Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:45 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fostul prefect Brăiloiu a pus ochii pe scaunul lui Nicuşor Constantinescu „Am susţinerea mai multor partide şi chiar a unei părţi din USL"

ro

04 Apr, 2012 02:27 2573 Marime text
DESCHIDERE_Tit_Liviu_Brailoiu.jpgDepunerea candidaturilor pentru alegerile locale din data de 10 iunie se va face până pe 1 mai, ele putând fi depuse după înfiinţarea birourilor electorale de circumscripţie, respectiv din 20 aprilie. „Deşi mai am la dispoziţie aproape o lună de zile să mă gândesc, vreau să intru în competiţia pentru Consiliul Judeţean. Am purtat discuţii cu mai multe formaţiuni politice şi nu fac un secret din asta, însă cel mai probabil voi candida independent şi, evident, m-ar ajuta să am şi susţinere politică din partea partidelor, altele decât cele care formează Uniunea Social Liberală", susţine fostul prefect al judeţului Constanţa, Tit-Liviu Brăiloiu. Omul de afaceri a făcut o mică pauză şi apoi a completat că dacă stă bine să se gândească ar putea avea parte chiar şi de sprijinul unor persoane din interiorul USL, în baza relaţiilor de colaborare care rezidă încă de pe timpul mandatului de reprezentant al Guvernului în teritoriu. „Dacă rămâneam prefect, probabil că acum aveam toţi primarii de partea mea. Însă am ştiut să las loc de bună-ziua, spun eu, şi, din discuţiile pe care le am cu oamenii din judeţ, se impune o schimbare", mai spune Brăiloiu.

Înainte de lansare, sondajele îl situează la 10-12%

Cu siguranţă nu este pentru prima dată când Brăiloiu lasă să se înţeleagă faptul că îşi doreşte funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa. Au spus-o alţii înaintea lui, acum o spune şi el, sub rezerva unor situaţii neprevăzute. „Eu vreau să ajut la schimbare, dar la rândul meu am nevoie de sprijin. Îl aştept din partea tuturor celor care vor ca judeţul Constanţa să mai însemne şi altceva deloc afaceri cu eoliene şi cu bălţi. La ultimele alegeri parlamentare am scos un procent de 47% , am datoria faţă de acei oameni să revin şi să încerc să le redau speranţa. După patru ani, deşi încă nu mi-am anunţat oficial candidatura, oamenii nu au uitat de mine. Am văzut câteva sondaje, de altele doar am auzit şi aş putea pleca de la un 10-12%, scor pe care alţi candidaţi nu-l au, deşi se încălzesc pe margine de ceva vreme", mai spune Tit-Liviu Brăiloiu.

„Cred că locuitorii judeţului îşi doresc să nu mai circule pe drumuri cu gropi şi să nu mai rămână izolaţi în nămeţi câte 12 zile"

Brăiloiu susţine că nu vrea să candideze împotriva lui Nicuşor Constantinescu, vrea însă să ajute la deschiderea judeţului, pe care actualul preşedinte al CJC a reuşit să-l închidă prin blocarea investiţiilor: „Un judeţ fără investiţii este mort, fără nicio perspectivă. Nu poţi trăi la nesfârşit din autorizarea eolienelor. Avem nevoie de parcuri industriale care să genereze locuri de muncă. Eu m-am săturat să-mi rup maşina pe drumurile din judeţ. E adevărat că o parte dintre drumuri aparţin statului, dar ce facem cu drumurile judeţene? Sunt praf! Sunt convins că locuitorii judeţului n-au avut nicio plăcere să rămână izolaţi în localităţi astă iarnă pentru că Direcţia de Drumuri nu şi-a făcut datoria să deszăpezească drumurile de acces. Din cauza acestor nemulţumiri ale cetăţenilor, eu m-am decis să candidez. Nu am alte raţionamente. Altminteri, aş putea sta liniştit să-mi văd de treburile mele. Eu cred că pot să schimb în bine situaţia din judeţ şi în doi ani de zile să dăm o altă faţă Constanţei, să nu mai fim priviţi diferit de la Bucureşti". Brăiloiu a mai adăugat că îşi va lansa candidatura până la sfârşitul acestei luni, în termenul acordat de legislaţia electorală.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Craii de curte veche 04 Apr, 2012 08:26 MULTA BAFTA LIVIULE SI SCHIMBA-I PE NENOROCITI. SA NU UITI CUM TE-AU FACUT MAZARE SI CONSTANTINESCU TE AU FURATB PENTRU SEMIDOCTUL DE HASOTI CARE NU INTRA IN PARLAMENT NICI DUS PE TARGA.