducând din nou în discuţie cum „grăsuţa de la ANI" i-ar fi spus că va dura ceva timp până când documentele despre cercetarea sa vor ajunge la ei. În stilu-i caracteristic a vorbit despre faptul că atragerea atenţiei asupra sa „sunt de fapt armele poliţiei politice ale lui Băsescu, pe care le foloseşte cu disperare în turul doi". Primarul a explicat, de asemenea, că respectivul contract de 800.000 de euro dat „televiziunii cu cea mai mare audienţă din municipiu" a fost verificat de cei de la DNA şi că totul ar fi legal.

Mazăre a făcut ulterior un amalgam de analize, ba pe contractele pentru care este cercetat, că le-ar fi dat TV Neptun-ului, ba pentru incompatibilitatea pe care ar fi avut-o în 2003, timp de câteva luni, când ar fi fost şi administrator la SC Nisipuri SA: „De ce are primăria contracte cu TV Neptun, atâta vreme cât asociat la TV Neptun e Sorin Strutinsky, cu care eu sunt asociat la o berărie? Ce treabă are berăria cu contractul cu TV Neptun, în care eu nu mai sunt acţionar de şapte ani. Sensul legal este acela de a nu ajunge vreun folos în vreun fel la mine", s-a plâns Mazăre.

Trebuie precizat faptul că Mazăre, împreună cu Sorin Strutinsky, este asociat la Conpress Advertising SRL, Conpress Holding SRL, Ideea Contrast SRL, Sigma Trading SA şi Conpress Group SRL, iar potrivit ANI, „pe cale de consecinţă, între asociaţi s-a realizat o legătură comercială". Aceasta s-ar fi produs „prin efectuarea de acte de comerţ, contractul de societate fiind, prin el însuşi, manifestarea de voinţă prin care asociaţii constituie prin aporturi individuale un fond comun destinat unor activităţi lucrative, desfăşurate împreună, prin îndeplinirea de acte de comerţ, în scopul de a împărţi foloasele realizate", se mai arată în comunicatul ANI.

Vrea să lase de izbelişte primăria

Supărat nevoie mare că e anchetat sistematic, din două în două zile, primarul a ameninţat că, în eventualitatea în care actualul preşedinte mai câştigă un nou mandat, el îşi ia casă în Brazilia şi se mută: „Primăria să o conducă fra-su lui Băsescu. Pentru următorul mandat, categoric nu voi mai candida şi mă gândesc să renunţ la acest mandat. Nu că nu mai pot, nu mai vreau", a declarat supărat primarul, susţinând că el de fapt nu vrea să îmbătrânească în politică, la fel ca Ion Iliescu.

În caz invers, dacă mandatul îl va lua candidatul social-democrat pe care îl susţine şi Mazăre, Mircea Geoană, edilul a susţinut că se va duce doar cu chirie, îşi va lua casă peste zece ani şi va rămâne primar.

Minut de 1.000 de euro

Agenţia s-a sesizat din oficiu, în conformitate cu dispoziţiile art. 4, alin. (2) din Legea 144/2007, republicată, în urma publicării, pe site-ul www.hotnews.ro din data de 30.07.2009, respectiv 13.08.2009, precum şi în ziarul „Curentul" din data de 24.08.2009, a mai multor materiale care explicau cum primarul Radu Mazăre a dat patru contracte de 800.000 de euro pentru ştiri live şi emisiuni pozitive, unde Sorin Strutinsky, unul dintre asociaţii primarului într-o altă firmă, este acţionar. Potrivit anexelor celor patru contracte, Primăria cumpără un minut de reportaj electoral la Tv Neptun în intervalul 20.00 - 21.00 cu 1.000 de euro, cu peste 500 de euro mai mult decât la Realitatea Tv, Antena 1 sau ProTv. De asemenea, este menţionat faptul că Primăria cumpără ştiri şi emisiuni live la posturile de radio şi că toate vor avea un caracter pozitiv.

