Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:05 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Festivitate, astăzi, la Constanţa Ilie Floroiu îşi încheie activitatea în fruntea CS Farul. Aplauze pentru un mare campion! (galerie foto)

ro

29 Nov, 2017 00:00 5278 Marime text
Eveniment emoţionant, astăzi, la Casa de Cultură din Constanţa, avându-l în prim-plan pe directorul Clubului Sportiv Farul Constanţa, Ilie Floroiu. Cu ocazia a două evenimente speciale din viaţa sa, împlinirea, tot astăzi, a vârstei de 65 de ani, dar şi încheierea activităţii în fruntea CS Farul, prin ieşirea la pensie, fostul mare atlet organizează, de la ora 17.00, o întâlnire, la care a invitat multe persoane, atât de la Constanţa, cât şi din ţară: foşti sau actuali sportivi, colegi, prieteni, colaboratori, actuali sau foşti oficiali ai Ministerului Tineretului şi Sportului, conducători de cluburi sportive şi de alte instituţii cu care CS Farul a colaborat sau colaborează încă.

Vor fi prezenţi sportivi de renume ai României, campioni şi medaliaţi olimpici, mondiali şi europeni, toţi venind cu bucurie să-i fie alături într-un moment emoţionant uneia dintre legendele sportive ale României.
„Vine vremea când trebuie să punem punct. În urmă sunt 45 de ani de activitate sportivă şi profesională, dintre care numai trei ani nu am fost la CS Farul (n.r. un an la Steaua, ca sportiv, şi doi, între 2005 şi 2007, când a fost preşedintele Federaţiei Române de Atletism). Este o viaţă de om, în care m-am dedicat sportului. Pe data de 29 noiembrie, practic îmi încetează contractul de muncă, urmând a ieşi la pensie, conform legislaţiei în vigoare“, a declarat Ilie Floroiu, care, luni, a primit şi titlul de cetăţean de onoare al municipiului Constanţa, în semn de apreciere a comunităţii locale faţă de remarcabila sa activitatea sportivă şi managerială.

Ilie Floroiu a cucerit nenumărate titluri de campion şi medalii în atletism, participând la mari competiţii. Două dintre recordurile sale naţionale, la 5.000 de metri şi 10.000 de metri, rezistă şi astăzi, deşi au trecut mai bine de 39 de ani de la stabilirea lor! Ilie Floroiu a avut o activitate deosebită şi în calitate de conducător de club, la CS Farul (una dintre structurile sportive de elită ale României), dar şi ca preşedinte al FRA. În conducerea CS Farul este din 1989, ocupând, de-a lungul anilor, mai multe funcţii, până la cea mai înaltă.

La festivitatea de astăzi, marii antrenori ai gimnasticii româneşti, Octavian Belu şi Mariana Bitang, nu vor putea ajunge, din motive obiective, dar au trimis o plachetă cu un mesaj emoţionant: „Respectul şi admiraţia noastră pentru o viaţă dedicată atletismului, pentru cariera sportivă exemplară şi implicarea totală în dezvoltarea sportului românesc. La Mulţi Ani!”. O plachetă va oferi şi vicecampioana mondială Elena Frîncu, membru al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, fost director, vreme îndelungată, al Direcţiei pentru Sport şi Tineret a judeţului Constanţa, mesajul fiind: „La mulţi ani, Iliuţă! Bun venit în gaşca noastră a «Pensionarilor sportivi»!“.

Ce va urma însă după ziua de astăzi, ce va face Ilie Floroiu în continuare? „Deocamdată, nu mi s-a propus să rămân în sistem. Vom vedea după data de 30 noiembrie ce se va întâmpla, pentru că sunt nişte paşi care trebuie făcuţi. N-am discutat cu Ministerul, deocamdată se urmează procedura. După aceea, probabil că vom discuta“, a spus Ilie Floroiu. Primarul municipiului Constanţa, Decebal Făgădău, a declarat că va avea o discuţie cu ministrul Tineretului şi Sportului în sensul ca Ilie Floroiu să-şi continue totuşi activitatea în fruntea CS Farul. Făgădău a arătat că, dacă acest lucru nu se va întâmpla, după ce se va înfiinţa Clubul Sportiv Municipal Farul, Ilie Floroiu va conduce această structură sportivă şi va fi consilier al primarului municipiului Constanţa.

Sursa foto: ZIUA de Constanţa

Citeşte şi:

„A fost un an bun” În 2016, CS Farul Constanţa a obţinut 33 de medalii la întrecerile internaţionale şi 288 la Naţionale (galerie foto + video)

Editorial Ilie Floroiu şi Daniel Cojocaru. Recorduri de nebătut

Astăzi e ziua de naştere a fostului mare atlet Ilie Floroiu s-a pregătit trei zile pentru o întâlnire cu Ceauşescu (galerie foto)

Un mare campion și recordurile sale Ilie Floroiu a alergat, în aplauzele tuturor, în cursa de 1.000 de metri (galerie foto)

Parfum de epocă la sărbătorirea celebrelor recorduri „fără vârstă” ale legendei Constanţei Ilie Floroiu va concura în echipamentul de acum 35 de ani

La 60 de ani, Ilie Floroiu va alerga din nou într-o cursă de atletism
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii