Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:41 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Marcela Frigioiu, şefa Direcţiei Financiare din Primăria Constanţa, audiată într-un dosar privind delapidarea instituţiei

ro

19 May, 2015 00:00 6408 Marime text
Marcela Mariana Frigioiu, directorul Direcţiei Financiare din Primăria Constanţa şi membru în Consiliul de Administraţie al Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime SA, a fost audiată, ieri, de Judecătoria Constanţa în dosarul în care Roxana Mihaela Vasiliu şi Lucreţia Leuca, fost salariate ale direcţiei, sunt acuzate de delapidarea Primăriei.
 
Alături de Frigioiu, ieri, la Judecătoria Constanţa au mai fost audiate Oana Dobre (şef Serviciu Financiar - Buget), Maria Ruxanda, Elvira Damian şi Emanuela Magdalena Mirăuţă (inspector), din cadrul Primăriei.
 
Vasiliu şi Leuca au fost deferite Justiţiei de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, ele fiind acuzate că şi-ar fi însuşit, în perioada 2009 - 2011, circa 100.000 de lei prin neînregistrarea unor chitanţe. Următorul termen a fost stabilit pentru jumătatea lunii viitoare, faţă de solicitarea apărătorului inculpatei Leucă privind efectuarea unei expertize, pentru a avea posibilitatea de a o formula în scris, conform procedurii.

Facem precizarea că am încercat să obţinem un punct de vedere de la directorul Direcţiei Financiare din Primăria Constanţa cu privire la dosarul mai sus precizat, însă acest lucru nu a fost posibil.

Frigioiu este membru în Consiliul de Administraţie al Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime SA. Aceasta i-a luat locul lui Răducu Valentin Preda, fost secretar de stat în cadrul Ministerului Transporturilor, fost consilier al lui Radu Ştefan Mazăre. În prezent, Preda este judecat la Curtea de Apel Bucureşti pentru divulgarea secretului care periclitează securitatea naţională, trafic de influenţă, complicitate la folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii.
 

Citeşte şi

Decizia, publicată în Monitorul Oficial
Lucian Băluţ, ales preşedinte al Consiliului de Administraţie al CNAPM Constanţa


Marcela Frigioiu îl înlocuieşte pe Valentin Preda. Vezi unde!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii