Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:50 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Epoca lui Dănuţ Căpăţînă a apus Totul despre Cătălin Grasa, noul director interimar al Spitalului Judeţean Constanţa (documente)

ro

20 May, 2016 00:00 6412 Marime text


Membrii Consiliului de Administraţie al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa s-au întrunit, ieri, în şedinţă pentru a decide încetarea contractului de management încheiat între CJC şi firma lui Dănuţ Căpăţînă, Performance Profile SRL. Tot ieri, membrii CA-ului unităţii sanitare constănţene au decis modalitatea desemnării unui nou manager: prin concurs sau prin contract cu o firmă de management. În urma şedinţei, membrii CA-ului au decis că noul manager al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa va fi desemnat prin concurs. Cât priveşte managementul interimar al unităţii sanitare, până la organizarea concursului, această poziţie va fi ocupată de doctorul Cătălin Grasa.
 
„Consiliul Judeţean Constanţa susţine modalitatea organizării unui concurs. Până atunci, vom numi un director interimar. Eu îl susţin pe Cătălin Grasa şi el este de acord să preia interimatul. CJC preferă alegerea viitorului manager prin concurs, pentru a avea mai multe pârghii de a acţiona. Firma de management (n.r. Performance Profile SRL) şi-a achitat obligaţiile din contractul semnat cu CJC. Noi nu am avut probleme cu firma cu care am încheiat contractul”, a declarat, ieri, vicepreşedintele cu atribuţii de preşedinte al CJC, Cristinel Dragomir, în contextul unei conferinţe de presă.
 
Tot ieri, acesta a ţinut să precizeze că activitatea Spitalului Judeţean Constanţa nu se va opri acum. „Investiţiile începute vor continua, indiferent cine va fi interimar”, a precizat Dragomir. În legătură cu reţinerea lui Căpăţînă, Cristinel Dragomir a spus că nu comentează acţiunile DNA. „Din punctul meu de vedere, conducerea spitalului este depolitizată”, a mai zis acesta.

Ce funcţii a mai ocupat Cătălin Grasa

În anul 1991, Cătălin Grasa a absolvit Universitatea „Carol Davila” din Bucureşti, iar în anul 1995, a devenit medic specialist chirurg. Din 2000, este medic primar, iar în anul 2002, obţine titlul de doctor în ştiinţe medicale. Până la numirea în funcţia de director medical al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, Cătălin Grasa a fost şef al Clinicii de Chirurgie. Doctorul Cătălin Grasa a deţinut şi funcţia de director al Spitalului Judeţean, iar ulterior a făcut parte din echipa de conducere a Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică. Astfel, între 2009-2010, ocupă funcţia de  director adjunct al DSP Constanţa. În prezent, Cătălin Grasa este directorul de cercetare al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă. În aprilie 2015, Cătălin Grasa a fost ales vicepreşedinte al PSD Constanţa.

Averea şi interesele noului şef

Aşa cum reiese din declaraţia de avere completată în luna mai 2015, Cătălin Grasa deţine un teren intravilan de 448,9 mp, în Mangalia, dobândit în anul 2001, dar şi o casă de 88,95 mp, cumpărată în anul 1992. Acesta conduce un automobil Mitsubishi Outlander, fabricat în 2006. Cătălin Grasa are trei credite: unul de 20.000, scadent în 2016, unul de 4.750 de euro, scadent, de asemenea, în acest an, şi unul de 22.000 de lei, scadent în 2018. În anul fiscal 2014, acesta a încasat 29.409 lei de la Universitatea „Ovidius“ şi 66.786 de lei de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa.
 
La rândul ei, soţia sa a adus la bugetul familiei suma de 11.509 lei de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa şi 362 de lei pentru serviciile medicale prestate prin PFI. La aceste venituri se adaugă suma de 1.008 lei - alocaţia celor doi copii minori.
 
Noul director al unităţii sanitare constănţene a obţinut 282 de lei din calitatea de membru al Consiliului de Administraţie al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. Potrivit declaraţiei de interese completate în aceeaşi lună a anului 2015, Cătălin Grasa face parte din Colegiul Medicilor din România, dar şi din Societatea Română de Chirurgie.

Căpăţînă, arestat pentru 30 de zile

Reamintim că Florentina Ivăncioiu, din Tribunalul Bucureşti, a decis, ieri, arestarea preventivă a lui Dănuţ Căpăţînă, fostul şef al Spitalului Judeţean Constanţa, pentru 30 de zile. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată la Curtea de Apel. Căpăţînă este acuzat de luare de mită, în formă continuată.

Citeşte şi

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii