Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:25 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Furtună la PSD Constanţa? Ce se pregăteşte în dosarul Geotop

ro

19 Jan, 2011 01:34 4243 Marime text
deschidere.jpgPotrivit unor surse, în anchetă se petrec lucruri notabile, nefiind exclusă varianta ca în cel mai scurt timp mai multe persoane, printre care s-ar număra şi vârfuri ale PSD Constanţa, să fie puse sub învinuire

Ape tulburi în tabăra PSD Constanţa. Periplul primarilor din judeţ la DNA Constanţa în cursul verii trecute în dosarul „Geotop 2001" nu s-a lăsat fără urmări. Lucruri mari se pregătesc în ancheta în care foştii şi actualii edili din judeţ au fost chemaţi să dea cu subsemnatul în faţa procurorilor anticorupţie. Surse avizate vorbesc despre faptul că mai-marii PSD Constanţa se tem de o eventuală punere sub învinuire, în contextul în care la momentul la care a fost demarată ancheta se vorbea că ţinta „atacului DNA", cum a fost catalogată instrumentarea dosarului, ar fi chiar preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa şi prim-vicepreşedintele PSD Constanţa, Nicuşor Daniel Constantinescu.

Geotop_DNA_Constanta_sediu_03.jpgMai exact, este vorba despre ancheta demarată de procurorii structurii centrale a Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în urma contractului încheiat de Judeţul Constanţa cu firma bucureşteană SC Geotop 2001 SRL cu privire la întocmirea documentaţiei cadastrale pentru drumurile de interes local din judeţ. Aşa cum am precizat şi în ediţiile anterioare, la momentul convocării primarilor la sediul DNA Constanţa pentru declaraţii, surse judiciare au precizat că ancheta a pornit în urma unor articole publicate în presă, fiind vorba despre o sesizare din oficiu. Cazul priveşte contractul încheiat pe 28 noiembrie 2007 între Judeţul Constanţa şi SC Geotop 2001, al cărui obiect este „documentaţie cadastrală şi înscrierea în Cartea Funciară a reţelei de drumuri publice de interes local din Judeţul Constanţa şi realizarea Soluţiei geospaţiale pentru gestiunea căilor de transport". Aşa cum am arătat, lucrarea a fost adjudecată de Geotop 2001, în 2007, pentru suma de 8.435.827 de lei fără TVA. Totodată, este de precizat că, la momentul la care s-a încheiat contractul cu firma bucureşteană, CJC a apreciat, în baza criteriului de atribuire a contractului, respectiv „oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic", oferta Geotop ca fiind cea mai bună dintre toate cele cinci primite.

S-a schimbat macazul

Pentru ca respectivul contract să poată fi realizat, anterior adjudecării licitaţiei de către Geotop, Judeţul Constanţa a încheiat un „Acord de asociere - parteneriat" cu 45 de primării din judeţ. Acordul a fost semnat „în vederea participării la procedura de achiziţie publică «Documentaţie cadastrală şi înscriere în Cartea funciară a reţelei de drumuri publice de interes local din judeţul Constanţa şi realizarea soluţiilor geospaţiale pentru gestiunea căilor de transport rutiere»". Lucrurile păreau să meargă pe roate pentru toată lumea, respectiv atât pentru autoritatea contractantă, cât şi pentru firma câştigătoare. Totuşi, nu a trecut mult iar procurorii anticorupţie au început să investigheze condiţiile în care a fost încheiat contractul, precum şi condiţiile în care s-a derulat acesta. În contextul în care în luna octombrie preşedintele CJC Constanţa, Nicuşor Constantinescu, nu fusese citat încă pentru a da o declaraţie în dosar, iar lucrurile păreau să fi stagnat în dosar, cu totul altfel se prezintă situaţia acum. Surse bine informate au precizat că se petrec lucruri notabile, nefiind exclusă varianta ca în cel mai scurt timp mai multe persoane, printre care s-ar număra şi vârfuri ale PSD Constanţa, să fie puse sub învinuire.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii