Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:09 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fost pilot și fost primar de comună din județul Constanța, în Consiliul de Administrație al Electrocentrale Constanța SA

ro

27 Oct, 2017 00:00 5229 Marime text
Adunarea Generală a Acționarilor Societății Electrocentrale Constanța SA, întrunită în ședință ordinară la sediul Ministerului Energiei în data de 29.06.2017, ora 11.00, legal și statutar constituită, a luat mai multe decizii.
 
Astfel, au fost revocați Dănuț Adrian CionteaAura Gabriela Dumitru, Sandu Felicia, Elena Daniela Georgescu și Adriana-Florina Stan din calitatea de membri ai Consiliului de Administrație al Societății Electrocentrale SA, ca efect al expirării duratei mandatului acestora la data de 17.06.2017, în temeiul prevederilor art. 111, alin. (2) lit. b), ale art. 1371 din Legea societăților nr. 31/1990, republicată, cu modificările și completările ulterioare.
 
În calitate de membri provizorii ai Consiliului de Administrație al SC Electrocentrale SA au fost numiți, pe locurile rămase vacante ca urmare a încetării mandatului administratorilor societății la data de 17.06.2017, următoarele persoane: Valer-Iosif Mureșan, Panait-Nicolae Roșu, Ion Boblea, Dan Pelcinschi și Silviu-Mihai Marcoșanu. Durata mandatului membrilor provizorii ai Consiliului de Administrație al Electrocentrale Constanța SA este de patru luni sau până la finalizarea procedurii de selecție a membrilor CA, dacă aceasta are loc înainte de expirarea termenului de patru luni, conform prevederilor art. 641 din OUG nr. 109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice, aprobată cu modificări și completări de Legea nr. 111/2016.
 
Totodată, a fost aprobată remunerația membrilor provizorii ai Consiliului de Administrație, sub forma unei indemnizații fixe brute lunare, egală cu media pe ultimele 12 luni a câștigului salarial mediu brut lunar pentru activitatea desfășurată conform obiectului principal de activitate înregistrat de societate, la nivel de clasă, conform clasificației activităților din economia națională, comunicat de Institutul Național de Statistică anterior numirii.
 
De asemenea, a fost aprobat contractul de mandat în forma prezentată în anexa Ordinului nr. 134/29.06.2017 al ministrului Energiei. O altă decizie se referă la mandatarea Crăiței Ana Bucheru, reprezentantul acționarului, de a semna contractul de mandat cu membrii Consiliului de Administrație. Prezenta hotărâre a fost publicată în Monitorul Oficial al României. Precizăm că Valer Iosif Mureşan a fost pilot, dar a ocupat și funcția de primar al localității Mihail Kogălniceanu.

Noi decizii privind modificarea CA  

Adunarea Generală a Acționarilor SC Electrocentrale Constanța SA, întrunită în ședință ordinară la sediul Ministerului Energiei, pe data de 29 septembrie, a hotărât modificarea componenței Consiliului de Administrație. Astfel, a fost revocat din funcție Silviu-Mihai Marcoșanu din calitatea de membru al Consiliului de Administrație al SC Electrocentrale Constanța SA și a fost numită în calitatea de administrator provizoriu al SC Electrocentrale SA, pe locul rămas vacant, Alexandra Elena Chican. De asemenea, a fost stabilită durata mandatului acesteia, pentru o perioadă de timp egală cu perioada rămasă până la expirarea mandatelor celorlalți administratori provizorii aleși.
 
În același context, a fost aprobată remunerația membrului provizoriu al CA-ului Electrocentrale SA. Crăița Ana Bucheru, reprezentantul acționarului, a fost mandatată să semneze contractul de mandat cu noul membru al Consiliului de Administrație, Alexandra Elena Chican, în forma aprobată la art. 5 din Hotărârea AGA nr. 3/29.06.2017. Prezenta hotărâre a fost publicată în Monitorul Oficial al României.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii