Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:52 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Greu de exclus din magistratură Judecătorul constănţean Răzvan Davidencu a câştigat procesul. Definitiv

ro

15 Feb, 2017 00:00 6295 Marime text
Victorie definitivă pentru judecătorul constănţean Răzvan Vladimir Davidencu! Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României i-a dat câştig de cauză în dosarul în care acesta a atacat decizia privind excluderea sa din magistratură.
 
Aproape de finele lunii mai 2016, Secţia pentru Judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii a anunţat admiterea acţiunii disciplinare formulate de Inspecţia Judiciară împotriva judecătorului Răzvan Vladimir Davidencu.
 
Secţia i-a aplicat sancţiunea disciplinară constând în „excluderea din magistratură“ pentru săvârşirea abaterilor disciplinare prevăzute de art. 99, lit. h), f), k) şi m) din acelaşi act normativ: „Nerespectarea în mod repetat şi din motive imputabile a dispoziţiilor legale privitoare la soluţionarea cu celeritate a cauzelor ori întârzierea repetată în efectuarea lucrărilor, din motive imputabile“, „refuzul nejustificat de a îndeplini o îndatorire de serviciu“, „absenţe nemotivate de la serviciu, în mod repetat, sau care afectează în mod direct activitatea instanţei ori a parchetului“ şi „nerespectarea în mod nejustificat a dispoziţiilor ori deciziilor cu caracter administrativ dispuse în conformitate cu legea de conducătorul instanţei sau al parchetului ori a altor obligaţii cu caracter administrativ prevăzute de lege sau regulamente“.
 
Nemulţumit, judecătorul Răzvan Vladimir Davidencu a atacat decizia CSM la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României. Ieri, Curtea Supremă a admis recursul declarat de Davidencu împotriva hotărârii nr. 10/J din 25 mai 2016, pronunţată de Consiliul Superior al Magistraturii - Secţia pentru Judecători în materie disciplinară. Instanţa a casat hotărârea atacată în ceea ce priveşte sancţiunea aplicată şi a dispus înlocuirea sancţiunii excluderii din magistratură cu cea a suspendării din funcţie pe o perioadă de şase luni, prevăzută de art. 100, lit. d) din Legea nr. 303/2004, republicată, cu modificările şi completările ulterioare. Decizia Curţii Supreme este definitivă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii