Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:44 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fundaţia lui Chiru vrea să dea în judecată firma Seaview Advertising „Mazăre încearcă să-l interzică pe Chiru în oraş"

ro

14 Mar, 2012 02:45 5064 Marime text
DESCHIDERE-panouri.jpgPentru că panourile sale au fost îndepărtate din motive pe care nu le consideră plauzibile, Fundaţia Umanitară Christian Gigi Chiru vrea să acţioneze în judecată firma Seaview Advertising.

Panourile care îl înfăţişau pe Christian Gigi Chiru, amplasate în mai multe zone din municipiul Constanţa, au fost date jos în cursul serii de luni. Reacţia lui Chiru pe marginea acestui aspect a venit ieri, prin intermediul unui comunicat de presă. Astfel, conform comunicatului, „pe panourile închiriate de la firma Seaview Advertising, fundaţia desfăşura o campanie umanitară care urma a fi finalizată cu ocazia sărbătorilor de Paşti". Structurată în mai multe etape, această campanie a debutat cu panourile pe care era inscripţionat mesajul „De Paşte, fericirea e la uşa ta". Ulterior, au apărut panourile cu mesajul „Câştigă Chiru". Aşa cum se arată în comunicatul menţionat, „mesajul care închidea campania ar fi apărut peste două săptămâni, înaintea sărbătorilor".

panouri_Ionut_Barbu_panou_Chiru.jpgSe pare că firma Seaview Advertising ar fi trimis o decizie prin care a motivat îndepărtarea panourilor. Ceea ce reproşează Fundaţia Umanitară Christian Gigi Chiru este că „prin informarea prin care se comunică decizia de neutralizare a afişelor nu a fost comunicat temeiul legal în baza căruia s-a dispus această măsură". În continuare, se menţionează că singura explicaţie oferită fundaţiei a fost că „această acţiune este consecutivă postării de către dumneavoastră a unor afişe ce pot fi considerate a avea un caracter electoral".

Fundaţia care îi poartă numele lui Chiru subliniază însă câteva aspecte: „Firma Seaview Advertising nu a trimis nicio comunicare anterioară hotărârii de a da jos afişele", „părerea firmei Seaview Advertising, conform căreia afişele aveau un posibil caracter electoral, este una strict subiectivă şi discutabilă, având în vedere faptul că reprezentanţii firmei nu ne-au consultat în legătură cu ce campanie derulăm".

Totodată, în comunicat se precizează că Gigi Chiru, preşedintele fundaţiei, „consideră această măsură ca fiind abuzivă şi fără temei legal, motiv pentru care îşi rezervă dreptul de a acţiona în judecată firma Seaview Advertising".

Nu în ultimul rând, comunicatul fundaţiei include şi opinia conform căreia în spatele acestei acţiuni de îndepărtare a panourilor s-ar afla primarul municipiului Constanţa, Radu Mazăre: „Suspectăm că decizia de a da jos afişele este o comandă politică a edilului-şef, cunoscută fiind apropierea dintre acesta şi conducerea firmei Seaview Advertising".

Edilul-şef al Constanţei nu a vrut să comenteze criticile care i se aduc. El ne-a răspuns, printr-un SMS, că nu este interesat de subiect.

„Îmi pot rezerva dreptul de a nu comenta"

În schimb, Ionuţ Barbu, al cărui nume este legat de firma Seaview Advertising, ne-a declarat că „în Constanţa nu dispare nimic, Constanţa este un oraş sigur. Panourile nu au fost furate de nimeni". Ulterior însă, Ionuţ Barbu a afirmat că el, în calitate de agent privat, îşi rezervă dreptul de a nu comenta. „Sunt agent privat. Îmi rezerv dreptul de a nu comenta. Eu lucrez cu decizii de management privat, nu pe conferinţe de presă".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • AFARA CU MAZARE DIN PRIMARIE 14 Mar, 2012 09:42 e vremea sa plece de tot mazare