{mos_ri:Radu Mazare, ANI}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • AI LUAT LSD? 01 Dec, 2009 14:28 GURA PACATOSULUI,ADEVARUL GRAIESTE!!!
  • ce dobitoc! 01 Dec, 2009 13:57 A FACUT DECLARATIA CA VA PLECA DIN TARA CU SCOPUL DE A INDUIOSA ELECTORATUL,DAR NU S-A GANDIT CA CEI CARE NU-L VOR SUNT FOARTE MULTI SI CA VOR IESI LA VOT(UNII PT PRIMA OARA),SA-I FACILITEZE PLECAREA IN BRAZILIA!
  • un constatean 28 Nov, 2009 11:26 Nu va mai oferiti sa-l ajutati, oamenii sunt de mult pregatiti sa plece, au tot ce le trebuie acolo ba chiar mai mult.Probabil cauta si ei un motiv acum sa plece mai repede. E normal ca daca iese Base ei numai pot termina ce au inceput ( pentru ei ) si atunci numai are rost sa fie primar. Sa mai astepte 5 ani pana chiar numai poate fi Base, e cam greu.... Acum nu stiu cine o sa se ocupe de oras ca el. El chiar nu citeste si pe aici?!!! Radule erai un baiat foarte buna daca lasai si clasa oamenilor de afaceri sa-si faca si ei treaba. Daca puteau si ei sa lucreze in oras nestingheriti si neblocati de dine si de ai tai. Daca era fairplay pentru toti era perfect. Dar daca si Ceausescu ne dadea putina libertate era si acum. Si uite ce sa intamplat cu el. Noi nu te amenintam, dar dupa cum ai spus si tu odata intre ai tai pe acolo " GATA NE AJUNGE, O SA IASA LUMEA IN STRADA " ......
  • surmelis argentina pusa 27 Nov, 2009 15:40 Alianta subterana,secreta,dintre PNL si PSD ,NU a dat voie PD-L-ului sa se inteleaga ,SA CONLUCREZE in ultimele 9 luni de zile cu PSD-ul.
  • MOBILIZARE GENERALA 27 Nov, 2009 15:22 PAI SA NE MOBILIZAM CU TOTII SA IL TRIMITEM LA BRAZILIA, TREBUIE DOAR SA VOTAM CU BASESCU, ESTE ASA DE SIMPLU. SA VEZI CE FATA O SA FACA CAND O SA CITEASCA REZULTATUL VOTARII. PS. SA NE MAI TRIMITI CATE O POZA SAU VEDERE DIN BRAZILIA CA OAMENII DE OBICEI UITA REPEDE RAUL DIN VIATA LOR. HAI PA SI FA-TI REZERVARE LA AVION SA NU INCEPI SA PLANGI IAR CA NU AI GASIT BILET SAU SPUI CA TOT BASESCU E DE VINA.
  • liana 27 Nov, 2009 13:56 ...jegosel, pa, de pe acum!!!
  • surmelis argentina pusa 27 Nov, 2009 12:14 DOSARE,dosare, ... pentru primarul RADU MAZARE ,dar pentru fostul primar liberal IONEL CHIRITA si actualul primar traseit la PSD ,TUDOR NADRAG,ai orasului HARSOVA de Constanta ,NU se face nici un DOSAR DE URMARIRE PENALA ??? De ce ??? Orasul HARSOVA de Constanta condus in prezent de un GRUP DE INCOMPETENTI ,NEO-LEGIONARI,TRASEISTI,TRADATORI, HOTI,MINCINOSI.
  • cristian 27 Nov, 2009 11:07 drum bun!!!
  • georgesq 27 Nov, 2009 10:53 phtiu...pleaca in Brazilia la "fetitze" ca numa aia ai in cap...dar sper sa te gaseasca si acolo...10 ani de furt iti ajung...ai dreptate, La-sa-neee!!
  • ucseer 27 Nov, 2009 10:53 Atunci, sa iasa Basescu!
  • un marinar 27 Nov, 2009 09:58 Mai draga,poti trimite de pe acum un agent sa-ti cumpere o casa,facem noi tineretul cheta si aprovizionam pensionarii cu zahar si ulei,numai sa te duci,acolo scapi si de ANI si de DNA
  • redivivus 27 Nov, 2009 09:46 ÎNALŢIMEA VOASTĂ, ŞTEFAN CEL MAZĂRE,te rugăm în genunchi nu ne părăsi,nu ne lăsa fără sacoşe şi fără jegul care a acoperit oraşul.Ce va face Nicuşor Porcescu fără tine? De ce vrei să duci la deznădejde şi la sinucidere babele care intră în călduri,doar cât îţi văd figura lombrosiană cu priviri demente şi ţinuta jegoasă ? Pleci şi laşi parcurile nedistruse total.Cine va mai asfalta câte o alee sau piaţă cu ocazia alegerilor? Cine va mai da tineretului exemplu de comportament civic şi apartamente gratuite?Pleci tocmai acum când ne am confecţionat uniforme naziste ca să defilăm împreună cu ocazia alegerii lui Geoana ca preşedinte.Dar bietul Rasputin care de durere va pierde şi ultimul rest de glas,devenind incapabil de a mai pavugadichepa? Laşi liota clientelară la cheremul Justiţiei şi fugi in favelele Braziliei? Nu mai spun de durerea lui Vanghelie un alt stâlp al intelectualităţii pesediste.NU PLECA. Nu ne lipsi de placerea de a te da noi afară din primărie
  • gigel 27 Nov, 2009 08:49 puiut,intai, tu si nicusor o vacanta la jilava !!
  • DOREL 27 Nov, 2009 08:14 Nu dau doi bani pe ce zice drogatu asta.
  • cetatean 27 Nov, 2009 08:11 „Ştiţi bine că nu am toate ţiglele pe casă" Daca este asa sa ia cu el si firmele asociate pt ai aranja tiglele ! Cum zicea tanti Leana lu nea Nicu : Sa sa duca !( Cand era vorba de a aproba o deplasare in strainatate asa viza tanti Leana referatele de deplasare ): Sa sa duca !
  • mihai 27 Nov, 2009 02:22 votez cu basescu daca scapam de pitzigoiu cufurit. de ce brazilia ca poarta alba e mai aproape
  • Mary Jane 27 Nov, 2009 02:05 Ce ai fumat frate ca vreau si eu :))))))
  • Primarule, 27 Nov, 2009 01:31 "Prostia e starea naturala a omului,o stiu de la papa"(Toader Paleologu)