Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:27 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Inventarul locurilor de parcare din Constanţa şi staţiunea Mamaia. Cum au fost repartizate pe cartiere (documente)

ro

11 Oct, 2017 00:00 12761 Marime text
Ultimul inventar al Primăriei Constanţa privind locurile de parcare din municipiu şi staţiunea Mamaia datează din 2015. În total sunt 18.145 de locuri de parcare amenajate în cartiere, 5.939 în staţiunea Mamaia şi alte 2.477 de situate pe arterele de circulaţie din oraş pentru care proprietarii de autoturisme trebuie să se adreseze Direcţiei Servicii Publice din cadrul Primăriei, în vederea efectuării de rezervări.
 
Printr-o hotărâre de Consiliu Local din luna februarie a anului 2015, s-a aprobat inventarul locurilor de parcare din municipiu, structurat după cum urmează:
a) anexa nr. 1.1, cuprinzând locurile de parcare a căror rezervare se face de către Direcţia Servicii Publice;
b) anexa nr. 1.2, cuprinzând locurile de parcare a căror rezervare se face de către SC Confort Urban SRL. Este vorba despre 1.500 de locuri de parcare, toate situate în staţiunea Mamaia.
 
În cuprinsul aceleiaşi hotărâri, se precizează faptul că inventarul locurilor de parcare se actualizează ori de câte ori intervin modificări în structura, numărul şi amplasarea locurilor de parcare din municipiul Constanţa.

Inventarul locurilor de parcare din municipiu

Cele mai multe locuri de parcare au fost amenajate în cartierul Tomis Nord (str. Soveja, b-dul Alexandru Lăpuşneanu, b-dul Aurel Vlaicu, str. Ştefăniţă Vodă) - 4.588.
 
Pe poziţia următoare se situează cartierul Inel II (Academia Navală - Cora - bulevardul I.C. Brătianu) - 1.891 de locuri. Pe locul al treilea regăsim cartierul Poarta 6 - 1.565 de locuri, iar Tomis I-II (bulevardul Tomis - str. Nicolae Iorga - str. Ion Raţiu - str. Poporului - str. Ion Lahovari) se situează abia pe locul al patrulea, cu 1.230 de locuri de parcare.
 
Inel I dispune de 1.175 de locuri de parcare amenajate, iar zona Casei de Cultură - Kaufland, de 1.133 de locuri de parcare. Cartierul Faleză Nord (Prelungirea Bucovinei - Spitalul Militar - zona Pescărie) însumează 1.137 de locuri amenajate, iar cartierul Km 4-5 (Prelungirea Liliacului - str. Progresului - Pandurului - Aurel Vlaicu - complex Km 5) dispune de 1.120 de parcări.
 
Urmează cartierul Dacia (Hasdeu - Soveja - Tomis, până la str. Farului - Alexandru Lăpuşneanu - colţ cu Nicolae Iorga), unde au fost amenajate 964 de locuri de parcare, dar şi cartierul CET - Doraly, cu 841 de locuri de parcare, şi zona Gării - complex Billa, cu 859 de locuri de parcare.
 
Zona centru - peninsulă cuprinsă în perimetrul delimitat de bulevardul Mamaia - I.G. Duca - Ferdinand - 1 Decembrie - Traian) are 655 de parcări amenajate, iar cartierul Tomis III (de la str. Ion Raţiu - Soveja - Poporului - Farului - Alexandru Lăpuşneanu) - 544 de locuri de parcare.
 
Urmează cartierul Capitol (Tomis - bulevardul Mamaia - Spitalul Militar), cu doar 292 de locuri de parcare, zona Gării - ICIL, cu 91 de locuri de parcare, şi cartierul Km 5, cu 60 de parcări amenajate.
 
2.477 de locuri de parcare au fost amenajate pe arterele de circulaţie situate pe bulevardele Mamaia, Aurel Vlaicu, I.C. Brătianu şi pe strada Vârful cu Dor.
 
Cu un număr total de 20.622 de parcări amenajate (cel puţin aşa reiese din scriptele municipalităţii; este posibil ca numărul acestora să mai fi crescut cu câteva sute), Constanţa suferă în continuare la acest capitol. Potrivit unui studiu realizat în anul 2014, pe judeţe, cele mai multe maşini erau înmatriculate în Bucureşti (1,1 milioane de maşini), Timiş (232.000), Cluj (229.000) şi Constanţa (216.000).

Inventarul locurilor de parcare din staţiunea Mamaia

În staţiunea Mamaia au fost amenajate 5.939 de locuri de parcare. Tot aici, aproape 1.500 de locuri de parcare aflate în administrarea Confort Urban au fost amenajate în apropierea hotelurilor, a cluburilor sau a parcului acvatic.
 
Accesând secţiunea „Documente“, puteţi identifica câte locuri de parcare au fost amenajate în cartierul dvs., chiar pe strada unde locuiţi, şi procedura prin care vă puteţi rezerva locul de parcare dorit, din regulamentul de organizare, funcţionare şi rezervare a parcărilor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii