Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:53 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

L-am gasit pe viitorul fin al lui Mazare

ro

10 Oct, 2008 00:00 1460 Marime text
1223582852.jpg

Primarul Constantei a fost invitat de familia Stoica, din comuna Fantanele, sa fie nasul onorific al baietelului lor, care se numeste Radu-Stefan

Baietelul, a carui familie l-a invitat pe primarul Constantei sa ii fie nas onorific, este sanatos si foarte voinic pentru varsta lui. Ca orice nou-nascut plin de energie, micutul nu isi lasa parintii sa se odineasca noaptea. Ieri, am facut cunostinta cu familia Stoica, din comuna Fantanele, care l-a invitat pe Radu Mazare sa-i fie nas onorific baietelului lor, nou-nascut. Radu-Stefan Stoica, asa cum il va chema pe micut, s-a nascut intr-o casa de oameni gospodari, intr-o familie care iubeste mult copiii si care si-a dorit-o foarte mult atat pe sora lui mai mare, Alexandra-Monica, de cinci ani, cat si pe el. Parintii, Dorel si Ana-Maria Stoica, sunt oameni harnici, gospodari si au fost foarte bucurosi la venirea pe lume a baietelului.

De nota 10

Sunt mandri de dimensiunile lui si de faptul ca flacaul a luat nota 10 la nastere. "A avut cinci kilograme si 54 de centimetri lungime la nastere. Avem un bebelus gigant", a afirmat tatal, mandru de datele inscrise pe fisa de la nastere a baietelului. Si sora baietelului a fost voinica la nastere, cantarind 4,2 kilograme. Acum este mare si merge la gradinita. Ana-Maria Stoica a nascut prin cezariana ambii copii. Sotul a tinut sa multumeasca echipei care i-a asistat sotia la nastere. "Tinem sa multumim domnului doctor Viorel Cristurean, dar si doamnei asistente Doina Sarbu", a spus Dorel Stoica. Intreg universul familiei Stoica se invarte acum in jurul voinicului de numai cateva zile, de care au grija parintii, bunicii, dar si unchiul si matusa, care locuiesc in aceeasi curte si care au, la randul lor, o fetita de numai doi ani.

"Sa ajunga si el ca Mazare"

Intrebat cum i-a venit ideea sa isi boteze fiul dupa numele primarului Constantei, Dorel Stoica, de profesie marinar, ca si Radu Mazare, ne-a declarat: "Pe nasul meu de botez, care a murit, Dumnezeu sa ii ierte, l-a chemat Radu si mi-am dorit ca fiul meu sa poarte acest nume. In plus, am avut noroc si cu nasii, care sunt niste oameni moderni si care ne-au lasat pe noi sa hotaram. Baietelul trebuia sa aiba si un nume de sfant si, de aceea, ne-am gandit sa ii punem numele Radu-Stefan. Nasii nostri, care vor fi si nasii de botez ai baiatului, au venit cu ideea sa il invitam pe primarul Radu Mazare sa ii fie nas onorific. Ei au fost cu ideea sa postam mesajul pe blog. Ei locuiesc in Constanta". "Ar fi bine ca, purtand numele primarului Mazare, si baiatul nostru sa ajunga in viata unde a ajuns el", a marturisit tatal zambitor, adaugand ca, desi nimeni din membrii familiei nu este implicat politic, totusi, il admira pe edilul Constantei pentru realizarile si cariera sa. Ana-Maria Stoica a afirmat ca a fost uimita de ideea pe care au avut-o nasii, de comun acord cu sotul sau. "Eu eram inca in spital, cand m-au sunat si mi-au spus ca au postat mesajul pe blog. Am fost surprinsa", ne-a spus mama baietelului.

Fara politica

I-am intrebat pe ambii parinti daca sunt membri sau simpatizanti ai partidului din care face parte Mazare si ne-au spus ca nu au nicio legatura cu politica si ca gestul lor de a-l invita pe edilul Constantei sa fie nas onorific al fiului lor este total apolitic. "Invitatia noastra este apolitica. Noi, ca familie, nu avem nimic de-a face cu politica", a precizat Dorel Stoica. Asa cum aratam intr-o editie anterioara, primarul Mazare s-a declarat onorat de o astfel de invitatie si a spus ca va participa la botez, interesandu-se cand va avea loc ceremonia. Parintii micutului ne-au marturisit ca nu au stabilit inca data botezului, dar ca ar vrea sa aiba loc chiar pe 27 decembrie, de Sfantul Stefan. "Ramane sa ne consultam si cu nasii, si apoi vom stabili", a afirmat Ana-Maria Stoica. Parintii au spus ca ceremonia de botez si petrecerea va avea loc in comuna Fantanele, iar data exacta va fi postata pe blogul primarului, tot de nasii Mariana si Alexandru, astfel incat edilul va fi tinut la curent daca va decide sa onoreze invitatia.

Scris de: {autor}Manuela MOLDOVEANU{/autor} {autor} Cecilia ZAREA{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii