Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:38 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În numele tatălui şi al fiului... Teren pentru Babuş senior, de la RAEDPP-ul juniorului (galerie foto+documente)

ro

29 Aug, 2011 00:00 8945 Marime text
cap_1.jpgPe11 martie 2008, prin contractul nr. 735, terenul de pe str. Vasile Pârvan 27 ajunge, surprinzător, la părinţii lui Radu: Silvia şi Constantin Babuş

„Dinastia" Babuşilor este de notorietate în Constanţa. Tatăl, Constantin, mare director al Direcţiei de Administrare a Domeniului Public şi Privat din cadrul Primăriei Constanţa, fiul, Radu, director al Regiei Autonome de Exploatare a Domeniului Public şi Privat, liderul tinerilor PSD-işti din judeţul Constanţa. Normal, nici tatăl nu a putut sta departe de politică, fiind membru marcant al aceleiaşi formaţiuni.

Şi, cum stă bine unei familii, şi Babuşii sunt oameni cu stare. Că doar nu degeaba sunt mari directori prin instituţiile conduse sau subordonate lui Radu Mazăre. RAEDPP-ul condus de Radu-fiul are reputaţia că vinde terase prin Mamaia sau spaţii comerciale (vezi cazurile Husein Ozghen şi Mircea Banias) dar uite că, la un anumit moment dat, a vândut şi un teren. Care, istoria a dovedit, a avut un parcurs al proprietarilor foarte interesant. În 2004, prin contractul de vânzare-cumpărare 3428, din 22 decembrie, Municipiul Constanţa, prin Regia Autonomă de Exploatare a Domeniului Public şi Privat, reprezentată prin Radu Babuş, director şi Lăcrămioara Carmen Bobe, vinde lui Marian Dinu, căsătorit cu Luminiţa, un teren în suprafaţă de 178 mp, pe str. Vasile Pârvan nr. 27, având pe el o clădire cu suprafaţă construită de 96,87 mp (patru camere). Preţul de atribuire al procedurii de licitaţie deschisă a fost de 20.100 euro. Aproape patru ani mai târziu, pe 11 martie 2008, prin contractul nr. 735, terenul de pe str. Vasile Pârvan 27 ajunge, surprinzător, la părinţii primului vânzător: Silvia şi Constantin Babuş. La acea dată, Luminiţa şi Marian Dinu au dat Babuşilor terenul cu o construcţie cu un nivel având suprafaţa construită de 105 mp şi cea desfăşurată de 2010 mp, număr cadastral 104872 (vechi 12862) cu 90.000 euro. Aşadar, terenul de la fiu a ajuns, după ani şi ani, vorba cântecului, la tată. Practic, la cel pe care Radu Babuş îl va moşteni. Bună afacere, nu-i aşa?

Cine este „intermediarul"

Marian Dinu, cel care practic a asigurat „intermediatul" ca proprietar al terenului de pe str. Vasile Pârvan nr. 27, este asociat în SC Hacienda SRL, societate înfiinţată în 2002, cu sediul pe str. Th. Speranţia nr. 114, având ca obiect principal de activitate „hoteluri şi alte facilităţi de cazare similare". Hacienda are un punct de lucru pe str. Răscoalei 1907 nr. 6, un restaurant în Piaţa Unirii. Partenerul lui Dinu în această afacere este Dan Ciprian Flutur, şi el membru al PSD la un moment dat. În plus, Flutur apare pe listele revoluţionarilor. Flutur a fost asociat cu unul dintre apropiaţii primarului Radu Mazăre. În 2008, Dan Ciprian Flutur era partener, în SC Gedo Intercom SRL, cu vărul său, Alexandru Răzvan Marin. În acel an, cel din urmă se retrage din afacere, lăsându-i locul Ancăi-Maria Bănăţan. Alexandru Marin este asociatul lui Ionuţ Barbu, cel alături de care Radu Mazăre a organizat multe evenimente estivale în staţiunea Mamaia. Potrivit Registrului Comerţului, Alexandru Răzvan Marin este implicat în SC Marincom SRL, SC Silva Prodimpex, SC Seară de Seară, SC Marincom Company, Oximoron, VLD Distribution Expert, A.R. Cliper Star, Top Cams, Amber Collection, R.R. Trust Consulting şi Brazi Shop. Fluture deţine, la acest moment, părţi sociale în SC Aprilia, Hacienda SRL, Gedo Intercom şi Trackia Invest Trading. Contactat telefonic, Babuş junior de la RAEDPP nu a răspuns apelurilor noastre. Juniorul a „corespondat" prin intermediul unor SMS-uri: „Toate bunurile imobile au fost vândute prin licitaţie publică conform legii. Insinuarea numelui familiei mele face dovada relei credinţe a dumneavoastră". I-am explicat, tot într-un SMS, că am dorit să-i oferim posibilitatea de a-şi spune punctul de vedere cu privire la acest subiect. A revenit: „Toţi cetăţenii români au aceleaşi drepturi, inclusiv dumneavoastră". Metoda SMS-ului am aplicat-o şi în cazul tatălui Babuş. Seniorul s-a arătat deranjat de faptul că a fost contactat într-o duminică şi a spus că a cumpărat casa, nu numai terenul.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • pericle 03 Sep, 2011 09:58 de la portar si pina la director TOTI,ABSOLUT TOTI,acesti indivizi de la raedpp ar trebui sa aiba domiciliu la poarta alba.numai si pentru citi oameni au fost aruncati in strada si tot ar trebui sa infunde puscaria acesti nemernici !