Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:19 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ezoterism, prime de vacanţă şi Templul Masonic constănţean Cum a primit Marele Maestru mason spor de fidelitate de la Interne

ro

18 Jul, 2011 00:00 12199 Marime text
cap_1.jpgÎn luna noiembrie 2009 (6009), fratele Viorel Dănacu a fost cel care a consacrat Templul Masonic la Constanţa, înfiinţând Steaua Dobrogei şi instalându-l Maestru Venerabil pe fratele Petre Iliev

Ales în 2002 (6002) Mare Maestru al Marii Loji Naţionale a României, fratele Viorel Dănacu, şeful masonilor români, a obligat, cinci ani mai târziu, Ministerul Administraţiei şi Internelor să-i plătească primele de vacanţă pentru anii 2004 şi 2006. Mai mult decât atât, marele maestru a obţinut în instanţă şi sporul de fidelitate faţă de „Interne" pe anul 2005. În prezent, se pare că Viorel Dănacu este fidel masoneriei. De altfel, în luna noiembrie 2009 (6009), fratele Viorel Dănacu a fost cel care a consacrat Templul Masonic la Constanţa, înfiinţând Steaua Dobrogei şi instalându-l Maestru Venerabil pe fratele Petre Iliev. ZIUA de Constanţa continuă seria dezvăluirilor despre Masoneria Română.

masoni232.jpgSite-urile de specialitate spun despre marele maestru că provine de la „Interne", unde a fost maior, fiind unul dintre gradaţii de seamă ai masoneriei române. În luna aprilie 2002 (6002), la Conventul Extraordinar de la Braşov, din zilele de 13-14 aprilie, Viorel Dănacu a fost ales Mare Maestru al Marii Loji Naţionale a României, care se raliază Ritului Scoţian Antic şi Acceptat. Foarte interesant, însă, în paralel cu funcţia sa de mare maestru, Viorel Dănacu era, aşa cum am precizat anterior, maior în cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor. Dincolo de ritualurile specific masonice şi dincolo de cunoştinţele ezoterice dobândite în calitate de mare maestru, Dănacu s-a văzut totuşi obligat să apeleze la metodele aşa-zis „laice" pentru a-şi dobândi drepturile refuzate. În acest context, pe data de 12 iunie 2007, la circa cinci ani de când a devenit şeful masoneriei române, venerabilul Dănacu, alături de alţi colegi din cadrul Internelor, au dat în judecată ministerul. La baza litigiului a stat un aspect ce pentru unii ar putea părea trivial, având în vedere nivelul de cunoaştere atins de Viorel Dănacu, în noua sa calitate de lider masonic. Anume, primele de vacanţă pe care statul a refuzat să i le acorde. Ceea ce pare însă şi mai interesant este faptul că, în afară de primele de vacanţă solicitate, Viorel Dănacu, alături de ceilalţi reclamanţi, au primit de la instanţă şi sporuri de fidelitate, care, de asemenea, le fuseseră negate de minister. Să fi simţit cei de la „Interne" că fidelitatea lui Dănacu ar fi fost „împărţită" cu masoneria? Greu de spus. Cert este faptul că acţiunea marelui maestru şi a colegilor de la interne a fost înregistrată pe rolul Curţii de Apel Bucureşti, la data de 12 iunie 2007, sub numărul 4243/2/2007.

Prime, sporuri şi onorariul avocatului

Cauza s-a format pe rolul secţiei Contencios administrativ şi fiscal, obiectul dosarului fiind reprezentat de „refuz acordare drepturi". În afară de Viorel Dănacu, reclamanţii în proces au fost Gabriel Ionel Zuzu, Marius Mihai Dan, Florian Dăboveanu, Dorin Gelu Oprescu, Nicolae Staicovici, Mihai Dumitrescu, Constantin Marian Radu, Radu Constantin Eremia, Vasile Păun, Mihail Gavril Suciu, Arghir Vasile Ciobotaru, Leliana Victoria Voicu, Sorin Mircea Lamer, Carmen Antonescu şi Cristina Eugenia Diaconescu. Acestora li se adăugau Marilena Dorina Paraschiv, Paulina Paula Didi, Dorina Petre, Georgeta Stancu, Lucian Plotuna, Mihai Stoica, Ioan Mut, Ionela Eveline Frânculescu, Rodica Popescu, Mariana Vasiliu, Camelia Diana Rîpeanu, Gabriel Eugen Dumitru, dar şi Constantin Ştefan. Lista era încheiată de Marian Dranga, Dana Andreea Hogaş, Robert Daniel Miroiu, Elena Lazeanu, Carmen Irina Gherna, Gabriela Constantin, Gheorghe Roman, Jean Costel Gabroveanu şi Lavinia Mihaela Popescu. La capătul opus, rolul de pârât îi revenea Ministerului Internelor şi Reformei Administrative - prin Direcţia Generală Juridică, în timp ce Ministerul Economiei şi Finanţelor era chemat în garanţie. Prima înfăţişare în procesul marelui maestru cu Internele a fost fixată pe data de 11 septembrie 2007, la finalul vacanţei judecătoreşti. După un proces ce ar putea fi catalogat drept „rapid", dat fiind sistemul juridic românesc, anume pe data de 23 octombrie 2010, la numai patru luni de la introducerea acţiunii în instanţă, Curtea de Apel Bucureşti le-a dat dreptate reclamanţilor. Prin hotărârea nr. 2573/23.10.2007, marele maestru mason Dănacu a învins instituţia statului, obţinând astfel prime şi sporuri de fidelitate. În decizia completului Curţii de Apel se arată că instanţa „admite acţiunea; obligă pârâtul la plata către reclamanţi a primei de vacanţă pentru anii 2004 - 2006 şi a sporului de fidelitate pe anul 2005 actualizate". Instanţa a respins cererea de chemare în garanţie a Ministerului Finanţelor, în schimb a obligat Ministerul Internelor la plata onorariului pe care reclamanţii l-au plătit avocatului, cheltuielile de judecată ridicându-se la suma de 1.900 de lei. Poate nu este de trecut cu vederea faptul că decizia Curţii de Apel Bucureşti nu a fost atacată în recurs, deşi reprezentanţii Ministerului Administraţiei şi Internelor aveau acest drept. Şi aşa, marele maestru Dănacu, alături de ceilalţi colegi de la „Interne", au primit primele de vacanţă şi sporurile de fidelitate negate iniţial de instituţie.

Cuvânt către Dobrogea

Revenind la înfiinţarea masoneriei dobrogene, în noiembrie 2009 fratele Dănacu afirma, conform site-ului masonerie.com: „Aici, în Dobrogea, la cele trei guri ale Dunării, să se unească Marile Loji, Rituri Masonice, Ordine Masonice, şamd, anual sau ori de câte ori este nevoie, pentru a aduce la lumină adevăruri care sunt necesare generaţiilor de azi şi de mâine". „Cred în fraţii din R.L. Steaua Dobrogei, că vor deschide un nou drum, lumina fiindu-le călăuză, iar adevărul cel mai de preţ dar, Întru Gloria Marelui Arhitect al Universului. Le doresc mult succes în Marea Operă masonică şi sănătate familiilor, prietenilor şi tuturor celor dragi", a conchis marele maestru.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Malec 02 Dec, 2014 17:18 Dl in cauza este mare maestru intr-o masonerie iregulara;cu regretul de a fi facut parte din M.A.I-ca ofiter-medic veterinar-deci neavind ftii operative-dinsul tot prduce imaginea unui mason perfecyt.Dar ptr asta trebuie consultat dl Nitulescu ,Mare Maestru al ordinului respective
  • ovidiu 19 Apr, 2014 19:18 Chirovici e sefu oficial, nu Danacu, sef al masoneriei kaki - numele provine de la culoarea uniformelor, membrii fiind fosti securisti si "internisti", dar si ofiteri de artama, precum V.A. Stanculescu.Masoneria albastra, MLNR condusa de Chirovici e cu PSD-ul, de asta il ataca in presa constant pe kakiul Basescu, care are si el B1 la dispozitie. Ezotericeste, kakii s-au dovedit a fi mai abili decat albastrii, dovada fiind cele doua mandate ale lingoului si "flacara violet" care l-a julit pe prostanacul albastru :-)
  • doxA 18 Jul, 2011 15:05 Da avem noi asa ceva in C-ta ? Nu pot sa cred, poate la Bucuresti. Unde au sediu ca vreau sa-l vad si eu, de curioazitate. Dau si ei ceva daca te inscrii la ei ? :)
  • sri 18 Jul, 2011 08:21 niste satanisti adepti ai vrajitorului solomon care l au ucis pe Isuss.evrei care conduc lumea spre foame si razboaie-din pacate romani e condusa de ei--provin din sri politie instante parchet-securisti vechi si noi-initierea se face in intuneric-e al lui Dumnezeu intunericul?