Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:08 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Iulian Istrate, saracul inspector bogat Cui plange Radu Stefan Mazare de mila?!

ro

22 May, 2010 02:46 7330 Marime text
deschidere.jpgPrimarul Radu Mazăre a făcut iar pe „bocitoarea" oraşului într-o emisiune difuzată de postul Realitatea TV.

Edilul s-a arătat în faţa întregului popor şi a început să-i jelească pe funcţionarii din cadrul Primăriei Constanţa. Şi nu oricum, ci cu dovezi: „Uite, că am venit cu un fluturaş din Primăria Constanţa. Istrate Iulian Sorin. Inspector. 653 de lei. Vedeţi? Nu va mai avea cu 6, va avea cu 4. Dacă tai 25% iese 4 milioane şi 900. Uite - aicea fluturaşul cât câştigă Mazăre. Că văd că nu se spun. Ele nu se spun niciodată la concret. Uite cât câştigă primarul Constanţei! 40 de milioane. Eu banii tot îi donez de 14 ani. Uite cât câştigă viceprimarul. 34 de milioane, tot pe fluturaş". Dacă despre averea lui Mazăre şi cea a viceprimarilor se cunosc destul de multe detalii, am vrut să vedem cine este prea-jelitul Istrate, pe care Radu Ştefan Mazăre l-a făcut vedetă, probabil fără voia personajului principal. După o simplă căutare pe site-ul Primăriei Constanţa, www.primaria-constanta.ro, găsim declaraţia de avere a celui care este inspector în cadrul Serviciului de Protecţie Civilă, condus de Ştefan Taran. Şi... ce să vezi?! Iulian Sorin Istrate se poate lăuda cu două case, două apartamente şi două autoturisme, un Hyundai Santa Fe şi un Opel, cumpărate în 2007, respectiv 2008. Asta ca să nu mai punem la socoteală depozitul bancar de 50.000 de euro şi cei 21.240 de euro, atât cât a notat Istrate că a câştigat din chirii, în declaraţia de avere semnată în decembrie 2009.

istrate_-_primaria_constanta_01.jpgSoldat în Afghanistan, vedetă la TV

Să nu omitem faptul că soţia lui Istrate, Gabriela, este directoare pe la Consiliul Judeţean şi, potrivit actului declarativ a câştigat în anul fiscal anterior completării 51.251 de lei, adică puţin peste 4270 de lei lunar. Oare chiar a considerat primarul că alături de veniturile sale şi ale viceprimarului, salariul lui Istrate va produce lacrimi de crocodil locuitorilor întregii Românii?! Dar, pentru a vedea cum stă treaba şi cam care este nivelul de trai al unui inspector de la Primărie, am încercat să discutăm cu însuşi star-ul fără voie, Iulian Istrate. Numai că, vineri fiind, nu era la serviciu, aşa cum ne-a informat un coleg care a răspuns la telefon. „Mai vine abia marţi pentru că, ştiţi, luni este liber", a spus angajatul Serviciului de Protecţie Civilă. Însă, ca să nu rămânem fără explicaţii, am discutat cu Ştefan Taran, şeful lui Istrate. Nu ştia de fapta şefului său, primarul, însă ne-a descris în câteva cuvinte viaţa angajatului său, devenit vedetă peste noapte: „A luptat în Afghanistan şi în Irak. A câştigat mult de acolo, vreo 10.000 de dolari pe lună. A fost şi rănit. El a plecat de la Gruparea de Jandarmi Mobilă, a lui Costică Cojoc, dar l-au plăcut americanii şi l-au luat la ei. Dar, la mine în Serviciu sunt cazuri mult mai grave. Spre exemplu, am o doamnă, divorţată şi cu doi copii. Şi câştigă cinci milioane. Acesta este caz grav. Însă, domnul primar probabil că l-a dat exemplu pentru că Iulian Istrate are studii superioare şi 15-16 ani vechime. Poate d-asta... oricum, nu ştiam eu ce avere are el", a explicat Taran.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • SURMELIS ARGENTINA PUSA 23 May, 2010 11:55 CUVANTUL ”marsaviile” este folosit DES de ”HIENELE LIBERALE”...
  • nenea 22 May, 2010 20:01 Mascariciul asta face atat rau orasului cat nu va inchipuiti!.....Priveam consternat cum cateva sute de turisti veniti fara sa stie ce vor vedea in marea peninsula a orasului(cazinou,geamie,...),inaintau cu pasi agale spre marele edificiu metropolitan constantean!,umilit m-am simtit ca putem sa fim asa de nesimtiti fata de lumea civilizata. Acest individ care pentru toate marsaviile lui gaseste refugiul in politic nu merita a fi catalogat ca un mare edil al acestei URBE.
  • SURMELIS ARGENTINA PUSA 22 May, 2010 09:19 OPOZITIA formată și din PSD-iști ,își ATACA propii ALIAȚI . Mă refer ,in special,la primarul,RADU MAZARE al orașului CONSTANȚA ,care este ”condus” spre pieire chiar de armele ce le au aliații săi ,numite ARME PSIHOTRONICE .Cei vizați de această ARMA ,numai au nici o șansă să aibă PROPIILE GÎNDURI si sentimente,ci sunt ”împrumutate” fără voie și de NEOBSERVAT de la persoanele ce dirijeajă la RĂU aceste ARME NONCONVENȚIONALE si IMPOSIBIL de DETECTAT si de DOVEDIT prezența lor in VIAȚA și GÎNDURILE noastre.