Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:26 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Intersectia intereselor Tucan - Dragnea

ro

25 Sep, 2008 00:00 3705 Marime text
1222286559.jpg

Firma constanteana de apartament Euroconstruct Consulting SRL a castigat un contract pe bani grei privind intretinerea drumurilor nationale din Dobrogea pe urmatorii trei ani * Printre cenzorii firmei se numara mana dreapta a lui Tucan, Marilena Dragnea, si Violeta Gal, o alta apropiata a sefului DRDP

Disperati ca nu vor mai fi in fotoliile pe care le detin, dupa alegerile parlamentare, liberalii aflati in functii de conducere atribuie, pe ultima suta de metri, contracte pe bani grei unor firme apartinand clientelei politice. Este si cazul Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania, care a organizat licitatia pentru contractele de intretinere multianuala a drumurilor nationale in cele cinci judete pe care le are in subordine Directia Regionala de Drumuri si Poduri Constanta, condusa de liberalul Jean Paul Tucan. Este vorba, mai exact, despre lucrarile de intretinere pe drumurile nationale din judetele Constanta, Tulcea, Braila, Ialomita si Calarasi. Intr-o editie anterioara aratam faptul ca institutia centrala - Compania Nationala de Autostrazi, Drumuri Nationale din Romania SA - a selectat firmele ce se vor ocupa de intretinerea drumurilor nationale din cele cinci judete in urmatorii trei ani. Astfel, relatam ca, la Constanta, de intretinerea drumurilor nationale, atat pe perioada sezonului rece, cat si pe timp de vara, se vor ocupa trei firme, in asociere. Este vorba despre firma constanteana Euroconstruct Consulting SRL, care este si lider de asociere, si de doua firme din Bucuresti - SC Tehnologica Radion SRL si SC Delta ACM 93 SRL. Contractul a fost atribuit pe 8 iunie, in schimbul sumei de 165.838.213 lei fara TVA, adica pentru uriasa suma de peste 1.658 miliarde de lei vechi. De precizat ca lucrarile de intretinere se refera la o paleta variata de servicii: aplicarea de etichete marcatoare, intretinea propriu-zisa a soselelor, servicii de paza, servicii de curatare specializate si servicii de deszapezire. Licitatia pentru toate cele cinci judete a fost castigata de asocierea dintre SC Tehnologica Radion SRL si SC Delta ACM 93 SRL, exceptie facand judetele din Dobrogea - Constanta si Tulcea, unde este asociata si Euroconstruct Consulting SRL.

Euroconstruct Consulting a luat caimacul

In judetul Braila, cele doua firme bucurestene se vor ocupa de intretinerea drumurilor nationale in schimbul sumei 79.497.548 lei fara TVA, in judetul Ialomita - pentru 75.406.107 lei, iar in judetul Calarasi, SC Tehnologica Radion SRL si SC Delta ACM 93 SRL au obtinut un contract de 77.679.780,47 lei fara TVA. De remarcat ca suma aferenta lucrarilor din aceste judete nu reprezinta nici macar jumatate din suma alocata pentru lucrarile de intretinere din judetul Constanta, insa judetul de la malul marii cuprinde si Autostrada Soarelui, ale carei cheltuieli de intretinere sunt destul de mari. Suma alocata pentru judetul Tulcea este de 98.558.072 lei fara TVA. Avand in vedere ca SC Euroconstruct Consulting SRL este asociata si la efectuarea lucrarilor de intretinere in judetul Tulcea, rezulta ca firma a pus mana, alaturi de cele doua firme bucurestene omniprezente in judetele din aria DRDP, pe cele mai banoase contracte, valoarea contractelor din Tulcea si Constanta depasind-o pe cea din celelalte trei judete.

Angajata lui Tucan, platita si de firma castigatoare

Daca pana acum, de procedurile de achizitie derulate de DRDP se ocupa Marilena Dragnea, in anunturile de atribuire privind contractele de lucrari multianuale regasim un alt nume. Este vorba despre Amelia Luiza Lacatusu. Marilena Dragnea, angajata a Directiei Regionale Drumuri si Poduri, a fost inlocuita de aceasta data din cauza faptului ca ea este platita de SC Euroconstruct Consulting SRL, fiind unul dintre cenzorii firmei. De precizat ca Marilena Dragnea este mana dreapta a directorului DRDP Constanta, Jean Paul Tucan, fiind si consilier PNL, alaturi de acesta, in cadrul Consiliului Local Navodari. Marilena Dragnea a fost alaturi de seful sau si in perioada campaniei lui Tucan pentru postul de primar al orasului Navodari, pe care acesta l-a pierdut cu un scor rusinos. Datorita devotamentului sau fata de PNL, Dragnea a reusit sa-si asigure un loc in noua formula a Consiliului Local Navodari. Ea a aparut si in ziarul de campanie al lui Jean Paul Tucan - "Informatia de Navodari", unde i-a fost prezentat si CV-ul. Potrivit publicatiei, Marilena Dragnea este nascuta pe 30 septembrie 1975, in Constanta. Este licentiata in Stiinte Juridice, are master in Stiinte Penale, iar din 2006 este doctorand in cadrul Academiei "Stefan cel Mare" a Ministerului Afacerilor Interne din Republica Moldova. Este membru al PNL Navodari din 2007 si s-a stabilit in oras, impreuna cu familia, in 1977.

Cerberul de la DRDP isi stie interesul

Cert este ca Marilena Dragnea, incaseaza bani, in calitate de cenzor, de la Euroconstruct Consulting. Femeia si-a dovedit obedienta fata de seful DRDP, Jean Paul Tucan, si in momentul in care acesta a interzis accesul ziaristilor la o conferinta de presa desfasurata la sediul institutiei publice pe care o conduce. Marilena Dragnea a executat, fara a sta pe ganduri, ordinele sefului sau de a bloca intrarea unei anumite parti a presei in sala de conferinta si si-a postat fizicul impresionant in fata usii de acces in incaperea unde avea loc evenimentul.

Toate ulitele duc la Tucan

Firma SC Euroconstruct Consulting SRL isi are sediul pe strada Solidaritatii numarul 17, bloc IV 8 si ii are ca actionari pe Constantin Melente, in apartamentul caruia si functioneaza societatea, pe Vasilica Melente si pe mai tanarul Constantin C. Melente, din cate se pare, fiul primilor doi, care este actionar majoritar cu 51% si indeplineste si functia de administrator. Cenzorii firmei sunt Filip Horatiu Emilian Petre, Ana Maria Ditot si Violeta Gal, iar ca cenzori supleanti figureaza Madalin Vasile Popescu, Ion Chiriac si, desigur, Marilena Dragnea. Un alt nume care are legatura cu directorul DRDP, Jean Paul Tucan, este si cel al cenzorului Violeta Gal, contabil autorizat din Navodari, care depunea marturie in favoarea liberalului in procesul din 2006 - 2007, in care acesta era acuzat ca l-ar fi agresat fizic si verbal pe directorul unei firme de transport rivale, Marian Fratila. In marturia de atunci, Violeta Gal spunea, in calitate de director economic al firmei sotiei lui Tucan - JTA Trans Group SRL -, ca este "un tip calm si foarte bine pregatit, cu un intelect aparte". Alina Carmen Tucan, sotia sefului DRDP, a devenit actionar unic al firmei JTA Trans Group pe 29.09.2006, dupa ce Adela Leauta i-a cedat actiunile sale.

Melente - un nume cu rezonanta liberala

O alta legatura a firmei SC Euroconstruct Consulting SRL cu partidul din care face parte seful DRDP ar putea fi si faptul ca Melente Constantin, tatal actionarului majoritar Melente C. Constantin si actionar la randul sau cu 25% in firma, este originar din comuna Mereni, iar printre consilierii locali ai comunei se numara si liberalul Melente Miea. Ar putea fi, desigur, o coincidenta de nume, dar exista si posibilitatea ca cei doi sa fie rude si membri ai aceluiasi partid.

Scris de: {autor}Manuela MOLDOVEANU {/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii