Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:10 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Luni, ziua declanşării dezastrului Săptămână grea în scandalul Mazăre - FIN.CO.GE.R.O

ro

30 Jun, 2012 02:44 3357 Marime text
Tribunalul_FINCOGERO.jpgTribunalul Constanţa a decis, vineri, suspendarea provizorie a executării silite a Primăriei Constanţa în cauza celor 13 milioane de euro, sumă datorată FIN.CO.GE.R.O. SPA cu titlul de daune. Hotărârea este valabilă însă doar până luni, atunci când instanţa va avea în atenţie un alt dosar în care administraţia publică locală a solicitat suspendarea executării silite, acordarea unui termen de graţie pentru plata debitului şi eşalonarea plăţii debitului pentru 20 de ani.

Ceea ce primarul Radu Mazăre a catalogat ca fiind un posibil dezastru pentru Constanţa, şi anume poprirea conturilor municipalităţii pentru plata datoriei de 13 milioane de euro către FIN.CO.GE.R.O, ar putea avea, luni, un deznodământ. Asta pentru că Tribunalul Constanţa a decis vineri suspendarea provizorie a executării silite a Primăriei Constanţa. Este vorba despre dosarul 7552/118/2012, înregistrat pe rolul Tribunalului Constanţa pe 28 iunie, dosar în care edilul-şef are calitatea de reclamant, iar FIN.CO.GE.R.O SPA pe cea de pârât. De menţionat este faptul că decizia este valabilă doar până luni. Magistraţii vor avea atunci în atenţie un alt dosar, în care Primăria Constanţa a cerut suspendarea executării silite, acordarea unui termen de graţie pentru plata debitului şi eşalonarea plăţii debitului.

Aşadar, săptămână grea pentru Primăria condusă de Mazăre. O decizie nefavorabilă municipalităţii constănţene ar putea însemna, conform spuselor primarului, sistarea tuturor investiţiilor, căci contul de investiţii va fi blocat, dar şi o posibilă majorare a taxelor şi impozitelor locale. „Neonorarea şi stoparea contractelor de construcţie de locuinţe, de asfalt, restul investiţiilor din oraş vor genera penalităţi pe care iar va trebui să le plătim", a declarat Mazăre joi, ulterior şedinţei Consiliului Local Municipal, atunci când a anunţat ce riscă municipalitatea. Tot el a precizat şi că ia în calcul o consultare publică a constănţenilor cu privire la zonele din care ar trebui sistate cheltuielile: „O să mă gândesc şi o să le spun constănţenilor. O să stabilim împreună, în Consiliul Local, după care o să facem şi o consultare publică cu privire la ce urmează să tăiem sau dacă o să creştem impozitele după ce se judecă şi aceste ultime cereri pe care noi le-am depus la Tribunal".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • europeanu 30 Jun, 2012 09:49 De multe ori postarile cititorilor sunt mai bune decat stirea in sine.Nu e cazul astazi.Problema mea e alta.In orice ziar,orice stire despre si cu hotul de mazare atrage foarte multe postari.Bune si rele.Numai la voi,nu.Asta ma face sa cred ca va e frica de maria sa hotul de mazare.Ori ca sunteti vandti.Faptul ca nu publicati postarile nu face decat sa nu mai fiti cititi si e pacat.Cativa ziaristi la voi sunt foarte buni.Mai ganditi-va.