Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:33 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În dosarul „Bani pentru şefi din CJC" Procurorii DNA vor să-l audieze pe preşedintele Consiliului Judeţean

ro

06 Mar, 2012 00:00 2510 Marime text
DESCHIDEREMija-arestatEugeniuMija.jpgProcurorii DNA au cerut menţinerea în arest a bucureşteanului pentru că nu au reuşit să emită actul de sesizare a instanţei, din cauza numărului mare al celor în privinţa cărora s-a început urmărirea penală, (patru persoane), dar şi din cauza celor patru presupuşi făptuitori

Bucureşteanul Eugeniu Mija, arestat pe motiv că ar fi cerut bani pentru a interveni pe lângă şefi din Consiliul Judeţean Constanţa, a atacat cu recurs decizia magistraţilor Tribunalului Constanţa, care au dispus menţinerea sa în spatele gratiilor. Cauza penală s-a aflat ieri în atenţia Curţii de Apel Constanţa, care a hotărât respingerea recursului declarat de Mija, ca nefondat. Conform unor surse judiciare, anchetatorii ar mai avea de îndeplinit o serie de activităţi specifice în dosar, printre acestea numărându-se întocmirea rechizitoriului cauzei, dar şi o posibilă audiere a preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa. Contactat telefonic, şeful CJC şi-a dat cuvântul de onoare că nu-l cunoaşte pe bucureşteanul Mija şi că a auzit de acest dosar din presă. „De doi ani de zile, domnii de la DNA îmi ascultă telefoanele şi mie şi vicepreşedintelui Darie (n.r. Cristian Darie), de când acest om (n.r. Radu Birea) a făcut denunţul. Noi nu-i cunoaştem pe aceştia. Nu ştim cine sunt. Nu i-am văzut în viaţa noastră (...)", ne-a mai declarat preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu.

Mija-DNAConstantasediu03.jpgVineri, 2 februarie, magistraţii Tribunalului Constanţa au admis propunerea formulată de către Ministerul Public - Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie -Serviciul Teritorial Constanţa. Pe cale de consecinţă, judecătorii au dispus prelungirea duratei măsurii arestării preventive luată faţă de inculpat, pe o perioadă de 30 de zile cu începere de la data de 7 martie până la data de 5 aprilie, inclusiv. Conform minutei judecătoreşti, Tribunalul Constanţa a respins ca nefondată cererea de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura preventivă a obligării de a nu părăsi localitatea/ţara. După cum arătam şi în ediţia trecută, solicitarea procurorilor Serviciului Teritorial Constanţa al Direcţiei Naţionale Anticorupţie de a se prelungi starea arestului preventiv dispusă în cazul lui Eugeniu Mija a fost admisă de în completul prezidat de magistratul Emilia Ganera. Pentru că a avut această posibilitate, bucureşteanul a atacat cu recurs decizia Tribunalului Constanţa. Ieri după-amiază, judecătorii Curţii de Apel, în completul prezidat de magistratul Eleni Cristina Marcu şi format din judecătorii Marius Damian Mitea şi Dan Iulian Năstase, au hotărât respingerea recursului declarat de Mija, ca nefondat. Pe cale de consecinţă, Mija ar putea să stea în spatele gratiilor până pe data de 5 aprilie. Conform unor surse judiciare, procurorii Direcţiei naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa ar mai avea de îndeplinit o serie de activităţi specifice în dosar, printre acestea numărându-se întocmirea rechizitoriului cauzei, dar şi o posibilă audiere a preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa.

Ce spun anchetatorii

Aceleaşi voci mai arată că printre următoarele acţiuni în dosarul cauzei se numără şi prezentarea materialului de urmărire penală inculpatului şi învinuiţilor Realini Lupşa, Nicoale Vasilescu şi Măria Mija, dar şi soluţionarea unor eventuale cereri de completare a materialului probator formulate de inculpat şi de cei trei indivizi odată cu prezentarea materialului de urmărire penală. Foarte interesant, procurorii DNA au cerut menţinerea în arest a bucureşteanului pentru că nu au reuşit să emită actul de sesizare a instanţei, din cauza numărului mare al celor în privinţa cărora s-a început urmărirea penală, (patru persoane), dar şi din cauza celor patru presupuşi făptuitori. Sursele judiciare mai arată că faţă de Realini Lupşa, cunoscut ca şi „Alin", cântăreţ al formaţiei Gaz pe Foc, fost partener de afaceri al social democratul Miron Mitrea, fostul ministru al Transporturilor, s-a început urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de influenţă. Aceeaşi presupusă infracţiune i se impută şi lui Nicolae Vasilescu, fost deputat în Camera Deputaţilor, în prezent preşedinte al Casei Româno - Chineze din Bucureşti.

Opinia lui Nicuşor

După cum menţionam mai sus, contactat telefonic, şeful CJC şi-a dat cuvântul de onoare că nu-l cunoaşte pe bucureşteanul Mija şi că a auzit de acest dosar din presă. „De doi ani de zile, domnii de la DNA îmi ascultă telefoanele şi mie şi vicepreşedintelui Darie (n.r. Cristian Darie), de când acest om (n.r. Radu Birea) a făcut denunţul. Noi nu-i cunoaştem pe aceştia. Nu ştim cine sunt. Nu i-am văzut în viaţa noastră (...) DNA, ca să nu rămână cu buza umflată, l-a luat pe acest Mija, care a recunoscut că nu ne cunoaşte nici pe mine, nici pe nimeni de la Consiliul Judeţean", a mai explicat şeful CJC.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii