Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:17 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

EXCLUSIVITATE Armatorul Tartoussi, acuzat de complicitate la fuga lui Omar Hayssam

ro

09 Jan, 2010 02:28 2459 Marime text

deschidere.jpg„Ar fi bine dacă s-ar întoarce în ţară pentru a lămuri situaţia"

Ştirea de ieri, referitoare la eventuala extrădare a lui Omar Hayssam în ţară, cel care a fost condamnat în lipsă la 20 de ani de închisoare pentru organizarea răpirii jurnaliştilor români în Irak, a adus o nouă speranţă armatorului Mustafa Tartoussi, pe vasul căruia se presupune că ar fi fugit din ţară sirianul. Ca urmare a acuzaţiei de complot la fuga din ţară a lui Hayssam, de aproape trei ani, armatorul sirian cu afaceri în România, încă din 1982, are interdicţia de a părăsi ţara.

tartousi_-_omar_haysam.jpgContactat telefonic pentru a-şi exprima poziţia în ceea ce priveşte eventuala extrădare a lui Hayssam în România pentru ispăşirea pedepsei, Tartoussi ne-a declarat că această acţiune nu poate constitui decât startul clarificării situaţiei: „Ar fi bine dacă s-ar întoarce în ţară. Eu am solicitat în nenumărate rânduri acest lucru, dar nimic nu s-a schimbat până acum. Dacă ar veni în ţară, ar putea spune exact cum au stat, de fapt, lucrurile".

Potrivit probelor expuse de procurori, Mustafa Tartoussi l-a preluat pe Omar Hayssam în noaptea zilei de 30 iunie 2006, de la un punct situat în afara portului Constanţa. Cererea procurorilor, din 30 noiembrie 2007, referitoare la solicitarea de arestare preventiva a lui Mustafa Tartoussi, a fost respinsă de Curtea de Apel, care a stabilit doarimpunerea interdicţiei de a părăsi ţara.

Potrivit rechizitoriului DIICOT privind fuga lui Hayssam, în comunitatea arabă şi în mediile interlope se zvoneşte că Mustafa Tartoussi are posibilitatea, datorită relaţiilor cu poliţia de frontieră şi vama, de a scoate orice persoană din ţară, pe vasul său, fără un control riguros.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • surmelis argentina pusa 10 Jan, 2010 10:40 Daca in aceasta "afacere" a fost implicata POLITIA DE FRONTIERA SI VAMA, aceasta s-a facut de catre PERSOANE CORUPTE din aceste institutii. Si in orasul HARSOVA de Constanta EXISTA un lucrator la POLITIA DE FRONTIERA care este cunoscut ca fiind TRAFICANT DE DROGURI ,dar in prezent avand functia de SEF in POLITIA DE FRONTIERA HARSOVA.