Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:07 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fost partener de afaceri al lui Sorin Oprescu, câştigătorul unui contract uriaş la Spitalul Judeţean Constanţa

ro

07 Jun, 2013 00:00 4329 Marime text
La sfârşitul lunii mai a fost făcut public anunţul de atribuire nr. 136.857 referitor la contractul de achiziţie fire sutură pentru Clinica de Chirurgie Cardiovasculară / 5 loturi. Contractul, a cărui valoare se ridică la suma de 3.228.156 lei (fără TVA), a fost atribuit la data de 27 martie 2013 firmei Gemedica SRL cu sediul în Bucureşti, firmă care figurează la Registrul Comerţului ca fiind înfiinţată în anul 1999. În prezent ea are doi asociaţi persoane fizice, respectiv pe Cristian Stanciu (0,06%) şi Cătălin Aurel Galea (99,94%). Autoritatea contractantă este Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa.

Despre Gemedica, presa centrală a scris de-a lungul timpului, speculând faptul că între această firmă şi primarul general al capitalei, Sorin Oprescu, ar exista o oarecare legătură, firma fiind condusă de un prieten al edilului-doctor.
Coincidenţă sau nu, pe site-urile de profil, la rubrica legături directe pe care administratorul firmei Gemedica, Cătălin Galea, le-a avut de-a lungul timpului cu persoane fizice sau juridice apare şi numele actualului primar general al Capitalei, Sorin Oprescu, cei doi întâlnindu-se în lumea afacerilor în anul 2006. De asemenea, acelaşi Cătălin Galea, administratorul firmei Gemedica, se pare că ar mai fi avut parteneri de afaceri pe Gelu Dorin Oprescu (fratele primarului), Mircea Oprescu, precum şi pe Mircea Sorin Oprescu - fiul edilului. La alegerile din 2012, rudele edilului s-au numărat printre principalii sponsori ai campaniei electorale.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii